bu hatları arayarak kabarık faturalarla evine incir ağacı diktiren yeniyetmelerin hikayeleri dolaşırdı ortalıkta. insan aramaktan korktuğu halde de merak ediyordu. düşünün mesela, telefonun ucunda pop star tarkan var ama sonunda da bunun hem acı faturası hem acı hatırası var.
devamını gör...
*

çalışma mantığı şu şekilde olur gibi:

1:hattın biri ptt'den * rasgele birinin adına alınır.
2: japonya'daki wangiri* mantığıyla numarayı arayan kişiye öbür uçtan duyulabilecek bir şekilde önceden kaydedilmiş ses kayıtları monte edilir.
3: rtük'ün o zamanki denetleme açığından faydalanılıp televizyon reklamlarına ve gazetelerin reklamlar sekmesine paralar akıtılıp pr çalışmaları tam gaz başlatılır.
4: reklamları gören halk ise istediği numarayı tuşlar ve aylık telefon faturalarını büyük bir zevkle ve kendi rızalarıyla şişirir.
5:ay sonunda hem hat sahibi, hem de ptt, hesaplarına düşen paraları cebine atıp yoluna devam eder.
devamını gör...
küçükken 2-3 defa aradığımı anımsıyorum.
babam gülerdi annem çok kızardı.
bence çok saçma bir olaymış ama işte klasik 90lar getirisi..
devamını gör...
bu hatları arayarak kabarık faturalarla evine incir ağacı diktiren yeniyetmelerin hikayeleri dolaşırdı ortalıkta. insan aramaktan korktuğu halde de merak ediyordu. düşünün mesela, telefonun ucunda pop star tarkan var ama sonunda da bunun hem acı faturası hem acı hatırası var. hatta grup vitamin o dönem şarkılarının birinde bu konuyu ti'ye alan sözler yazmıştı :

alo leyla sana hastayım
faturayı gördüm yastayım
şansınız varsa tekrar arayın
tekrar tekrar .
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"900'lü hatlar" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim