cumhurbaşkanı ve akp genel başkanı recep tayyip erdoğan, son 20 yılda eğitimin tüm alanlarında iyileşme gerçekleştirdikleri türkiye'nin, artık başta ekonomik kalkınma ve işbirliği örgütü (oecd) ülkeleri olmak üzere diğer gelişmiş ülkelerle rekabet edebilir düzeye eriştiğini belirtti.

"eğitim sistemlerinde iyileştirmeler yapmak, zaman ve sabır isteyen bir süreçtir. bugüne kadar yaptığımız büyük yatırımların sonuçlarını görmeye başlamak, bizi ziyadesiyle sevindirmektedir. bu çerçevede hazırlanan türkiye'de eğitimin 20 yılı başlıklı bu kitapta ayrıntılı göreceğiniz üzere, türkiye'de son 20 yılda eğitimin tüm alanlarında bir iyileşme gerçekleştirdik. daha önemlisi, bu süreçte eğitim kalitesini de artırdık. artık türkiye başta oecd ülkeleri olmak üzere, diğer gelişmiş ülkelerle rekabet edebilir düzeye erişmiştir. elbette ki biz, türkiye'nin daha da gelişmesini arzu ediyoruz ve eğitimden beklentilerimizi daha da artırmak durumundayız. her halükarda bundan sonraki gelişim alanlarının tespit edilebilmesi için bugüne kadarki iyileşmelerin incelenmesi oldukça önemlidir. türkiye'de eğitimin 20 yılı (2000-2019) çalışması dolayısıyla milli eğitim bakanım mahmut özer ve ekibini tebrik ediyorum. çalışmanın hayırlara vesile olmasını diliyorum."

buradan
devamını gör...
eğitimin kurcalanarak düzeltilemeyeceğini düşünüyorum. mevcut düzende ne sorunlar varmış. alışkanlıkları değiştirince ne oldu. ben küçük kardeşimin derslerine yardımcı olamıyorum. bu kadar uçurum oldu mu aramızda yani.
devamını gör...
bu adamın kafasında sanırım çip var. halkın gerçekleriyle bu adamın gerçekleri uyuşmuyor çünkü. kabul etmiyor, reddediyor hatalı olduklarını. bunu dikte ettirmek için de konuştukça konuşuyor, konuştukça zırvalıyor.
devamını gör...
kurallı düz cümle.

adamı ya da yazdığı gazeteyi sevmeyebilirsiniz belki ama lütfen şu yazısını okur musunuz?


muhtemelen bütün sorun “lgs” dediler, 1994 yılından beri uygulanan liselere giriş sınavı'nı kaldırdılar, artık kesinlikle sınav yok dediler, kesinlikle sınav yok diyerek oks'yi, ortaöğrenim kurumları sınavı'nı koydular, iyice karmakarışık hale getirdiler.

gördüğümüz kadarıyla bütün sorun “oks” dediler, tek aşamalı oks yerine, üç aşamalı sbs getirdiler, ortaöğrenim kurumları seçme ve yerleştirme sınavı'nı iptal ettiler, onun yerine 6'ncı 7'nci 8'inci sınıflarda girilen seviye belirleme sınavı getirdiler, böylece işin içinden çıkılmaz hale getirdiler.
devamını gör...
her alanda olduğu gibi, eğitimin içine de siyaset soktular, emelleri doğrultusunda köklerini budadılar, müfredatı değiştireceğiz derken tarihi değiştirdiler.

halbuki eğitim sistemi inanması güç ama gerçekten karmaşık hale getirilecek bir yapı değil. zira keşfedilmişi tekrar keşfetmeye gerek yok; onlarca olumlu düzen ve düzenek mevcut tüm dünyada. hiçbir şey yapamıyorsan kendine uyarlarsın, ama onu bile yapmaktan acizler. bakarsın gelişmiş ülkelerin sistemlerine, finlandiya'nın okul öncesini alırsın, amerika'nın okul düzenini alırsın, fransa'nın imkanlarını alırsın, isviçre'nin müfredatını sentezlersin, japonların öğrenim tekniklerini irdelersin; sana en uygun halde uygulamaya koyarsın. kendi köy enstitülerin vardı misal yine örnek alabileceğin, ama yok. tek derdimiz din kültürü kaç saat olsun, seçmeli mi olsun zorunlu mu olsun, ödev verilsin mi verilmesin mi, 15 temmuz türk tarihi dersine eklensin mi cart curt.

gerçi, bunların atadığı rektör'ün okuma oranı arttıkça beni afakanlar basıyor demesinden belli tüm niyetleri.
devamını gör...
iyileşme gerçekleştirdik derken kastı neydi ? 20 yıl önce sınıflarda akıllı tahta olmayıp şimdi olmasını mı baz aldı ?
valla beklenir.
devamını gör...
aralık ayına geldik, bizim buralara kar yağdı, hava -10 'larda geziyor. daha kömür gelmedi.
devamını gör...
ben de böyle işlerin içine edince, asla durumu kabullenmeyip, yaptığım hataların sonuna kadar arkasında duruyorum. böyle sonuna kadar inkar!
devamını gör...
sonra bir uyandım meğerse yorgan düşmüş.
devamını gör...
saçma sapan, içi bomboş bir müfredat. iki üç yılda bir değişen sınav sistemi. sınavsız girilen liseler ve öyle ya da böyle sınıfta bırakılmayan bilgisiz öğrenciler. öğrenciye ve veliye yem edilmiş öğretmen. kahve dükkanları gibi beş yüz metre arayla açılan iki oda bir salon, niteliksiz üniversiteler. sürekli mezun verip hiç iş imkanı sunmayan fakülteler.

ama sınıflarda akıllı tahta var.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"20 yılda eğitimin tüm alanlarında iyileşme gerçekleştirdik" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim