çoklu evrenler kuramı içerisindeki alt başlıklardan biri.

bunu anlamak için önce zar çoklu evren modeli başlığına göz atmanızda fayda var çünkü bu model, zar evrenlerin çarpışma ihtimali ile ilgili.

evrende gördüğümüz her şey hareketli. bu durumda, zar evrenlerin hareketli olmasının önünde de bir engel yok. uzay içerisinde farklı yönlere doğru yönelmiş olan bu evrenler birbirlerine doğru hareket edip çarpışırsa ne olur?

yanıtımız net olmasa da kesin olarak söyleyebileceğimiz bir şey var: ortaya çok büyük miktarda bir enerji çıkar. tabii bunun sonucunda da çarpışan bu evrenler bütünlüklerini koruyamayıp dağılacaktır. bu bize big bang teorisi olarak da bilinen büyük patlama'yı hatırlatır. yani büyük bir enerjiyle gerçekleşen devasa (2 evren boyutunda) bir çarpışmada önce her şey en ufak parçacıklarına ayrılır, sonra bu parçacıklar yeniden etkileşime girerek evrende gördüğümüz yapıları (galaksiler, yıldızlar vs) oluşturur. buna, teorik fizikçiler "büyük yapışma" adını verir.

çarpışmalar sonucunda yapısal olarak dağılan eski evrenlerden, sürekli olarak yenileri oluşur. bu da ortaya tekrarlanan bir süreç, yani bir döngü çıkarır. modelin ismi de buradan gelir. bu model doğruysa "büyük patlama'dan önce ne vardı?" sorusunun yanıtına da bir parça ışık tutulmuş olur.
devamını gör...
avakado nasıl yenir başlığından nerelere geldik allah'ım
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"döngüsel çoklu evren modeli" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim