amerikan kızılderililerine özgü bir barış ritüelidir.
çıkış noktasının henüz amerika kıtası kolomb tarafından keşfedilmeden önce iroku, mohawk, hiavate, oneyda gibi bazı kabilelerin liderleri nin kendi aralarındaki anlaşmazlıklara son vermek amacıyla bir araya gelip tomahawk adı verilen baltalarını birbirlerine bir karşı daha asla kullanmayacaklarının sembolik bir ifadesi olarak bir çam ağacının altına derince bir çukur kazarak gömmeleri olarak kabul edilir.
amerika birleşik devletleri ve ingilizlerle kızılderililer arasında gerçekleşen savaşlar sonrasında varılan barış anlaşmalarında yine bu ritüel uygulandı ve kızılderili liderler ingiliz ve amerikan temsilciler arasında balta gömme töreni yapıldı. zamanla baltaları gömmek ifadesi ingilizceye barış inşa etmek manasında bir deyim olarak yerleşti ve günümüze kadar geldi.
gömülen savaş baltalarını geri çıkarmak, barışı bozup yeniden savaşa karar vermek manasında kullanılır.
devamını gör...
baltalar fora, yelkenler miydi ya o?

dur dur şimdi zaten ortalık karışık. benim de baltalarım var ama nereye gömdüğümü unuttum az daha eşeleyip geliyorum korkun ulenn benden.

aman yine de ben hanımefendi kişiliğimi bozmadan şey edeyim ne olur ne olmaz?
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"baltaları gömmek" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim