#final yapan diziler
manga / macera-aksiyon / korku-gerilim / animasyon / gerilim / psikolojik
8.8 / 10
puan ver

öne çıkanlar | diğer yorumlar

1.
light yagami bir gün okul çıkışı, ismi yazılan kişiyi öldüren bir defter bulur ve olaylar gelişir. adaletin ne olduğunu sorgulatan bu mangadan uyarlama animede kullanılan müzikler, dinlenildiği takdirde iq'nuzu tavan yaptırır.
devamını gör...
“anime 101” diyebileceğimiz animedir. hayatında hiç anime izlememiş bir insan illaki death note’ı izlemiş ya da duymuştur.
bana sorarsanız ilk izlenmesi gereken anime mi? hayır değil swh.
(bkz: anime önerisi)
devamını gör...
tsugumi ooba'nın yazdığı, takeshi obata'nın can verdiği manga. soundtrack çalışmaları yoshihisa hirano ile hideki taniuchi tarafından yapılmıştır. dizi tarihinde lost neyse bu da anime tarihinde tam olarak odur. lost nasıl s**tıysa, bu da 25. bölümden sonra öyle sı**ar. animeye yeni başlayanların göz bebeği, animede derinleşenler için çok yavan bir eserdir.
--! spoiler !--
animedeki en zeki şey 2. bölümdeki l'nin sadece japonya'nın bir şehrinde duyuruyu yayımlamasıyla kira'nın bulunduğu şehri tespit etmesidir. light da aslında yabana atılacak bir karakter değil. cips ve kamera olayı da onun en iyi golüydü. ve light'ın takip edenleri mal mal öldürmesi de esasen ne kadar aptal bir kurguya sahip olduğunun göstergesidir.
unutmadan l, japonya'nın üniversite sınavına gram çalışmadan, light ise öküz gibi çalışarak 1. olmuşlardır. siz karar verin hangisi zeki.*
unutmadan bir komiklik daha: light'ın babası göz takası yapmasaydı mantıken 2 gün sonra ölecekti. göz takası yapanların kalan ömrünün yarıya düşme şeysinden. yani çok karlı bir göz takası yapmış oldu. aferin ona.
--! spoiler !--
devamını gör...
benim için ilk bölümünden son bölümüne kadar zevk vermiş bir animedir. çoğu kişinin aksine favori karakterim light'tır. o muhteşem zekası, dünyayı daha iyi bir yere çevirme isteği ve bu uğurda yaptıkları beni benden almıştır.

basit ya da yavan değildir, gayet de güzeldir. ya da bu fikrim çok fazla anime izlememiş olmamdan da kaynaklanıyor olabilir ama yine de dandik değildir, izlenebilir.
devamını gör...
isteyenler death note- re light visions of a god ve re light 2 l's successors olarak iki bölümlük movie şeklinde takılabilir. ama vaktiniz varsa oturup tamamını seyredin derim. "l" hayranı olduğum karakterdir.
devamını gör...
sanki yenilgiler kötü bir şeymiş gibi gösterilir ama bu animedeki yenilgi (kimin kim tarafından yenildiğini tabi ki söylemem) inanılmaz derecede müthiş kurgulanmış, insan zekasını ve sunuş denilen kavramın ne kadar önemli olduğunu gösterir.
izlemeyen bin pişman, izleyen izlediğine pişman; çünkü bir daha böylesine zekice kurgulanmış ve yazılmış bir anime izleyemeyecekler.
devamını gör...
bunu izleyenler l'ciler ve light yagami'ciler olarak ikiye ayrılır. çok ufak bir azınlık ise shinigami ryuk'çu olur. 25. bölümden sonrasını beğenmeyenler, izlemeyi bırakanlar çok fazladır. ben de 25'ten sonra birkaç bölüm izleyip yeni karakterlere kıl olduğumdan izlemeyi bırakmıştım.
devamını gör...
fazla anime izlemem ama her anime bu anime gibi olsaydı hepsini takip ederdim.öyle bir anime.söylediğim gibi fazla anime izlemem ama yagami(kira)'nın görünüşü,karizması,aklı,düşünme biçimi gibi konular da onun gibi bi karakter daha yoktur sanırım.bu anime bize bi insanın nasıl değişebileceğini de gösteriyor.
hem de fikirleri değişmeden.
yagami'nin death note'u alıp ilk kavradığı zamanlar ve dizinin son zamanlarındaki hali arasında kişilik olarak çok fark vardır ama ilk ve son zamanlar da hedefi aynıydı.kötüleri bu dünyadan silip dünyayı daha iyi bir yere çevirmek...
yagami'nin hafızası silinip gözetim altında tutulduğu zamanlar kira'nın asla kendisi olmadığını böyle şeyleri onun yapamayacağını söylemiştir.ama bunu hafıza kaybı olduğu için söylüyordu.yoksa bütün bunları yapan ta kendisiydi.anlatmak istediğim buydu.
aynı zaman da bu animenin tüm soundtracklarını indirmiştim.belki de soundtrackların hepsini sevmemin nedeni animeyi çok sevdiğimdendir ama gerçekten soundtracklar çok güzel.anlatılacak daha bir sürü güzel yanı vardır.sadece bunları paylaşayım dedim.ayrıca animeyi herkese öneririm.

--! spoiler !--

birde 25.bölüm diyip duran arkadaşlar da türk dizilerini çok izliyor
herhalde.arkadaşlar yabancı diziler türk diziler gibi değildir.önemli
karakterleri istisnasız her zaman final bölümünde öldürmezler.bizim diziciler ve seyirciler gibi ''mal'' değiller.hem böyle olunca seyirci şoke olur ve
ne olacağını bilemediği diziyi takip etmeye daha da heveslenir
kanımca.l'in ölmesini bende istemezdim.ama dediğim gibi bu türk dizisi
değil.


--! spoiler !--
devamını gör...
japon teyzelerin bile izlemiş olduğu anime. japonlarla muhabbet açmak için süper bir konu teşkil eder. sonra l mi, light yagami mi diye muhabbet koyulaşır, ne light ne l ben ryuk'çuyum arkadaş diye sıyrılırsanız tadından yenmez.

ayrıca 25. bölümden sonra uyuz uyuz karakterlerin türemesi, jenerik müziğinin değişmesiyle baymıştır, ben şahsen 28. bölüme kadar dayanabildim ve o yeni türeyen uyuz heriflere tahammül edemediğimden izlemeyi bıraktım. l gidince tadı tuzu kaçtı.
devamını gör...
10.
yapıt bir ölüm meleğinin can sıkıntısı sayesinde sıradan üniversite öğrencisinin bir insan olarak erişebileceği tanrı kompleksini gözler önüne seriyor [ki bu tasvir gerek açılış müziğindeki* sahnelerde gerek posterlerinde yer almaktadır]. dizinin döneminin havasını yansıtan gerek çizimleri gerek müzikleri* ile insanı çok rahat kendisine bağlayabiliyor. netflix'in yaptığı facia adaptasyon yayınlandığı dönemlerde aşırı eleştiriye maruz kalmıştı. şimdi de finaldeki o olaydan sonra geçen dönemle alakalı bir manga projesi olduğunu ve yine baş karakterlerimizden ryuk'un birisine o defteri verdiğini okumuştum. diziye uyarlanır mı derseniz o kadar şeyin içine edildiği ve tüketildiği bir zamanda "uyarlansın anam!" moduna girmeme taraftarındayım.
devamını gör...
11.
ilk izlediğim animedir, yeri bende büyük çünkü hem anime izlemeye başlamamı sağladı hem de izlerken çok keyif aldığımı hatırlıyor ve o günleri çok özlüyorum. evdeki internet kotalı olduğu için hiçbir şeyi rahatça izleyemediğim günlerdi. bir gün kidz animez kanalında denk gelip başladım. her gün saat 10da death note başında oluyordum ve tüm gün o anı beklerdim. bazen geceleri yarın ne olacak diye uyuyamazdım heyecandan :))
devamını gör...
12.
müthiş bir anime. ilerleyen bölümlerde çok sıktıği için bırakmıştım sonunu bilmiyorum. boş vaktimde tekrar izleyeceğim.
yine bu kalitede bir anime tavsiye edeceğim (bkz: code geass)
devamını gör...
elli üzerinde anime serisi bitirdim hala izlediğim bir sürü seri var. balon değildir. death note anime dünyasının klasikleri arasındadır.

bununlada birlikte daha önce okuduğum bir yazarın dediğine katılıyorum. anime izlemeye başlayacak birine genelde death note önerilir ama bence önerilmesi gereken anime attack on titan'dır, demişti. tamamen katılıyorum death note ilk öneri değil belki ikinci olmalıdır.
devamını gör...
bir noktadan sonra düşüşe geçti, ve o noktadan sonrasını çok sevmem, ama efsane seridir. anime dünyasına katkısı muazzam, bu serinin. anime izleme işine götüyle gülen ön yargıyla yaklaşan "la bu nedir?", tepkisi veren cahilleri ıslah etme yöntemidir. hemen hemen hiç sekmez.
devamını gör...
animeye başlamama vesile olmuştur.
--! spoiler !--

her ne kadar başlarda iyi olsa da ( ve light'i deli gibi sevsem de) hikaye sezonun sonlarında saçmalamaya başladı özellikle l 'in ölümünden sonra. ayrıca light'in sonu çok saçma bir şekilde bitirildi. mikami arkasında adamın onu takip ettiğini bile bile defterin yanına gider miydi gerçekten ? hayır. bu kadar akıllı adamlar gidip defterden bir kaç sayfa saklayamayacak mı? hadi yakalanırlarsa defterden parça bulunmaması için yaptılar desem ulan defter banka kasasında adamlar sanki oraya bakamayacak .ama sonu getirmeleri gerekiyordu.

--! spoiler !--
iyisiyle kötüsüyle güzel bir animedir ve adaletin tam olarak ne olduğunu sorgulatır. müzikleri efsanedir ve telefonumda yüklüdürler elfen lied'tan sonra dinlediğim en efsane anime müzikleridir.
devamını gör...
sürükleyici bir anime.

hayatımda izlediğim ilk anime. (tusubasa anime mi lan ?) japan, çin hatta bütün doğu asya kültürü midemi bulandırıyor. ürettikleri içerikleri tüketmiyorum ama bu anime o kadar çok yerde karşıma çıktı ki artık zamanı geldi deyip bir çırpıda bitirdim.

sevdiğim yönleri senaryosu gayet tatmin edici. dizinin ortasında büyük bir kırılma yaşanıyor izleyenler bilir, oradan sonra biraz kopuyorsunuz ama sonu da fena değil. mutsuz son olayı hoşuma gitti. sürükleyici. dizi sizi kesinlikle şaşırtmayı başarıyor. karakterler feda oluyor. takip etmesi zor (benim için olumlu) bir yapısı var. mizah kullanımı gayet yerinde. konusundan herkes bahsetmiş değinmeyeceğim.

sevmediğim yöne gelince. beklediğim üzere aşağılık asya kültüründe olan hentai olayı. kadın karakter 17 yaşında ve dizi boyunca şu şekilde ortalarda dolanıyor.

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel


tabi ki çok sadık erkeğine sonsuz aşk falan. klasik asyalıları tatmin edecek bir küçük kız profili.

bunlar göz ardı edilirse gayet izlenebilir bir yapım.
devamını gör...
ınsanda kırmızı sulu sulu elma yeme isteği uyandıran başyapıt. anime dünyasına death note ile başlarsanız uzun süre başka izlediğiniz animeleri sevmekte zorlanırsınız.ama bu ne menem bir şey bakayım mı diye düşünüyorsanız hemen başlayın durmayın. death note ile tanışmak asla pişmanlık değildir.
devamını gör...
hayatımda izlediğim ilk animedir. cidden insanın animeye karşı olan önyargılarını kıran harika bir yapıt.

anime konusunda önyargılıysanız veya hiç izlemediyseniz şiddetle tavsiye ediyorum. insanı hayretlerden hayretlere sokan mükemmel bir anime. izleyin ve gelip teşekkür edin dostlar, o derecedir.
devamını gör...
suçluları hedef alan katilin de, onu yakalamaya çalışan dedektifin de kendisini 'adalet' olarak görmesini ve çeşitli zeka oyunlarıyla savaşlarını anlatan efsane bir animedir. netflix filmi çöptür.
devamını gör...

l öldükten sonra devamı getirilmeseymiş dediğim

son bölümüne kadar güzel bir animedir.kira'nın isimleri deftere yazışı akılda kalmış ve bir hırs uyandırmıştır.*
izlenilebilecek bir animedir.*
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"death note (anime)" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim