adı üstünde gerilim ve stres kaynaklı baş ağrısı. öyle bir hap atayım geçsin olayı yok. kronik stresin getirdiklerinden biri. zamanla insanı öfkeli ve kafasını sağlıklı kullanamayan birine çevirir. birilerinden, birtakım olaylardan kaldı bu bana. iki yıldır, bak tam iki yıldır başım ağrıyor. günlerim başımı yıkamakla, limonlu kahve içmekle, nane yağı sürmekle geçiyor. azıcık dinerse kendimi mutlu hissediyorum.
devamını gör...
doktora gitmeyi (üşendiğimden) şiddetle reddettiğim baş ağrısı tipi. özellikle stresli bir işe başlayacağım sıralarda adapte sürecinin bir parçası, durmak bilmeyen alın gerilmesiyle kendisini gösteriyor bende. burnunun hemen üstü, kaşların kenarlarına doğru yayılan, sanki saatlerdir kaş çatıyormuşsun ve hala çatmaya devam ediyormuşsun gibi yorgunluk verir. geçmek nedir bilmez, insana yaratıcı küfürler ettirir.
devamını gör...
zamanında yurt dışına okumaya gideceğim zaman 1 hafta kala hala ev bulamadığımda oluşan durumdur. 1.5 ay boyunca şiddetli baş ağrısından artık ağlıyordum. mr falan çekilse bile bir şey çıkmayınca kendimi lavanta çayına vurdum. tavsiyemdir. en azından uyumanıza yardımcı olur.
devamını gör...
(bkz: sinüzit)
kış aylarının korku filmidir kendisi.
devamını gör...
tedavisi migrene benzer prensipler içermektedir ve daha az seçeneklidir. atak sırasında genelde parasetamol gibi basit analjezikler veya nsaii yeterlidir, herhangi birinin diğerlerine üstünlüğü gösterilmemiştir. tedavide hasta temelli bir yaklaşım uygundur. kronik gtba'da antidepresan ilaçlar kullanılır. profilaksisinde antidepresanların antinosiseptik etkisi antidepresan etkiden kaynaklanmamaktadır. profilakside amitriptilin en etkili ilaçlardandır. sersemlik hissi, ağız kuruluğu, taşikardi, kalpte ileti bloğu, nöbet, görme bozukluğu, idrar retansiyonu gibi yan etkileri vardır ve ileri yaşta, obez hastalarda ve mao inhibitörü kullanma öyküsü olanlarda kullanılmamalıdır. ssrı grubunun da (paroksetin 20 mg, fluoksetin 20 mg, citalopram 10-20 mg, sertralin 50-100 mg, fluvoksamin50-100 mg ve diğerleri) etkinliği vardır. bulantı, uyuklama, terleme, ağız kuruluğu, impotans, ekstrapiramidal bozukluklar, ve nöbet gibi yan etkiler oldukça seyrektir. mao inhibitörü kullanan, karaciğer yetmezliği ve renal yetmezlik olan hastada verilmemelidir. bazı olgular tizanidin 2-8 mg/gün(santral etkili kas gevşetici) kullanımından yarar görebilir. gerilim baş ağrılarında ilaç tedavisi ile birlikte gevşeme teknikleri, stresle mücadele yöntemleri, çeşitli egzersizler ve masaj gibi uygulamaların yapıldığı ilaç dışı tedaviler de başarılı sonuçlar vermektedir. bazı merkezlerde oksipital sinir blokajı şeklinde teknikler ilaç tedavisine yanıtsız kronik olgularda denenmektedir.
devamını gör...
depresyon ile hayatıma girip nöroloji ve psikiyatr arasında yıllarca mekik dokumama neden olan lanet şey. tamı tamına 9 senedir beraberiz kendisiyle. her ne kadar yari yolda depresyonun direkt olarak etkisiyle vedalassam da bu lanet olası baş ağrısından bir türlü kurtulamıyorum. efendim öncelikle gittiğim tüm doktorlar ana nedeninin stres olduğunu söylemekle birlikte iki majezik arveles falan karalayıp yolladılar. tomogorafiler cektirttiler fakat sonuç hep aynı. rezil bir şeydir. ama migrenden ıyidir tabi yine de
devamını gör...
annem kaynaklı, senelerce çektiğim baş ağrısıdır. üniversite sebebiyle şehir değiştirince kurtulmuştum fakat döndüm, yine başladı.
devamını gör...
kafadan dın dın dın dın dın dın dın dın diye sesler gelen baş ağrısıdır.
biri gelse de çıksam artık. tanımlar da abuklaştı.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"gerilim tipi baş ağrısı" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim