tütün gibi narkotik bitkilerin çiçekleri, bir çay kaşığından fazla yenildiği zaman insanın başını döndüren bir bal verirler. halk arasında bunlar deli bal ismiyle tabir edilir.
devamını gör...
aşağıdaki videoda ailesini deli bal araştırmalarında denek olarak kullanan bir adet isviçreli bilim pardon yurdum insanı barındıran enteresan gıda. özellikle deli bal yedikten sonra ayıyla güreştiğini ve bunu hala gerçek sanmasıyla güldürmüştür.

devamını gör...
vaktinde haddinden fazla yediği için eniştemi hastanelik eden baldır.
devamını gör...
doğu karadeniz'de sıkça üretilir.
devamını gör...
mad honey, mad honey effect şeklinde yabancı dizilerde bile geçmeye başlamıştır. sadece karadenizde yetişen orman gülü, ağu bitkisinin muhteşem güzellikteki fuşya rengi çiçeklerinden arı kendini alıkoyamaz özünden toplar. bu şekilde oluşan bal da baş ağrısıyla birlikte yetişkin aklı başında birine bile garip hareketler yaptırabilir. kafasını buzdolabının içine sokup orada uyuya kalan, yerde sağa sola yuvarlanıp bağıran insan görürseniz call 911
devamını gör...
orman gülü olarak bilinen doğu karedeniz bölgesinde yetişen komar çiçeklerinden arıların ürettiği bir bal türüdür. komar çiçeği genellikle doğu karadeniz bölgesi’nin dağ yamaçlarında 1000 - 2500 metre yükseklikte yer alıp mor, beyaz ve sarı olmak üzere üç çeşittir.
mayıs ve haziran ayları içerisinde açan komar (orman gülü) çiçekleri arıların çok sevdiği nektar kaynaklarındandır. balın üretildiği komar çiçeğinin grayanotoksin ihtiva etmesinden kaynaklanır. arılar tarafından alınan nektar organizmalarında detoksifiye edilemediğinden, doğrudan bala karışarak toksik etki yapar ve bunu fazla tüketen insanların zehirlenmelere yol açar.
yaban gülü , sadece insanlara değil , bunu tüketen hayvanlara da dokunur. komar çiçeğini tüketen küçük ya da büyük baş hayvanların grayonotoksin toksininden olumsuz etkilenerek hasta olduklarına, kustuklarına şahit olunmaktadır.
deli bal zehirlenmesi ilk defa; mö 401’de xenephon tarafından rapor edilmiştir. verilen bilgiye göre doğu karadeniz bölgesinde pers kralına karşı yapılan seferde, deli balı yiyen askerlerin zehirlendiği yazıyor.
balın tüketilmesinden 1-2 saat sonra ortaya çıkar ve zehirlenme ciddi değilse genelde 12-24 saat içinde düzelir.ağır vakalarda bile yoğun bakım gerektirmeden tedavi edilebilen geçici bir rahatsızlıktır.
devamını gör...

canım füsun’um, aşkım, her şeyim, işte yine yüz yüzeyiz. sana en başta verdiğim sözü tutamayacağım bir tanem, yanı başında kalamayacağım. ama beni affedeceğini biliyorum. çünkü sen sevdiğini affetmeyi bilirsin. seni dünyadan çok seviyorum. hani birlikte okumuştuk küçük prens’i, ben sana oradaki tilkiyim deyince sen kızmıştın. evet ben o tilkiyim. beni sevginle evcilleştirdin. bak kaçamaz oldum. bana beklemeyi öğrettin. bana aşkın yolunu yordamını öğrettin. füsun, sen beni yeniden yarattın. seni dünyadan çok seviyorum. hayattan çok seviyorum seni. ama ben yaralıyım bir tanem. gücüm kendime yetmiyor. gücüm seni kendimden korumaya yetmiyor. dün seni mutlu etmek için çıktım yola. ben uçarken senin kanatlarını kırdım ben. mutluluğu bilmiyorum füsun. korkuyu senin gözlerinde gördüğümde anladım. kendimi güle deli gibi aşık olup yapraklarını yiyen bir kurtçuk gibi hissediyorum. ben uzağa gidiyorum bir tanem. sevgimin seni acıtamayacağı bir yere. seni acıtmadan, incitmeden sevebilecek bir yere. bana deli bal diyorsun ya, deli balın fazlası zehir füsunum. deli bal zehir... bana uzun mu uzun bir aşk yaşattın. çok mutluyum giderken. sen de mutlu ol. bir de beni affet. şimdi değilse bile bir gün affet. sayamayacağın kadar öpücük, yıldızlar kadar öpücük bir tanem.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"deli bal" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim