burda izler daha belirgin yazar profili

burda izler daha belirgin kapak fotoğrafı
burda izler daha belirgin profil fotoğrafı
rozet
karma: 870 tanım: 119 başlık: 17 takipçi: 24

son tanımları


evrim teorisi

bu konuda en hoşuma giden şey mesela bulunan bir çene kemiğınden, efenim dişten falan bir illüstrasyon yapıyorlar.

önce ilkel bir adam oluşturuyorlar o kemiğe göre kıllı mıllı, cıscıbıl, allah günah yazmasın onu da kürt kardeşlerime benzeterek çiziyor şelefsuz ecnebiler. sonra yinr yanına maymundan hallice memeleri açıkkta ve sarkık bir gadın. hızını alamayıp çocukları falan da ekliyorlar.

sonunda oldu olacak deyip küçük bit köy ve klan yapıyorlar. bildiğin sosyal ortam falan. bunları kimi yerlerde balmumu maketlerle müzelere koyuyorlar.

kaynak ne? kaynak çene kemiği, kalça kemiği vs. eee sen köy yaptın alumuniyum..su getirdin, yol getirdin, değirmen getirdin, köy enstitusu açtın, komşuları yanlara serptin.. vallahi bravo.
devamını gör...

kalbin hissettiği her şey doğrudur

öyle birşey olsaydı herkes birbirine atlardı. durduramazdık.
devamını gör...

devamlı mutluluk

ınsanın mutlu olmaya programlanmış bir varlık olmadığını düşünüyotum. olsa olsa iyi hissetme halidir o. kaldı ki her zaman geçicidir.

dünyanın efendisi de olsan, çöpten yiyecek toplayan da olsan sonuçta yağ, tuz, proteinden oluşan beyun denen organın vücuda gönderdiği ve geri aldığı sinyallere bağlı bir yaşamın var.

bunu kabullenemeyen bazı zengin ve maddi doyuma ulaşmış kişiler bu sinyalleri artırmak için farklı ve insan doğasına ters eylem arayışına girerler. madde kullanımı, cinsel sapkınlıklar, paraya bağlı extrem işler vs...

fakirin işi daha basittir. komşu karısını düdüklemeyle ilgili fanteziler kurmak, ayfon almak, 12 aylık kredi çekip tatile gitmek gibi daha az maliyetli arayışlar,

biraz salsan ve rahat olsan yeter aslında. konu yine dağıldı yav.
devamını gör...

tebdili matmazel (yazar)

bir eski zaman gadını gibi yazıyor.
devamını gör...

burcunda taşıdığın bir özellik

tam sıra bana gelmişken başkasına laf yetiştirmek için elindeki işi durduran esnafa kıl olmak. burcumun özelliğini taşıyorum. eved.
devamını gör...

sözlük yazarlarının fotoğrafları

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

intikam almak vs bağışlamak

"kim ne derse desin intikam güzel şeydir yeğen."
dayı güzel söylemiş.
devamını gör...

sözlük erkeği

kaosa bayılırım ama birşeyler oluyor ve ben kaçırıyorum. çok üzülüyorum.
devamını gör...

yazarların bilimsel temellere dayanmayan çıkarımları

bazen dogmatik, bazen hayat tecrübesine bağlı çıkarımlardır.
benim için mesela kedilerden nefret eden ve her fırsatta zarar vermeye çalışan insanlar net kötüdür ve sosyal hayatlarında da birer alçaktır. hiç şaşmaz.

kedi sevmeyen insanı anlarım ama nefret kusma başka bir olay ve gerçekten kendileri nefretlik kişiler oluyor genelde.
devamını gör...

kendinle aran nasıl sorunsalı

erkek adamın kendisiyle bir münasebeti olamaz. ılık sorunsalıdır.
devamını gör...

denizli'de deniz olmaması

denize kıyısı olan her ile denizli denseydi kaos çıkardı. isim karmaşası olurdu. deniz yok, sorun da yok negzel.
devamını gör...

aldatıldığınızı anladığınız ilk an

zeki bir gadın tarafından adeta ilmek ilmek örülen bir film senaryosunun içine çekilmiş gibi çok harika bir şekilde aldatıldım. şimdi bile hatırlayınca böyle bir olayın öznesi olarak kullanılmış olmayı bir şans olarak nitelendiriyorum. sonuçta insanın başına hayatında bir defa gelebilir böyle bir şey.

hayır gavat değilim tabi ki. farklı dinamiklerin olduğu çok katmanlı bir aldatmaydı.

anladığım anda istanbul'da hava durumu da bir acayipti. her yeri sel götürüyordu. zar zor bir yere park etmiştim.

sonra usulca anlattı. o hissettiğim şok duygusu müthiş bir şeydi ve istanbul'un anlık atmosferiyle ne güzel bir uyum halindeydi.

kızdın mı? diye sordu. küfretmemi çirkefleşmemi sayıp sövmemi bekliyordu bell ki.
hayır dedim. yaşattığın güzel duyguları böyle bir finalle taçlandırman hoşuma bile gitti dedim. kendimi özel hissettim dedim.

beklemediği sakinliğime şaşırdı. bazı seyleri izah etmeye çalıştı susturdum. önemli değildi artık. zatrn hava artık açmış benim zihnimde durgun bir su gubi pırıl pırıl ve berraktı. o anın tadını çıkartıyordum sadece. üstümden bir yük kalkmış taşlar yerine oturmuşdu. teşekkür edip hislerimi onunla da paylaştım.

bir süre daha görüşmeye devam ettik. artık bitmesi lazımdı ve büyük yeminler ederek ayrıldı.

bitmedi tabi. beni bir takım ağır sonuçları olacak kriminal olayların içine çekecek senaryolarla geri döndü. neyse ki hasarsız atlattım ve artık bitti gözüyle bakıyorum.
ınşaallah.
devamını gör...

özge ulusoy'un göbek deliği

olm mesafe umrumda değil de bu göbek deliği değil bildiğin krater çukuru yahu.
devamını gör...

kendinizi en gariban hissettiğiniz an

hiç öyle hissettiğimi hatırlamıyorum. kavramlar gibi hisler de zıtlığıyla varolur.
devamını gör...

herkesle anlaşabilen kişi

avustralya aborjin yerlileriyle ilgili bir söylence vardır:
beyaz adam sormuş: yahu siz nasıl telepati yoluyla anlaşıyorsunuz diye.
yerliler şaşkınlıkla cevap vermiş: siz böyle anlaşmıyor musunuz?

benim durumum da bunun gibi. herkesle çok iyi anlaşırım. özellikle nefret ettiğim insanlarla daha iyi anlaşırım. bunun sebebini çözemedim aslında tercih ettiğim bir durum da değil. üzerime yapışan bir lanet gibi daha çok.

normalde soğuk, aksi, duygusuz görünen bir insanım. bu durumdan aldığım yetkiye dayanarak insanlardan da uzak durmaya gayret etmeme rağmen sonuç bu .

yakın olmaya çalışsam herhalde parti kuracak çoğunluğa erişirdim.
devamını gör...

yazarların keşke dediği şeyler

anlık olarak dediğim keşkeler olmuştur ama geriye dönük hayıflanarak keşke diyemem.

herşey olması gerektiği için, olması gerektiği gibi olur zira. buna inanıyorum.
devamını gör...

tek başına tatile çıkmak

tatile tek başına çıkılmaz zira tatil dediğin şey yorularak emek harcayarak para kaybedilen, insana özgü aptallıklardan biridir. toplumsal bir olgu olduğu için insan tek başına iken böyle mantıksız hareketler yapmaz. yatar uyur veya tembellik edecek boş işlerle uğraşır.

sadece yanında birileri varken aslında yapmak istemediğin şeyleri yapabilirsin. ilginçtir bundan zevk de alabilirsin. ınsanın salak olduğunu kabul etmesi zordur.

ınsan hayatı boyunca yalnız yaşasa mecbur kalmadıkca denizde yuzmek aklına gelmez mesela.

örneğin su içinde yaşayan amazon yerlileri kesinlikle yüzme bilmezler. doğal yaşıyorlar vebizden farklılar, mülkiyet anlayışları yok. bence bu anlayış olmayınca zincirleme olarak, bizim bildiğimiz toplumsal normlar da oluşmuyor,ahlaki yozlaşma nedir bilmiyorlar. saçma sapan hareketler de yapmıyorlar.
hangi yerli der ki karısına kalk aşağı amazondaki şelalelere tatile gidelim diye.

biz deriz. biz insan değiliz. çarpık mutasyonlarız. özumüzde de doğal olan herşeyi yok etmek var.

konu niye buraya geldi bilmiyorum. neyse
devamını gör...

yazarların takipçilerine söylemek istedikleri

bu takipçi işinde yazarlar takip ettikleri bildirimini karşı tarafa belirtseler yoldaş sözlüğün piyasa değeri bir anda sıfırlanır, o çok değerli karma puanları çöp olur, bir gece de cahil bırakılmış gibi olur.

ben dahil kimse buna yeltenmiyor. müthiş bir otokontrol örneği sözlük için.
devamını gör...

kadın mı bayan mı sorunsalı

kadın demek isterim tabi şahsım için problem değil ama kadın diye hitap edersem nedense dayak yerim hissi oluyor içimde.
kadın desen dişil enerji barındırıyor tehlikeli, bağyan desen maraba gibi oluyosun, hamfendi desen çok kıro ve ayrıca devrim kanunlarına da muhalefet etmiş oluyorsun.

bu konuda muzdaribiz. ben şahsen cinsiyetsiz nezaket içeren çoğul ekiyle geçiştiriyorum. üçüncü kişi olarak bahse konu olursa o sıkıntılı biraz.
devamını gör...

dudaktan öpüşmenin düşününce biraz saçma gelmesi

çok düşünürsen cima eylemek de saçma gelebilir.
devamını gör...
devamı...

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim