kültürel açıdan hala bir çöl olduğumuzun kanıtı dramatik olgu. dizi izlemeye devam edin.
devamını gör...
bu ülkedeki insanlar şiiri haketmiyor.
iyi bir kalça iyi bir beyinden daha fazla konuşuluyorsa ve işlev görüyorsa o ülke ölmüş demektir. ahmet hamdi tanpınar' ı tanımayan çocuklar gece gündüz insanlığa bir şey katmayan b... tan diziler izliyor. özellikle kerem bürsin ve hande erçelin dizisine tapılıyor. ne desem boş. ne desem oyunun kuralları değişmeyecek. ben de oynamam o zaman.
devamını gör...
kitap okunuyor mu ki şiir okunsun.
devamını gör...
türkiye cumhuriyeti'ne hoşgeldiniz.

gayet normal. bu basım batı ülkesinde yapılsaydı en az 10 - 20 bin belki çok daha fazla basılırdı.
devamını gör...
şiir kültürüm; "bu gün 23 nisan, neşe doluyor insan" dan ileri geçmez. hatta sevmem bile diyebilirim.(ezberim sıfırdır) bir yandan da ,şiirin insana ne kattığını merak ederim hep. "yaa bir şiir okudum, hayatım değişti" falan, var mı böyle bir şey? hadi roman dersin anlarım, bir konu var, giriş var, gelişme var, sana kattığı olaylar, anılar, bilgiler var, biraz majör bir soru olacak ama şiir insana ne katar? hele ki, şiir kitabı, çok ünlü bir şair, her sayfasında ayrı ayrı şiirler, konu bütünlüğü yok, sadece o anki hislerinin yazıya dökülmesi, kaldı ki aldığın şiir kitabında adamın sevmediğin bir ton şiiri vardır. ben şiir kitabını şuna benzetiyorum, tüm matematik, fizik, kimya formüllerinin bir kitap da toplanmasına, oğlum ihtiyacın olduğunda aç bak google ye kitabı almak nedir.

dip: iyi ki eksi butonu yok.*
devamını gör...
nazım hikmet,necip fazıl gibiler için geçerli olmayan durum.adamlar öleli kaç yıl oldu hala yok satıyor.
devamını gör...
niye çok basılsın ki? internet sitelerinden çok rahat ulaşılıyor, roman veya hikaye gibi uzun süreli elde tutmayı icap eden bir durum yok. gayet normal bir durumdur bence. halkı cahil yapacağını kesinlikle düşünmüyorum. bütün bunlarla beraber şiirin diğer alanlardan büyük bir farkı var. bir roman birçok kişiye hitap edebilir çünkü kalıpları geniş. fakat şiir bir gruba hitap eder genelde. ahmet arif okuyan birisi atsız okumaz kolay kolay ya da orhan veli okuyanlar cemal süreya okumazlar. yeni dönemi hiç söylemiyorum çünkü yetişip okumak mümkün değil her gün şairim deyip kitap basıyor insanlar.
edebiyat, edebi anlayış özneldir, şiir milyon kere özneldir.
devamını gör...
genel itibari ile farklı türlerin bile çok satılmadığı ülkede şiir kitaplarının bu durumunu normal karşılamak gerekir.
devamını gör...
''şiir, edebiyat dünyasının hükümdarıdır. gerisi hikaye ve romandır.''

en değerli şeyler, hep nadir bulunur. okyanusun dibi keşfedilmemiş birçok güzellikle doludur, keşfedebilen kaç kişi vardır, ya da kendi gözleriyle gören? şiir de öyledir. okyanusun dibindeki bir hazine gibidir, onu az kişi keşfetmiştir.

elbet ünlü şairlerimizin kitapları daha fazla satılıyor fakat başlıktan yola çıktığımızda eğer 500 basım varsa, en az 500 de sadık okuyucu var demektir. yani hazineyi keşfeden 500 kişi vardır. bırakın bize kalsın bu güzellik, okumak isteyenlere her zaman kapımız açık fakat bırakın bize özel kalsın. nasıl olsa hiçbir şey değişmeyecek, en azından keyif almaya devam edelim.
devamını gör...
yayınevlerini gözünüzde edebiyat açısından büyütmeyin. tek amaçları ticaret yapmaktır. hâliyle satabileceklerini basarlar. tiyatro eserlerini basmıyorlar bile çoğu. niçin çoğu kişi yetersiz olmasına rağmen çocuk kitapları basıyor sanıyorsunuz?
devamını gör...
ülke neden bu halde sanıyorsunuz? dediğim tespit.
devamını gör...
çok saygı duysam da şiir okumayı sevmiyorum maalesef. en son ahmed arif şiirlerini okumuştum keyifle. şimdilerde özellikle yeni nesil haz vermiyor. bu sebeple kalitesiz ve kültür düşmanı olduğumu düşünmüyorum. sanat edebiyat zevklere göre değişkenlik gösteriyor.
devamını gör...
kültürel açıdan ne kadar yoksun ve bihaber olduğumuzun göstergesi.
devamını gör...
nazım hikmet, ahmed arif, enver gökçe, can yücel, edip cansever, özdemir asaf, hilmi yavuz, melih cevdet, oktay rifat, orhan veli, arkadaş, adnan yücel, hasan hüseyin gibi şairlerin çıkmamasındandır.
bir diğer unsur ise kitabın pahalı olmasıdır.
şiitt
okuacak jenerasyon 16-30 yaş arası jenerasyondur ve bu insanların paraları yoktur.

size bir hikaye anlatayım, ankarada konur sokakda bir kitabevi vardı. parasız zamanlarım, kitaba para verecek bütçem yok, işyerim kitapevine çok yakın, akşamları kitapevine uğrar, almak istediğim kitabı elime alır, incelermiş gibi yaparak okurdum, öyle kalın kitapları değil ama, ince ve çabuk okunabilecek kitapları, tek seferde bitirmek tabiki mümkün değildi, üç beş gün arka arkaya gider bitirirdim kitabı, kaldığım yeri de işaretlerdim. bir gün uyandılar ve bir daha utancımdan gidemedim. o zaman tabi kitabı elinize aldığınızda tepenizde biten satış elemanları yoktu.
hatta sakarya caddesinde abc kitapevi vardı, şiir dinletileri olurdu, şairler gelir, kendi seslerinden şiirlerini okur, okurla buluşur, şiirleri üzerinden tartışırdık.
müşfik kenter bir garip orhan veli'yi belki binlerce kez anadolunun dört bir yanında oynamıştır.

şimdi ne şairlerle buluşabilirsin ne şiir dinletileri olur, ne de insanların bu faaliyetlere ayıracak parası var.

ulan bir şair de çıkıp youtube üzerinden okurlarıyla buluşsun. hepsi mi fildişi saraylarda yaşıyor?
devamını gör...
ülkede edebiyata verilen değerin bir göstergesi.
devamını gör...
belki de yazılan şiirlerin ederi o kadardır. bir de böyle bakmak gerekir belki.
devamını gör...
herkes şiirden anlasa ve okusaydı ulkemiz:
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

hep söylenirdi adam
tez zamanda
kurtulacağım şu cahallıktan
kurulacağım kurtulmasına da
ya yerine koyacak
bir şey
bulamazsam.
devamını gör...
bugünlerde fazla rağbet görmeyen kitaplardır. şair bolluğu yaşanmasına rağmen, yazdıkları şiirler artık sosyal medyaya düşüyor. yayınevleri de satılmayacağını bildiklerinden, şairi çok ünlü olmadığı müddetçe şiir kitabı basmıyorlar.
devamını gör...
dijital dünyada, piyasaya yeni çıkıp 5 kitap bile satabiliyorsa şükretmeli.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"80 milyonluk ülkede şiir kitaplarının 500 adet basılması" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim