ürologlara da "çişçi" diyelim o zaman, haklı adamlar.

doktor olabilecek vasıflara sahip olamadıkları için özgüvenleri zedelenmiş belli ki, bu tarz ezik çocukların çok üzerine gitmemek gerekir. ayrıca insanların sonradan uydurduğu sanal sıfatlarla birlikte ismi anılınca, kendini bir şey zanneden nanelerden bi cacık olmaz zaten.

hacettepe'deki koca koca profesör hocalar, kapılarındaki isimliklerde yer alması gereken "prof., doç., yrd. doç., " vb sıfatları yazma gereği bile duymazken ve böyle bir adet geliştirmişken, bunların yaptığı eziklikten başka bir şey olamaz.
devamını gör...
bunu doğal karşılıyorum. bir insan bir titr elde etmek için yıllarını verdiyse, o titr küçümsendiğinde alınması çok anlaşılır. çünkü mesele bir kelime değil, o kelimenin altında kalan emek..
veterinerlerin "baytar" denmesine alınması gibi mesela. hayvan sağlığı için yıllarca okumuş, nöbet tutmuş, sorumluluk almış bir mesleğin "hayvan bakıcısı" seviyesine indirgenmesi hissi. makina mühendislerinin "tamirci" gibi görülmesi de öyle, tasarım, hesap, analiz, risk… hepsi tek bir tornavidaya sıkıştırılıyor. elektrik mühendislerinin "elektrikçi" denmesi de aynı yerden can yakıyor, sistem kuranla priz takanı aynı kefeye koymak gibi.
kimse üstünlük peşinde değil aslında. insan sadece şunu söylüyor;
bu noktaya gelmek için verdiğim emek, kullandığın kelimeden daha büyük.
devamını gör...
(bkz: dişçisin sen dişçi kal)
devamını gör...
eskişehir'de devrim işçi adında bir diş hekimi vardı, hala orada mı, bilmiyorum. yanlış hatırlamıyorsam, solcu bir adamdı ve kendi kendime şunu düşünmüştüm. adamın adını d. işçi diye kısaltınca dişçi; d harfini politik görüşe göre tekrar uzatınca devrimci işçi oluyor. adam doğuştan dişçi ve solcu.
soğuk espri konusunda hep saygıyla anılmışımdır.
devamını gör...
hekim olmayan dişçi mi var ne bu alınganlık?
şahika koçarslanlı'nın meslek isimleriyle imtihanı bu konuda ufkunuzu açabilir.

buradan
devamını gör...
diş hekimine de dişçi deniliyor, diş teknisyenine de dişçi deniliyor. mesela küçüklükten beri gittiğimiz dişçiyi hekim sanırdım, sonra o dişçinin üvey kardeşi ile çalışmaya başladık, onu da diş hekimi sanırdım, sonra farkına vardım ki onlar diş hekimi değil, diş teknisyeniymiş. uyguladıkları yöntem ve tedavi diş hekimi ile neredeyse aynı. hekim okullu oluyor, teknisyen de alaylı oluyor. belki de diş hekimi, diş teknisyeni ile karıştırılmamak için hekim unvanı ile anılmak istiyor. mesela gözcü diyemiyoruz, dilimiz ona alışmamış, ya göz doktoru, göz hekimi veya göz uzmanı diyoruz.
devamını gör...
hak edilmiş ünvan denen şey, basit bir iş değildir.
diş hekimleri birer hekimdir ve sorun bunu bile söylemekten aciz insanlardır.

he günlük hayatınızda polise huzurcu, hakime mahkemeci, manava meyveci/sebzeci, ne bileyim en basitinden kasaplara etçi diyorsanız diş hekimlerine de dişçi diyebilirsiniz tabi.
öyle bir manyaksanız size hiç lafım yok
*
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"diş hekimlerinin dişçi denince kızması" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim