bilişim sektörü, insanların işlerini düzenlemelerini sağlayan, onlara ek veya asıl iş imkanı sunan ve gerekli düzenlemeler ile internet üzerinden ürün ve hizmet satışı yaparak hitap edilen müşteri kitlesini genişleten kapsamlı ve geniş bir sektördür. bunun dışında fabrika ve şirket hizmetlerinin bilgisayar ekranlarında toplanmasını ve daha kolay denetlenerek yönetilebilmesini sağlamaktadır.

bilişim sektörü bilgi akışının hızlı ve etkili bir şekilde sağlanmasına yardımcı olmaktadır. bilgisayarlardan daha çok bahsedilse de, bilişim sektörüne internet ağına bağlanılabilen tüm cihazlar dahildir. tabletler, akıllı telefonlar, televizyonlar ve bilgisayarlar üzerinde yaşanan bu bilgi akışı, bilişim sektörünün temel yapı taşlarını oluşturmaktadır. türkiye için istanbul dünya için
tabi ilk akla gelen amerika, bilişimin kalbi burada atıyor daha sonra almanya , çin, japonya vs.
dur o zaman daha detaylı bir yazı

yazılım geliştirici ve programcıların her sektörde giderek daha fazla iş imkanı bulabildikleri bir çağda yaşıyoruz. peki geliştiriciler acaba hangi ülkede daha fazla para kazanabiliyorlar? geliştirici becerileri eğitim platformu codingame bu konuda bir araştırma gerçekleştirmiş. 125 ülkede 20 bin’den fazla geliştiriciye yıllık maaşlarını sormuş ve toplanan verilerle bir ülke sıralaması yapmış.

firmanın araştırma raporuna bakılırsa, yazılım geliştirici olmak için en iyi ülke amerika birleşik devletleri. abd’de yaşayan ortalama bir yazılım mühendisi yılda 95 bin 744 dolar kazanabilmekte. şehir bazında bakınca ortalama 105 bin 735 dolarlık maaşla, seattle geliştiriciler için en ideal şehir.

listede ikinci sırada 61 bin dolar yıllık maaş ile almanya ikinci sırada geliyor. onu da 59 bin 326 dolarlık brüt maaş ile birleşik krallık takip etmekte. geliştiricilerin en iyi para kazandıkları ülkeler listesinin kalanını kanada (57 bin dolar), fransa (47 bin dolar), polonya (40 bin dolar), ispanya (37 bin dolar), brezilya (32 bin dolar), ukrayna (31 bin dolar) ve rusya (30 bin dolar) oluşturuyor. ilginç şekilde, katılımcılara mutluluk durumları sorulunca listenin başını ingiltere çekiyor. ardından kanada, abd, brezilya ve almanya gelmiş.

araştırmada yazılım geliştirici maaşlarının en iyi olduğu sektör olarak sigorta sektörü saptanmış. onu medya ve sağlık sektörleri izlemiş. raporda yüksek ücretli sektörlerdeki yazılım mühendisi maaşları ile, hükümet gibi düşük ücretli sektörlerdeki maaşlar arasında yüzde 25’lik bir fark olduğu açıklanmakta.

katılımcıların yaklaşık yüzde 28’i yüksek lisans derecesine sahip olduğunu söylemiş. yüzde 26’sı lisans derecesine sahip, yüzde 21’i resmi bir eğitimleri olmadığını ve yüzde 2’si ise doktora seviyesinde olduklarını aktarmış. geliştiricilerin dörtte üçü eğitimlerinin bilgisayar bilimi üzerine olduğunu belirtmekte. en çok tercih edilen programlama dilleri ise sırası ile python, javascript, java, c # ve c ++ olarak listelenmiş.

raporda geliştiricilere bir iş teklifi düşünürken neyin en önemli olduğu da sorulmuş. katılımcılar buna birinci olarak herkesin tahmin ettiği gibi maddi durumları koymamış. önem sırasında ilk seçenek teknik zorluklar birinci ve esnek çalışma saatleri ikinci sırada. maaş ise iş tekliflerini düşünürken üçüncü sırada geliyor.
buradan
bilişim zirvesi
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"bilişim sektörü" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim