zaman tüneli

devamını gör...

ispanya’nın incisinde gün batımı…
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

bilen bilir ama bazı markalar indirim yerine çaktırmadan bindirim yapıyor. zamanında bir plastik fabrikasında etiket depo sorumlusu olarak çalışıyordum ve bizden çıkan 400 küsür ürünün etiketlerini biz çıkartıyorduk, üretime verilip ürünlere yapıştırılıyordu. bir markaya etiket çıkartırken, o ürünün normal fiyatı mesela 40 tl ise, biz etikete 70 yazıyoduk, üzerini çizip 55 yapıyorduk. yani öyle birden gelen indirimlere fazla aldanmayın.
devamını gör...

letterboxd.com/gravewormszr/
devamını gör...

devamını gör...

kaynağının, beyniniz olmadığını, zihninize ispat edemediğiniz şey bilgi değildir.
devamını gör...

muhtemelen lp- when we're high.

bana çok uygun, beni çok anlatıyor. türkiye'de hayat küçük şeylere - düzeltemeyeceğiniz olaylara üzülmek ve bunlarla ilgili kedere sahip olmak için çok kısa. elinizden bir şey gelmiyorsa, şehir çöksün umursamamalısınız. bu dünyada en pahalı bedel, psikiyatri kliniğine başvurmak zorunda kaldığınızda ödeniyor.
hiçbir koşul, ülke, sosyal veyahut ekonomik standart insanın kendi kafa sağlığından değerli değildir. yeter ki sağlığınız tam olsun. insan en kötü içinde bulunduğu koşulları değiştirmek için başka bir ülkeye taşınır.

bu sadece ikamet ettiğiniz ülkeyle alakalı değildir. haberlerde gündem şu sıralar sadece siyasetten ibaret olduğu için öncelikle bu konuyu örnek verdim.

aile ilişkileriniz, duygusal bağlarınız sizi daraltıyor olabilir. unutmayın! sınır koymak veya neyi istemediğinizi söylemek tamamen sizin elinizde. psikolojik olarak sizi sıkıştıran, sizi darlayan bağların bir parçası olmamalısınız. dışarıda bir hayat var ve içinde olduğunuz bağların bütünü yapınızı bozmaya başladıysa, iletişimi saygı neticesinde sonlandırmak( duygusal ilişkiler için) ve iletişimi yine saygı çerçevesinde mesafeli hale getirip, seyrekleştirmek( ailevi ilişkiler için) meşrudur.

türkiye'de iş hayatı bir kabustur. çok az insan gerçekten işine sevgiyle gider ve pozisyonunu sever. maalesef ki bunun en büyük nedenlerinden biri "mobbing" ülkesi olmamızdır. her sektörde, her pozisyonda bu kaçınılmazdır. insanlar sizin kapasitenizi ve yapabileceklerinizi sizi baskılayarak, psikolojik olarak çökerterek engellemeye çalışırlar. bu durumda yetkiler ve pozisyonlar üzerinizde bilinçli şekilde kaygı ve telaş üretmeniz adına kullanılır.
normal şartlarda basar istifayı çıkarsınız. canınızdan değerli mi?! ama çoğu zaman bu mümkün değil.

toplum olarak işe bu kadar önem vermemizin sebebi yine ülkede herkesin borçlu olmasıdır. hayatımızı döndürebilmek adına kredi kartlarına dayandığımız için, kartların aylık ekstreleriyle başımız dertte. türkiye'de yaşam o kadar pahalı ki, temel ihtiyaçlarınızı bile karşılarken tonlarca para harcıyorsunuz ve ekstreler inmiyor. dolayısıyla, bir kuruma aylık ödeme zorunluluğunuz varsa, icraya maruz kalmamak için iş yerinizdeki ahlaksız insanlara dayanmaya çalışıyorsunuz.

bu konuda motivasyon çok zor haklısınız ama imkansız değil. koşulları lehinize çevirerek, gayet bu işten zevkte alabilirsiniz. nasıl mı?

sadece delil toplayın. dava açmak ve gerekli yerlere yasal kanıt gösterebilmek adına, size yapılan mobbing'in bir dosyasını oluşturun. gün gün ve tarih tarih, size yazılı olarak yönlendirilen her mail/ her bildiri veyahut her görevlendirmenin kopyasını alın ve dosyaya mutlaka ekleyin. sistematik olan mobbingi kanıtlamanın ilk kuralı tarih tarih delil toplamaktır. bu mobbingin ne kadar uzun vadeli sürdürüldüğünün netleşmesinde ana etken olacaktır.

süreci bilen kişiler mobbing davası açma ihtimalinize karşı, sadece sözlü olarak size baskı uygular ve görev verir. bu noktada, yasal olarak her emirin yazılı bildirilmesini ve kurumsal mail üzerinden yönlendirilmesini talep edin( buna hakkınız var. sözlü verilen hiçbir emiri uygulamak zorunda değilsiniz. iş akışı için gereken bir şey varsa, kurumsal mail üzerinden yazışma yapılır). ısrarla sözlü devam eden durumlar da, en üst yetkiliye mail atın, size mobbing yapan kişiyi cc'ye ekleyin ve tüm görevlendirmeleri ısrarla sözlü yaptığını ve kurumsal mailleri kullanmadığını , iş etiğini ihlal ettiğini söyleyin:)

muhtemelen bu noktada mobbing yapan kişi geri adım atacaktır. en üst yetkiliye bildirdiğiniz halde, en üst yetkili de hiçbir şey yapmazsa ( türkiye'nin güncel sorunu) o zaman dava kaçınılmazdır. bu sefer mobbing dosyanıza en üst yetkilinizi ve onunla yaptığınız yazışmayı da eklemeniz gerekir. bu mobbinge göz yummaktır ve suçtur. yani 2 kişiyi dava edeceksiniz( en sevdiğim dava türüdür).

kısaca: size mobbing yapıldığını kanıtlayan her belgeyi arşivleyin ve kişisel mailinizde saklayın. iyi bir iş avukatı ile görüşün ve belgeleri yönlendirin. bırakın 10 gün sonra tebligat şahısın/ şahısların adreslerine bırakılsın. mobbing davalarında mağdur daima kazanır. maddi ve manevi tazminat talebinde bulunun.
sakın korkmayın. bu insanların sonunu hukuki süreç başlatmak getirecek. kimse davayla uğraşmıyor diye azıttılar iyice. siz uğraşın ki, herkese bu muamelenin yapılamayacağını öğrensinler. gereksiz özgüvenleri normal seviyesine dönsün.

gördüğünüz üzere aslında hayat basit. sadece basitleştirmeyi öğrenmemiz gerekiyor. kaygılı zihin, kendi bedenine düşmandır.

insan her zaman en üst motivasyonla gezmelidir.
bu kendinize yapacağınız en güzel iyiliktir.
en kötü durumlara inat, yine olumlu düşünmeyi öğrenin.

dini bir referans vermeden konuyu kapatmak istemedim:

islam dininde olumlu düşünmek ve olaylara iyi yönünden bakmak bir sünnettir. islam dini bunu "hüsn-ü zan" (iyi niyetle/güzel zanda bulunmak) ve "tefeül" (iyiye yormak) kavramlarıyla açıklar.
devamını gör...

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...



kabir azabi soundsystem.
devamını gör...

#4062206 almalısın. en azından belli başlı şeyleri bilsen yeter. annemin hayatını kurtarmışlığım var heimlich manevrasıyla.

bir de öleli 45 dakika olmuş bir komşumuza ambulans gelene kadar (40 dakika) kalp masajı yaptım. hayata getiremedik ama tecrübe oldu.
devamını gör...

no redemption from the skies
no response up from heavens
no relief will ever come
from beyond this realm.

insomnium - the promethean song

kaç gündür nakaratı dilimde sözlüğe atmalık bir akustik cover yapacam fırsat olursua hehe.
devamını gör...

hep aklımda, gitsem sosyal sorumluluk bakımında ilk yardım eğitimi alayım diyorum. kalp masajı hemlich falan ama erteliyorum. bana not olsun bu hehe..
devamını gör...

mutlaka bir harf de sakin kalmaya ayrılmalı.
yaralıya müdahale eden kişi ilk önce kendisine “harf alayım” demeli ve ilk müdahaleyi kendisine yapmalı. hatta buna abc değil, fabc denmeli. hani first, birinci, ilk vs. demek ya( xd .d :p )a havayolu, b nefes ya. hani c de kan dolaşımı. f yi eklersek ne oluyor? först senteyşın sakızları, 24 saat ferahlık. sensation da his, duygu demek. yani ilk temas, ilk duygu gibi bir anlam var sakızın isminde.
düşününce aşırı iyi tespit. çünkü sakızın ilk tadında alınan tat gerçekten başka oluyor. ilk yardımda da yaralıyla kurulan ilk temasın, ilk müdahalenin benzersiz bir tat olduğunu düşünüyorum. bu yüzden de sakin kalmak için eğitilmemiz gerektiğini savunuyorum.
devamını gör...

kendime sinirli olduğum zamanlarda daha çok bakma fırsatım oluyor, nasıl görünüyorum kendimi ne kadar kontrol edebiliyorum, sinirimi dışarıya yansıtıyor muyum... çünkü kontrol manyağı birinin de en zayıf olduğu noktalar vardır ve ben sinirlendiğimde gerçekten bunu yaşamayı seviyorum. diğer yandan insanların tepkilerini de okuyorum, hayret ediyorum bazen hem bu kadar dağılıp hem de bu kadar farkında olduğuma. daha hayret edici olan kısım ise kendime onların gözünden bakabiliyor olmam. yani kendimle empati kurmak için onları seyrediyorum. kendime dışarıdan bakıyorum onlarla beraber. utancımdan uyuyamıyorum sonra tabii..
devamını gör...

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

beynin kendisinde ağrı reseptörleri yoktur. yani beyin dokusunun kendisi ağrıyı hissedemez. bu nedenle baş ağrısı nedeni çevresindeki dokular olabilir.
devamını gör...

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel

devamını gör...

like a river
devamını gör...

sonbaharin geldiginin alameti olan gelisme. *

su baslikta bu durumu olumlu goren her entry'e arti oy verip fav attim. o derece sevmiyorum yazi.
devamını gör...

ekşide bir ara çok başıma geliyordu, adam sana ana bacı kaynıyor basıyor engeli ve sen hiç bir yere şikayet edemiyosın seni engelledikten sonra hehe..
devamını gör...
daha fazla yükle

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim