mayıs ayının 2. pazarı kutlanan. annelere özel gün.
devamını gör...
bu sene 9 mayıs pazar gününe denk geliyor. biraz hediye bakayım dedim, ilk karşıma çıkan şeyler: mikser, kahve makinesi, tost makinesi, elektrik süpürgesi, tava. arada bir elbise, ayakkabı falan çıkıyor.

annneeccciiiim sana süpürge ve çay makinesi aldımmm* hadi biraz evi süpür de sonra yeni mikserinle en sevdiğim kekten yapıver*. geçen sene aldığım kahve makinesiyle de kahve yapıverirsin olur mu canım annem.*
devamını gör...
bize can veren fedakar cefakar annelerimizin anneler günü kutlu olsun, anne olmak tek bir güne sığdırılamayacak kadar çok duygu ifade ediyor benim için, bir anne olarak bir sürü yük ve endişe getiriyor bazen, bazende tarifi imkansız mutluluklar.
annelik benim için hiç bitmeyecek bir serüven. bu vesileyle sözlükteki annelerin de günü kutlu olsun.
devamını gör...
dünyamın tek anlamlı günü. doğum günleri kutlu olsun.
devamını gör...
en anlamlı gündür. diğerleri hikaye.
devamını gör...
bu yıl benim için anlamı daha büyük olan gündür. neden derseniz eğer anlatayım demezseniz de buraya kadar okumak yeterli o zaman.

bundan 3 ay önce annemi covid sebebiyle kaybetmek üzereydim. aynı dönem ben ve kendi ailem de aynı hastalıktan ötürü karantinadaydık. 10 gün boyunca annemin hayata tutunmasını ümit ederken evden bile çıkamadım, yanına gidip elini tutamadım. ama asıl üzücü yanı kendi kızım için üzülmekten ötürü annemin ölme ihtimalini kabullenmiştim. dualarımda tanrım yeter ki kızım iyileşsin ne canım ne dünya umrumda değil diyordum.

sonuçta hepimiz iyileştik ama ben o dönem baba olmanın, ebeveyn olmanın ve aynı zamanda bir evlat olmanın acı gerçekleriyle yüzleştim. bu yüzden bu anneler günü daha bir kıymetli benim gözümde.
devamını gör...
annesi olmayan çocukları ve çocuk sahibi olamayan kadınları düşünerek; abartılmadan kutlanması gereken özel gündür.
devamını gör...
kutlamayı çok sevdiğim ama hiçbir zaman afişe etmediğim gündür. bir söz var ya birilerine boşluk yaratan günler diye ha bu günler o günler. annelerin ellerinden öperim, kutlayalım ama reklam etmeyelim. kutlu olsun *
devamını gör...
sözlükte gündemde ve yukarıda tutulmamasını rica ettiğim gündür. annesi hayatta olmayan insanlar için kutlama değil yokluğunu anımsama günü olduğu için duyarlı davranmamız gerektiğini düşünüyorum.
devamını gör...
orman genel müdürlüğü “anneler günü” için herkesin annesi adına ücretsiz bir fidan sahiplenebileceği bir kampanya başlattı.

http://anneminagaci.com

hayatımdaki anneler sizi seviyorum.
gününüz kutlu olsun..
devamını gör...
orman genel müdürlüğü tarafindan anneler adına fidan bağışlama kampanyası başlatılmış.guzel br kampanya olmuş.tüm annelerin ellerinden öperim.
(bkz: http.//anneminagaci.com)
devamını gör...
tek büyük nimetim, annem.
iki büyük nimetim var
devamını gör...
kimi zaman gereğinden fazla kutsallaştırılıp abartılan gün.
devamını gör...
herkesin annesinin anneler gününü kutlarım, anneler bir gün yok, her gün ve hep varlar.

abartmadan, şova dökmeden yaşayalım. annesi vefat etmişlerin de başları sağ olsun, allah rahmet eylesin.
devamını gör...
sessizce kutlamanız gereken gündür. kimsenin canını yakmayın hassas günler bunlar
devamını gör...
abicim sakin olun yaa. sakin olun. tamam annesi olmayan, çocuğu olmayan falan, en duyarlı sizsiniz. maksimum bir fotoğraf paylaşılacak, belki bir çiçek, bi şey, gariban analar iki gram sevinecek, neyin vicdanını yaptırmaya çalışıyorsunuz anlamadım. adam mı öldürdük, karı mı sattık, ne şovculuğumuz kalmış ne primciliğimiz. bakınız arkadaşlar bir konuya farklı açıdan yaklaşmak ve görülmeyeni görmek istemek çok büyük bir zehirdir. kendini hakikaten aşırı ince gören biri zannedersin. bi süre sonra hiç düz bakasın gelmez ve kendini boş konuşan bir denyo olarak bulursun. 18-19’umda buydum çünkü ben de.

mayıs ayının 2. pazarı olarak belirlenmiş, annelere atfedilen bir gündür, ardı önü budur yani.
devamını gör...
annelerimiz hayatın ışığıdır. hayatın  anahtarlarıdır.
karşılıksız sevginin, şefkatin timsali olan annelerimizin ayakları altına cennetler serilmiş, edebiyatımızda, şiirlerimizde fedakarlıkları, çileleri ile geniş yer tutmuşlardır.

'ana başa taç imiş

her derde ilaç imiş.

kişi pir olsa da

anaya muhtaç imiş.'

(bkz: hüseyin nail kubalı)
devamını gör...
türkiye'de anneler günü 2021 yılında 9 mayıs pazar gününe denk gelmektedir. peki bu anneler günü nereden geliyor?
anneler günü ilk ne zaman kutlandığı hakkında birçok rivayet vardır. bir rivagete göre abd'nin philedelphia şehrinde yaşayan anna jarvis adında bir kadının 1905 yılında vefat eden annesine sevgisini ve özlemini için dile getirmek için her sene kutlama yapma isteğiyle ile birlikte doğmuştur. bu kutlama ilk kez 1908 yılında 407 çocuk ve annenin bir araya gelmesiyle yapılmıştır. başka bir rivayete göre pek çok tanrının annesi olarak kabul edilen rhea çeşitli kutlamalarla onurlandırılmaktadır. bu kutlamalar genellikle ilkbahar mevsiminde gerçekleşmektektedir.
tüm annelerin anneler gününü kutlarım. annelerimiz baş tacımızdır.
devamını gör...
varlığının kıymetini bilin çünkü yokluğunda sizi siz olduğunuz için seven her ne olursa olsun bütün hatalarınızla sizi kabul eden sizi hala büyümemiş çocuk olarak gören engin denizlerden dönüşte sakin limanınız olmayacak.
devamını gör...
annenizin anneler günü kutlu olsun, selam ve sevgiler.

;)
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"anneler günü" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim