bu başlık beni anlatıyor. o kadar duygusuz birisi olmuşum ki ağlamak istediğimde dahi ağlayamıyorum.
devamını gör...
bu konuda en derin şekilde yardımcı olurum.
devamını gör...
evet, genelde böyle olduğunda, çok anlamsız bir zamanda da ağlamaya başlarsınız. ben hiç istediğim zamanda ağlayamam.
devamını gör...
=zorla gülümsemekten veya kendini sıkmaktan çene ve yanak kaslarının ağrıması
devamını gör...
gülmek isteyip gülememek daha acı. yemin ederim.
devamını gör...
nefes almak isteyip alamamak gibi.
devamını gör...
kişinin gerçek ihtiyacın gülmek olduğunun bir işareti olabilir. beynin bilinç dışı bölümü de iyi bir hesapçıdır ancak sosyal ve siyasi olaylar konusunda değil; daha temel fenomenlerin uzmanıdır bilinç dışı.
devamını gör...
t: kişinin hüzünlü bir durumda bunu dışarı yansıtmak isteyip herhangi bir sebepten ötürü yansıtamadığı durum.

peki neden yansıtamaz ?

belki bir kalabalık içerisindesinizdir, belli etmek istemezsiniz hüznünüzü ama buna sebep olan durum sizi mahveder içten içe.
belki yanınızda küçük bir çocuk vardır etkilensin istemezsiniz. hayatın, büyüdüğünüzde kişiyi ne denli etkilediğini görsün istemezsiniz.
saklarsınız hüznünüzü. içinize ağlarsınız. bir tebessüm maskesi takarsınız. yalnız kaldığınız vakitte sular seller gibi gelir göz yaşları.*bazen yalnızken de ağlamak isteyip ağlayamadığı durumları olur insanın.* o hüzün o denli etki etmiştir ki tam ağlayacakken bir yutkunursunuz. acı bir yutkunmadır bu. sanki boğazınızdan dikenli bir şey geçiyormuş hissi yaşanır. tam akacakken göz yaşı akmaz sadece gözler sulanmıştır. ağlamayı bile beceremedim dersiniz ama ben bunu şöyle yorumluyorum bence hala umudumuz var ve o gözyaşı bu gelip geçici şeyler için akmamalı düşüncesinde beynimizin arka planından sübliminal mesaj gibi geçiyor. dur ağlama diyor bunun üstesinden gelebilecek güçtesin ileriki zamanlarda geçmişe dönüp baktığında bu da geçti ağlamaya değmezmiş diyeceksin. diyor.*
devamını gör...
sıkıntılı durum. oysa aksa göz yaşları bir rahatlama gelecek. bilerek mi oluyor ne oluyor? bilinçaltı efendi lütfen devreden çıkar mısınız? parazit durumu.
devamını gör...
hiç beceremediğimdir. ağlamayı hissettiğim anda, yolunu bilen gözyaşları gözü terk etmeye başlar. o yakıcı damlalar yanakta yaptığı izlerden usul usul aşağı iner.
devamını gör...
zaten ağlamış olmak.
devamını gör...
utandığın için olabilir.
devamını gör...
aile evinde sık yaşanır
devamını gör...
genelde çalışırken başıma gelen.

yoksa kütür kütür ağlarım yani hiç gocunmam, asla utanmam. aman göz yaşımı kimse görmesin triplerine de girmem. galiba yakınen ölümü ve yas sürecini tadan insanlar o kadar insanla birlikte komün bir ağlama deneyimi yaşayınca utanma çekinme kalmıyor. bu da benim duygumdur deyip sahip çıkıyorsun. bir de erkekler ağlamaz tabusunu bana hiç hissettirmeyen, aksine tam bir drama queen olan bir babanın çocuğu olmak da ağlamaya olan bakış açısını değiştiriyor herhalde.
devamını gör...
şuan yapmak isteyip yapamadığım tek eylem. sinir krizi bir yana çığlık atmamak yeter diye bağırmamak için zor tutuyorum kendimi.
devamını gör...
klasik olan, arkadaş grubundan biri sevgilisinden ayrıldığında yapılan moral toplaşmasından yaptık az evvel. güya beni eğlendireceklerdi ama hepsi ters köşe oldu.

3 arkadaşım, kendilerinin benden daha depresif göründüğünü söyledi.*
neden mutsuz olmadığımı, neden ağlamadığımı, neden üzgün durmadığımı sorguladılar. hatta hepsinden daha enerjik olmamın altındaki psikolojik sebebi tartıştılar bir süre. ben de dahil oldum fakat bir sonuca varamadık..
yok ağlayamıyorum, ne yapayım yahu?!

her şeyi bir yana gerçekten ben de anlayamadım, neden bir şey hissedemiyorum? neden ağlamıyorum?
ağlamam, üzülmem gerekirken neden normal bir şekilde sorunsuzca hayatıma devam ediyorum?
devamını gör...
(bkz: antidepresan) etkisi.
devamını gör...
bazen tek şarkı yeter. tek bir melodi.

sen robot da olsan, fark etmez
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"ağlamak isteyip ağlayamamak" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim