guneslibirpazartesi yazar profili

guneslibirpazartesi kapak fotoğrafı
guneslibirpazartesi profil fotoğrafı
rozet
karma: 931 tanım: 50 başlık: 17 takipçi: 33

son tanımları


the break-up

ayrılık. jennifer aniston ve vince vaughn'ın baş rolde oynadığı bir romantik komedi filmidir.
devamını gör...

liam neeson

2 metre boya sahip olan eskiden boksla uğraşmış irlandalı oyuncu.schindler's list filmindeki oscar schindler rolü ile tanınmış,starwars'taki qui-gon jinn rolü ile ünlenmiştir.ralph fiennes'la çok iyi bir ikili oluşturmuşlarıdır. clash of titans'ta tekrar bir araya gelmişlerdir.
devamını gör...

machu picchu

peru'nun cusco şehrine 90 km. uzaklıkta, inka uygarlığının kayıp kenti, dünyanın 7 harikasından biridir.

bozulmadan kalabilmiş ve unesco tarafından özel korumaya alınmıştır. güney amerika'daki and dağlarının savaşçı kabilesi inkalar 1438 yılında pachacutec liderliğinde kolomb öncesinin en büyük uygarlığı olan imparatorluğu kurmuşlar, imparatorun yaşadığı machu picchu merkez olmak üzere, and platosundan başlayıp balta girmemiş amazon ormanlarındaki urubamba nehrine kadar uzanan bölgede yaşamışlardır.

and sıradağları grubundaki bir dağın zirvesinde kurulmuş olan machu picchu ispanyolların inka imparatorluğunu ele geçirmelerinden itibaren 300 yıl boyunca kayıp olarak kalmış, 1911 yılında bulunmuştur.
devamını gör...

robdöşambr

insancıklar sabahları sıcak yataktan kalkınca üşümesin diye -ki hakikaten sabahları çok üşür insan- kadınlara özel sabahlık, erkeklere de ropdöşambr üretmişler ama üretenler nerden bilsinler ki nuri alço bunu her filminde üzerine geçirecek, eline de bir viski bardağı alıp göz süzüp sırıtarak bakacak...zamanla tamamen farklı anlamlar yüklense de aslında sadece ve sadece sabahları üşümemek için giyilen bir şeydir.
devamını gör...

murphy kanunları

bir yüzü reçelli ekmeğin yere düştüğünde reçelli tarafının halıya gelme olasılığı halının yeni olmasıyla doğru orantılıdır. teorisi murphy kanunlarının bir ürünüdür misal.
devamını gör...

incil

4 versiyonu olan kitap.
bu 4 incil; matta, markos, luka ve yuhanna olup, isimlerini yazdıkları kişiler tarafından almışlardır.
bu dört incile kanonik incil denilir, aryanizm gibi öğretileri içeren ve 325 iznik konsili ile birlikte reddedilen incillere apokritif incil denilir. son yıllarda ortalığı karıştıran incil sürümü (bkz: barnabas incili)
devamını gör...

sevgilinin kokusunu özlemek

psikoloji dersinde aldığım bir duyuma göre kokular hiç unutulmazmış. diğer duyu organlarından farklı olarak, kendilerine özgü sinir hücreleri olduğundan ötürü müdür bilinmez, gönül isterdi ki bilimsel bir açıklama aktarabilseydim.
netice; unutulmadıkça, hatırlanır, hatırlandıkça özlenir.
devamını gör...

welder moody

yaz ayı için en güvendiğim aksesuarım.
dışarı çıktığınızda ‘ya her şey tamam da bir şey eksik’ dediğiniz kombinler var ya, bu saat o eksiği tamamlıyor işte.
devamını gör...

maç sayısı

şans kavramını kadın erkek ilişkileri üzerinden sorgulayan izlenesi woody allen filmi. şanslı olmak ya da olmamak arasındaki o ince çizgiyi temsil eden tenis filesi ,hikaye ile de bütünlük sağlayarak çok iyi bir metafor olarak kullanılmıştır film boyunca.
ayrıca scarlett johansson kişisi de aşmış güzelliği ile dikkat çekmektedir.
woody allen'ın kötü filmi olduğunu düşünmüyorum, bu da asla kötü, izlenmeyecek bir film değil.
devamını gör...

kadastro

topoğrafik çalışmalar sonunda her türlü taşınmaz malın yerini, büyüklüğünü, ölçülerini gösteren ölçekli plan ve bu çalışmanın tapu kayıtlarına esas oluşturması amacıyla düzenlenen resmi belge.
devamını gör...

osho

batıdaki gençleri öğretileri ile büyülemiş ,sadece üniversite hocalığından kazandığı (!) parayla kendisine onlarca rolls royce almıştır. söyleşileri kayda alınmış ve dünyanın dört bir yanında satılmaktadır.
devamını gör...

collatz varsayımı

1’den büyük olan bütün doğal sayıları, 1’e indirgemek ile alakalı bir sanıdır.
2⁶⁸ ≈ 2.951×10²⁰ işlemine kadar bu mümkün de olmuştur.
sonrası kanıtlanamamıştır.
hangi doğal sayıyla başlarsanız başlayın işlemler tekrarlanarak mutlaka 1 e ulaşacaktır. çift sayılar 2 bölünür, tek sayılar 3 katının 1 fazlasının yarısı alınır örneğin: 10 ile başlanırsa : 10/2=5 (5*3+1 )/2=8 8/2=4 4/2=2 2/1=1
devamını gör...

gökkuşağı

güneş ışığının yağmur damlalarıyla yaptığı fiziksel dansın ürünü olan meteorolojik vaka.
devamını gör...

c vitamini

üçlü bir antioksidan ve bağışıklık sisteminin koruyucusudur. turunçgillerde ve yeşil sebzelerde bolca bulunur.
vücutta depolanmadığı için fazla kaptırmayın. düzenli yiyin, abanmayın.
devamını gör...

rintintin

red kitin baş belası ibiş köpecik.
çocukluğumda en sevdiğim çizgi roman karakteriydi.
hey gidin.
devamını gör...

sabah güneşi sidikliye vururmuş

ne alaka olduğunu bilmediğim bir atasözü. daha uzun versiyonu "sabah güneşi sidikliye akşam güneşi güzele vururmuş" şu güneş ışınlarının seçiciliğine bak sen ya.
devamını gör...

kitap okumak

başkasının fikirleridir, başkasının hikayeleridir. başkasının aşkı, yalnızlığı vs. liste sonsuza kadar uzar ama kitap okumak, başkasının kişisel cennetini ya da cehennemini kendi hayal gücünle iç dünyana kazandırabilmektir ve en güzel yanı budur.
yalnızlığın, yazarınkiyle ortak bir mevsimde yaşayabiliyorsa ne mutlu sana arkadaş.
devamını gör...

şirince

izmir'in selçuk ilçesine bağlı, tarihinin m.ö. 5 yüzyıla kadar gittiği ifade edilen; mimari dokusu hemen hiç bozulmadan korunabilmiş, el işleri, çöp kebabı ve şarapları ile ünlü bir belde.

ünlü yunanlı yazar dido satirio'nun çok bilinen romanı "benden selam söyleyin anadoluya" adlı romanının yaşandığı mekandır. ekonomisi üzüm ve zeytin başta olmak üzere tarıma dayanırken, son 2-3 yıldan beri otantik özelliği olan evlerinin pansiyona dönüşmesiyle iç turizmin önemli bir noktası haline gelmiştir.

bağcılık giderek endüstriyel yönüyle öne çıkarak şarap üretimi için yapılır olmuş geleneksel üzüm üretimi kaybolmuştur. piyasada bu beldenin adını taşıyan, iyi sayılabilecek şaraplar vardır.
devamını gör...

reklam sms'leri

eğer ki gece geç saatlerde siz uyurken gelmişse, ya da sabah erken saatlerde gelmişse operatörün ve tüm servis elemanlarının annelerinin ve ebelerinin kulaklarını çınlatmanıza sebebiyet verecek olan olay.

bir de şu varmış sözlükte :

(bkz: reklam sms'lerine sevinecek kadar yalnız olmak)

allah düşürmesin.
devamını gör...

in bruges

colin farrell’ı izlerken hem gülebileceğiniz, hem de bazı duygusal sahnelerde yutkunabileceğiniz filmdir. oscar da en iyi orijinal senaryo ya aday olmuş, fakat alamamıştır. izlendikten sonra, brugge'e hayran olmamak elde değil.
devamını gör...
devamı...

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim