gerçekten öyleler mi yoksa farklı bir tür fetiş sahibi olarak gözüküp fark yarattıkları mı düşünüyorlar ancak iddialarına göre, zekâya tahrik olan, orgazm olan insanlar var. zeka sahibi insanlar cinsel olarak çok daha çekicilermiş?

ve aptallığa tahammül edemeyen, nefret eden insanlar var. aptallık hep küçümsenen itilen istenmeyen birşey. aptal fetişi olan yok herhalde.

bu ayrımı özellikle yaptım belki de üzerine düşünülmesi gereken birşey. gelelim asıl konumuza.

aptal olmanın faydalarından biri belki de küçük şeylerle mutlu olabilmektir, beklentilerini aşağı tutabilmektir, öyle yaratılmışsındır osun aslında fayda yada zarardan çok varoluşundur. hakkında tespit yapılabilir en fazla, olumlu yada olumsuz.

herşey denge üzerine olmalı hayatta. zeki hatta çok zeki olduğunun farkında olup bunun kutsanması, pohpohlanması, övülmesi gerektiğini hissetiren, kendini ayrıcalıklı gören kibir sahibinin de aptaldan bir farkı yoktur. ne mutlu olur ne mutlu eder. samimi bir dostluk ve fedakârlık beklenmez, ben şahsen beklemem. yerine göre aptal olmasını bilen zeka sahibi mutlu olmasını ve etmesini bilir. kendini ortamına göre ayarlar ve kimseye hükmetmeye kalkmaz. hükmetmek derken kırmak ve küçümsemek var bunun içinde. zekâ olgunluk gerektirir, empati kurma becerisi gerektirir, bu ikiyüzlülük değildir.

aptallık ayrıntılarla boğuşmadan bir olaya bir duruma bir sıkıntıya bir mutluluğa yani basic herhangi bir duyguya anlamından daha fazla anlam yüklemeden yaşayıp geçip ilerlemeye yarayan harika birşey bana göre. ima edileni anlamayacağın bilindiği için sana ima edilmez lafın tamamı söylenmelidir. pot kırdıysan sorun edilmez. dersinde kaldın mı hiç sorun değil belki başka bir alanda başarılı olacaksın. çok alakasız kaba bir şaka mı yaptın olabilir hahajaja.
devamını gör...
aptallık boyutu harbiden düz saf hiçbirşey hissetmeyecek noktadaysa mis gibi olabilir. karşısında yapılanları hissetmez dolayısıyla üzülecek bir şeyide kalmaz .hayatta bir amacıda olmaz yaşar ve ölüp gider .

amaaa bir miktar zeka seviyesine sahip olmasına rağmen , dünyayı kavrayamıyorsa . hayattında mutlu olmayı beceremez , bencil olur , durmadan şikayet eder , mutluluğu yanlış insanlarda ve yanlış şeylerde arar , yanındakinin kıymetini bilmez , insanların acısından zevk alır , topluma'da zarar vermiş olur kendi hayatını'da heba etmiş olur.

zeki kabul edilebilir insana gelince . ahlak yapısına bağlı olarak, insanları manipüle edip, ömrünü kısa vadede kendine kar sağlayıp boş tatminlerlede heba edebilir yada iyi niyetli biri olup ,toplumun ve etrafındaki insanların geldiği halden acı duyup, herşeyin yalan dolandan ibaret olduğununda farkında olabilir. bu iki gurup her türlü kendi içsel yolculuğunda pişmanlıklara ve mutsuzluğa sahip olacaktır. hayatlarındaki amacı ararken beyinlerinin arkasında bir kaşıntı olacaktır sürekli.

ınsanların bir kısmıda herşeyin farkında olup hissiz kalmayı ama kimseye zarar vermemeyi ögrenir ve dünyayı olduğu gibi görür . ınsanlardan bir şey beklemez, kapasitelerinin yetmediğinin farkındadır. tabiri caizse kuştan koşmasını , attan uçmasını beklemez.

şahsımca ,yukarıdaki tanımlar içerisinde , en iyisi ya tamamen aptal olmak yada dünyayı ve insanları olduğu gibi görmek , kimseden bir beklentin olmadan, kimseye bir zararin olmadan dünyada seni mutlu edecek şeylerin peşinde koşmak. yolda yürürken sizin gibi insanları hayatınıza dahil etme şansınız olursa birde ne âlâ .

eğer hala aralarda bir yerlerdeyseniz , hayat çok zor geçmiş olsun şimdiden.
devamını gör...
sıfır kaygi ve sıfır stres. mal gibi bir hayat yaşamak.ne güzel.harika.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"aptal olmanın faydaları" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim