bananeskafederler yazar profili

bananeskafederler kapak fotoğrafı
bananeskafederler profil fotoğrafı
rozet
karma: 1445 tanım: 183 başlık: 22 takipçi: 60

son tanımları


kadınlar ülkesi

kitap oldukça yüzeysel, önemsiz konulara sayfalar ayırırken çoğu okuyucuda onlarca soru işareti bırakıp doğru dürüst hiç bir şey vermeden bitiyor, uzasaydı oldukça sıkıcı bir kitap olabilir miydi diye düşündüğümde muhtemelen olurdu çünkü yazım tarzı olarak seyahatname, günlük tarzı bir tarz seçmiş olan yazar önemli bir konu geldiğinde bunu daha sonra bahsedeceğim diyerek sürekli öteliyor, çoğu sayfa olaysız geçiyor.
ve feminist yazar, feminizmi 1910'ların kafa yapısı ile olumladığı için günümüzde sadece edebi bir eser olmanın ötesinde en ufak bir ciddiyetle üzerine eğilecek bir konu bırakmıyor.
devamını gör...

uefa avrupa ligi

çok sayıda avrupa takımının yarıştığı sonunda sevilla'nın kazandığı organizasyon.
devamını gör...

hatırlanan ilk anı

oldukça silik bir anı benimkisi, konumdan ve konumu yaşadığım yaşlardan 0-4 yaş arasına düştüğüne eminim, başka net bir ayrıntı veremiyorum.
konum: elbistan/maraş
yıl :90'ların sonu, arnavut kaldırımlı bir caddeden ailecek (annem, babam, ablam ve ben) el ele çarşıya gidiyoruz.
devamını gör...

imamoğlu ve mansur yavaş'ın yıpratılması

onlar genel başkanım ne derse o dedikleri gün yıprandılar, tayyip erdoğan bile erbakan hocasına resti çekmişti.
5 yıl sonra genel başkanları izin verirse belki cumhurbaşkanı yardımcılığına tekrar aday olurlar.
devamını gör...

31 mart 2024 yerel seçimleri

ankarada sinan oğan ile mansur yavaşın yarışacağı, istanbulda binali'nin karşısına kimi çıkarır muhalefet bilemiyorum.
devamını gör...

28 mayıs 2023 cumhurbaşkanlığı seçimi

kemal kılıçdaroğlu ile recep tayyip erdoğan, 120 ülkede binlerce farklı enflasyon durumunda yarışsa tamamında recep tayyip erdoğan kazanır. adayı ben seçmedim, elim zorlansa da oyumu verdim bi ihtimal umudumu da yaşattım olmadı. umarım ülkemizdeki son siyasal islam zaferi olan seçim olarak geçer tarihe.
devamını gör...

hande yener dinleyen erkek

ona kırmızı çok yakışıyordur.
devamını gör...

yarın akp'den kurtulacak olmamız

akp'den kurtulmak sermayenin akışını farklılaştırmak, kalıcı olmak adına halk yararına çalışmak zorunda kalan yeni yöneticilerin varlığı sebepleriyle umut ettiğimiz bir durum ama umut yada ihtimal barındırdığını düşünmüyorum.
devamını gör...

27 mayıs 2023 borussia dortmund mainz maçı

borussiabahçe, münihten gol haberleri bekleyecek gibi duran maç.
2-0 oldu mainz önde.
devamını gör...

yapay zeka

(bkz: akılla bir konuşmam oldu)
devamını gör...

sözlük yazarlarının evdeki konumu

dış kapının mandalı
devamını gör...

27 mayıs 1960 darbesi

27 mayıs hürriyet ve anayasa bayramımız kutlu olsun.
devamını gör...

hayattan zevk alamıyorum aktiviteleri

iş ve ev arasında her gün 3 saat kaybetmek
devamını gör...

10 ağustos 2014 cumhurbaşkanlığı seçimleri

türkiye cumhuriyetinin 12. cumhurbaşkanını belirlemek için yapılmış seçimlerdir. bu seçimin en önemli özelliği cumhurbaşkanının daha önceden (ki burada bir istisna vardır) 1982 anayasasının kabulü ve kenan evren'in cumhurbaşkanlığının kabulü referandumu dışında cumhurbaşkanları tbmm içerisinde yapılan oylama sonucu seçilirken bu seçimden itibaren halk tarafından doğrudan yapılan seçimle belirlenmiş olmasıdır. bu kararın alınmasında bir önceki cumhurbaşkanı olan abdullah gül'ün seçilmesi sürecinde gerçekleşen 367 krizi, cumhuriyet mitingleri, e-muhtıra ve daha niceleri sayesinde meclis çoğunluğu elinde tutmasına rağmen istediği cumhurbaşkanını belirleme konusunda yaşadığı zorluklar gibi bir çok faktör geçerlidir.
gelelim seçime;
seçimin yapıldığı 2014 yılına girerken türkiye'de her zaman olduğu gibi yine kartlar dağıtılmış oldukça kaotik dönemler yaşanmıştı.
bir önceki yıl gerçekleşen gezi parkı eylemleri, cumhuriyet tarihinin en büyük sokak eylemlerinden biri olurken yılın sonuna doğru yaşanan akp-cemaat ayrılması da 17-25 aralık süreciyle kamuoyunun önünde açığa çıkmıştı. 2014 yılında yapılması planlanan iki seçim vardı. bunların ilki mart ayının sonundaki yerel seçimler ile beraber yazın yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimiydi.
ak parti'nin 17-25 aralık sürecinde ortaya dökülen ses kayıtları, cemaat ayrışması ile beraber yaşanması ön görülen oy kayıpları ve gezi eylemleri sayesinde dinamizm kazanan bir muhalefet ile birleşince muhalefetin belirli bir kesiminde seçimler için umut oluşmuştu. cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde yapılan yerel seçimler bu havada geçmiş, seçim bir çok noktada adeta iki adaylı seçimlere dönmüş istanbul'da mustafa sarıgül ile kadir topbaş, ankara'da mansur yavaş ile melih gökçek yarışmıştı. türkiye'nin en büyük ili ve başkentinde de zafer ankara'daki şaibelere rağmen ak parti olunca iktidar güç toparlamış ve yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimlerine yüksek motivasyon ile gidilmişti.
seçimde yarışacak adaylar büyük bir merak konusuyken ana muhalefet ile yavru muhalefet seçim ittifakı yapmış ve çatı aday konusunda anlaşmıştı. çatı adayın ismi ise ekmeleddin ihsanoğlu idi. kamuoyunda çok tanınmamış bir aday olması, muhafazakafar bir isim olması sebepleriyle kendi açımdan oldukça garipsediğim bir adaydı, dahası "ekmek için ekmeleddin" gibi içi boş halkta bir karşılık uyandıramayan bir aday tanıtımından sonra muhalefetin oy aldığı bir çok insan sandığa gitmeyecek, bu seçimden sonra açık açık olmasa da çatı adayın desteklediği her iki partinin destekçileri başarısızlığı diğer seçmenlerin katılmayışında bulup diğerini suçlayacaktı.
2 hafta sonrasında resmi olarak ikinci aday selahattin demirtaş olarak açıklanacaktı. söylenecek pek bir söz ve analize ihtiyaç duymayan bir adaylık demirtaş'ın cumhurbaşkanlığı adaylığı, muhalif insanlar kendilerine hitap etmeyen bir akparti adayı ve ihsanoğlu seçimine sıkıştırmaktan kurtaran demirtaş partisinin o zamana kadar %5- ile %6 civarlarında olan oy oranını neredeyse ikiye katlamıştı, daha sonrasındaki seçimlerde de hdp ilk kez parti olarak seçime katılıp barajı geçecekti.
cumhurbaşkanı olarak seçilecek isim erdoğan'ın adaylığı resmen en son açıklanan adaylıktı, bir çok kişi erdoğan'ın adaylığının partiye veda etmesi, parti üzerinde kontrolü kaybetme riskine karşılık almak istemeyeceğini ön görse de ön görüler yanılıyor, erdoğan seçimlere katılıyor ve ilk turda %51 ile kazanıp başbakanlık koltuğunu devredip partisinden istifa ediyordu.
küçük, minör partilerde bu 3 adaydan hangisini desteklemeyi uygun gördüğünü değerlendirip destek açıklaması yapıyordu.
seçimde chp'nin adayını beğenmeyen 6 chp vekili emine ülker tarhan'ı aday olarak gösterse de yeterli sayı bulunamamış tarhan aday olamamıştı.
süreci 2023 seçimlerine gidilen bu zamanlarda bana anlamlı gelen, türkiye siyasetinin sonraki 10 yılını temelden belirleyen bir seçim olduğuna inandığım 2014 seçimleri, erdoğanın ilk tur zaferi ortak adayın %38 oy alması ve demirtaşın doğu ve büyükşehirlerdeki oy oranlarıyla herkesi şaşkına çevirmesi ile bitmiş, erdoğan'ın balkon konuşmasında inlerine gireceğiz açıklaması ile yeni bir sürecin sert ve zor zamanların başladığını herkese bildirmişti.
devamını gör...

erkekte neden meme var sorunsalı

tecrübelerime dayanarak ısırılmak için diyebilirim.
devamını gör...

normal sözlük yazarlarının başarıları

lise birin ilk dönemi okuduğum düz lisedeki tek takdir belgesi alan öğrencisi bendim.
yaklaşık 1200 kişi arasında başarmıştım bu ünvanı.
devamını gör...

nascar

amerikan yarış sporlarının şahı. her ne kadar bu topraklarda formula 1'in gölgesinde kalsa da izlemeyi her daim keyifli bulduğum bir spordur kendileri.
oval pist etrafında atılan kısa kısa turlar ve yarış süresinin uzunluğunun daha fazla olması formula'ya göre daha sıkıcı gözükse de amerikan şov dünyasının ruhunu yansıtır.
türkiye'de yasal olarak s sport plustan takip edilebiliyor.
devamını gör...

matteo ferrari

fenerbahçe'nin şampiyon olduğu 2010-2011 sezonunda eski inönü stadında oynanan maçta ceza cezası içinde topun olmadığı bir pozisyonda luganoya attığı dirsekle kendi takımına kırmızı kart rakibe penaltı kazandırıp 2-1'den 4-2'lik geri dönüşü başlatan kişidir aynı zamanda.
devamını gör...

çocukken yanlış bilinen şeyler

sakarya meydan muharebesinin sakarya ilinde gerçekleştiğini sanıyordum.
devamını gör...

polatlı

6 gün sonra askerliğimi yapmak üzere gideceğim yer,
çocukken topçu olmak istiyorum diyen kafama sıçıyım, desene düzgünce futbolcu diye.
devamını gör...
devamı...

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim