renkli gözlülerde daha çok görülen durum, yazın böyle değil ama kış güneşi berbat bişey.
devamını gör...
bilimsel açıklaması olan olay. şöyle;

elektromanyetik dalgalar geniş bir yelpazeye dağılır. bunların bir kısmını göremeyiz. skalanın 2 radikal ucunu, yani çok kısa ve çok uzun dalga boylu kısımları insan gözü algılamaz. bizim algıladığımız dalga boyu aralığı bellidir * ve bu aralığa, gözümüzle görebildiğimiz için görünür ışık deriz.

yıldızların hepsi ışınım yapar, yani enerji ve dolayısıyla ışık yayar. hepsinin ışınımının maksimuma ulaştığı birer aralık vardır. güneşin ışınım yaptığı maksimum aralık, görünür ışığa denk gelir. yani en yüksek ışığı yaydığı aralık, bizim gözümüzle gördüğümüz aralıktır. bu nedenle güneşe baktığımızda ondan gelen çok fazla fotonu algılayabiliriz ve bu da bizi rahatsız eder.

bu arada, ne kadar süreyle bakabileceğim acaba güneşe gibi olmadık deneyler yapmayın kendi kendinize. çocukken falan yapardık bilmeden. sonra gözümüzü kapattığımızda sahte bir güneş görüntüsü, bir yuvarlaklık görürdük birkaç saniyeliğine. işte bu göz hücrelerinizi yakar. kalıcı hasar anlamına gelir ve duruma göre kör bile olabilirsiniz.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"güneşin gözleri rahatsız etmesi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim