#netflix dizisi
gerilim / suç
8.5 / 10
puan ver

öne çıkanlar | diğer yorumlar

avusturyanın geçen sene mart ayında yayınlanan netflix dizisi. sigmund freud un hayatından esinlenerek senoryalaştırılmış suç-gerilim türü 8 bölümlük dizi. konu freud olunca ilgi çekici fakat dizi psikoloji olarak beklentiyi karşılamıyor. yine de bu kaos havasındaki gizemli diziyi sevdim ve ikinci sezonunu beklemekteyim. senorya karışık fakat oyunculuklar çok iyi. özellikle freud'u oynayan oyuncu karizmasıyla ortalığı kasıp kavuruyor.
devamını gör...
bir freud hayranı olarak, dizinin çıkacağını öğrendiğimde oldukça sevinmiştim. freud'un hayatı, çalışmaları, psikanalizin kuruluşu gibi alanlara mercek tutan bir yapım bekliyordum. ama dizi bu alanlardan çok bir suç-gerilim üzerine yoğunlaşıyor. yine de bir dönem dizisi olduğu için ve oyunculukların da gayet başarılı olması ile izlenmeyi hak ediyor diyebiliriz.
devamını gör...
konunun freud ve psikolojiye uzak durmuş, polisi türünde olmuş. daha fazla psikanaliz ve biyografi içermesini dilerdim. karanlık, mistik, dedektiflik, medyumluk, temalarında olup o dönemin toplumsal değerleri ve normları göz önünde bulundurularak izlenmesi gereken dizi.
devamını gör...
freud’un hayatını ya da ortaya çıkardığı psikolojik çıkarımların süreçlerini anlattığı bir dizi olduğunu düşünürken sherlock holmes tarzı bir dizi ile karşılaşmama neden olmuş dizidir.
devamını gör...
freud’un hayatından fazla izler taşımasa da kendi yarattığı aura çerçevesinde izlenebilecek akıcı -yer yer nahoş yerleri olsa dahi- dizidir. belirtmeden geçmek istemem robert finster da efsanevi bir freud olmuştur.
devamını gör...
yahudi olmasının yanı sıra zamanının çok ilerisinde ve sıradaşı fikirlere sahip olmasıyla da meslektaşları ve toplum arasında dışlanan bir doktordur freud. sigmund freud un hayatından görüşlerinden veya buluşlarından ziyade bir takım cinayetleri öngören bir medyumla yolunun kesişmesi ve bu cinayetleri medyum ve polisle birlikte çözmeye çalışmasını konu alan biyografiden ziyade polisiye türde bir dizidir. eğer freud’un hayatıyla fikirleriyle ilgili bir beklentiyle izleyecek olursanız dizinin pek tadını çıkarabileceğinizi sanmam. benim görüşüme göre aksiyon gerilim psikoloji ve polisiye unsurlarının bir arada öğütüldüğü başarılı bir dizidir.
devamını gör...
freud olunca tabi her şeyi cinselliğe dayandırmadan, bol bol sevişme olmadan olmazdı. bu dizide de insanın bastırılmış dürtülerini ortaya çıkarabilen bir adet kadın, bu kadının gruba ve suça ittiği insanlar ve olayı anlamaya çalışan bir adet doktor bulunuyor. doktorumuz tabi o dönemde insan beyninin gizemlerini çözmeye çalışıp hipnoz ve psikanaliz denemeleri yaptığı sıralarda bizim manipülatif hatunla karşılaşıyor ve olaylar gelişiyor.

psikoloji dizilerinin sıkıcılığından kurtarmak adına uzun uzun hasta kontrolleri, tez oluşturmak için gözlem grupları, denemeler vs hep atlanmış, doğrudan imbikle süzülmüş gibi "ahan da her şey seks işte" mesajını gözümüze götümüze soka soka vermeye çalışılmış bir dizi. freud'un tam anlayamadığı ama yapmaya çalıştığı şeyi dizideki hatun bir konuşması, bir dokunuşu ve bakışıyla yapınca haliyle onu çözmeye, metotlarını anlamaya çalışıyor bizimki. bu arada hatun da manyak, ara ara kafa gidip geliyor ve hangi kişiliği ne zaman ortaya çıkıyor belli değil. işte bizim seks doktoru freud da tam bu esnada hatunu tedavi mi edeyim, etkilediklerine mi bakayım yoksa hatunu mu götüreyim diye bolca saçmalıyor. ula sen doktorsun, baktın iş karışık ispiyonla polislere, alsınlar karıyı da etkilediklerini de bol bol incele ama nerde. anca komşuya para verip yalandan kurulu kandırmaya çalış, onu da becereme de kadın gerçekten hipnoz olsun bir de üstelik.

ben tam anlamadım bu dizi bize kimin hayatından, hangi dönemden bir kesit sunuyor. baktığında çıkar freud'u de ki adamın adı benjamin yine izleriz o ayrı bir mesele* de freud diyince de insan az biraz psikoloji üzerine bir şeyler görmeyi umuyor.

ne anladık diziden; güzel kadınlar kalabalığı etkileyip grup yaptırabilir. bu da olmamalıydı mesajı sanki ve muhtemelen değildir ama ben anlamayınca kendimce yorumladım işte nacizane.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"freud (dizi)" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim