ferhan şensoy kitabı.
öncelikle bu kitap adından da anlaşılacağı gibi kazancı yokuşu etrafında dönen olayları anlatıyor. o mahalledeki insanların yaşayışı üzerinden bir mahalle portresi çiziyor ferhan abi bize.
kitapta düzgün türkçeyle yazılmış cümleler beklemeyin -ki bunu da şöyle diyeyim- köyünden kasabasından gelmiş insanların konuşma şeklini direkt yazı olarak yazmış ferhan abi. dolayısıyla kitaptaki o yerel ağızlar benim hoşuma gitmişti.
bunun dışında olaylar gaz bulunmaması ve klasik 70'lerin sonunun aktarılması. özellikle o dönemi bilenler biraz da ferhan şensoy'un dil oyunlarına ısınırsa güzel bir manzara izler bu yokuşta.
her ne kadar şu anki olayların -yani demokrasi dayanışmamızın ve haksızlığa sesimizi çıkarmamamızın- yaşandığı dönemlere denk gelmiş olsa da biraz durulunca oraya gidip baştan sona gezmeyi planlıyorum yokuşu ve o çevreyi.
ayrıca ferhan şensoy'a başlangıç için harika bir başlangıç çünkü ilk kitabı.
haldun taner'in arka kapak yazısı güzel özetlemiş olayı bence. gidin okuyun.
devamını gör...