#araştırma-inceleme

öne çıkanlar | diğer yorumlar

yuval noah harari’nin homo sapiens, homo deus kitaplarından sonra 3.kitabıdır. bilgi içeren kitapları okurken altlarını çizmeye bayılırım. arada elime aldığımda okuduklarım aynı zevki versin diye. altını çizdiğim kısmı çok olan kitabın bazı ilgi çeken kısımları şunlar:

‘bir sonraki seçim zamanı geldiğinde ve siyasetçiler oyunuzu istediğinde,bu siyasetçilere dört soru yöneltin: seçilirseniz nükleer saval riskini azaltmak için be tür girişimlerde bulunacaksınız? yapay zeka ve biyomühendisliği gibi sıçrama yaratacak nitelikteki teknolojileri düzenlemek için ne gibi uygulamalarda bulunacaksınız? ve son olarak,2040 dünyasının nasıl olacağını düşünüyorsunuz? aklınıza gelen en kötü senaryo ve en iyi senaryo tasavvurunuz nedir? bu soruları anlamayan ya da geleceğe yönelik anlamlı bir vizyon oluşturmaktan aciz bir şekilde durmadan geçmişten bahseden siyasetçilere oyunuzu vermeyin’.
‘… ve cevaplar için google’a gitgide daha çok bel bağladığımızdan,kendi kendimize bilgi edinme yetimiz azalıyor’.
‘küresel ısınmadan kuşku duymanın milliyetçi sağcılara özgü olması rastlantı değil. sol tandanslı bir sosyalistin,’iklim değişikliği çinlilerin uydurmasıdır’ diye tweet attığını oek göremezsiniz. kğresel ısınmaya milli bir cevap olmadığından,kimi milliyetçi siyasetçiler böyle bir sorun olmadığına inanmayı tercih ediyorlar’.
‘…. abd ,çin,almanya,japonya ve iran gibi israil de 21.yy da en başarılı stratejinin kenarda oturup başkalarının sizin yerine dalaşmasını seyretmek olduğunu anlamış görünüyor’.

gelecek öngörüleri ve bunlarla ilgili olası çözümler sunar kitap. nüfus artışı, makineleşme ve makineleşme sonucu işsiz kalacak kesim için altenatif yolu gösterir. öğretici olduğu kadar, şu zamana kadar kafamızı yormadığımız gelecek ve getirdiği sorunlar üzerinde de düşünmemizi sağlıyor. kitap homosapiens kadar ilgi çekmemiş olsa da, günümüz gerçekleri ile yakın gelecek yaşanacak problemler üzerine bir uyarı,tavsiye ve ders niteliğindedir.
devamını gör...
yuval noah hararinin en önemli ve muhteşem eserlerinden birisidir. harari, bu kitabında bütün insanlığa öğüt olarak dijital yüzyıl ve modern çağ olan 21. yüzyıl için alınması ve uyulması gereken 21 tane önemli kuralı söyleyip kitabın içinde özellikle tektanrılı dinlere her yönden iyi bir giydiriyor.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel yuval noah harari'nin ''21. yüzyıl için 21 ders'' adlı kitabı
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"21. yüzyıl için 21 ders" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim