kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel

batı avustralya'da bulunan bir tuz gölüdür. gölün suyu pembe renktedir. bilim insanları göl ilk keşfedildiğinde pembe rengin gölün dibinden kaynaklandığını sanmış ancak su bir kaba konulduğunda da rengini korumuştur.

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel

gölün rengi her zaman pembe değildir. yeşil renkli salina isimli su yosunu ve halobacteria cutirubrum yoğunluğunun sonucu olarak değiştiği belirtiliyor. bölgedeki diğer pembe göllerin rengini sağlayan canlılar bunlar olduğu için, hillier gölü için de aynısı düşünülüyor.

yeterli tuzluluk, uygun sıcaklık ve yeterli ışıkta yosun, kırmızı bir pigment olan beta karoten üretir. halobacteria, gölün tabanındaki tuz kabuklarında yetişiyor. gölün rengi, d. salına ve halobacteria cutirubrum arasındaki nüfus dengesi ile ortaya çıkan bir dünya harikası.
devamını gör...
türkiye'de olsa şuanda gündem olur otel gibi yapılar yapıp mahvederdik.
devamını gör...
dünya üzerindeki birçok gölün farklı farklı renklere sahip olduğunu biliyoruz. bu renklerin içinde kahverengi, yeşil ve hatta pembe tonlar bulunuyor.

denizlerdeki, göllerdeki ve okyanuslardaki bu renk cümbüşünün sebebi olarak araştırmacılar "ötrofikasyon"u ya da ötrofikasyon sonucu oluşan "alg patlaması"nı görüyor. elbette, sadece bahsettiğim iki nedenden ötürü oluşmuyorlar. birçoğu bulunduğu alan içerisindeki kayaların vs. iç katmanında bulunan kimyasallardan da oluşabiliyor.

bazı göller göle karışan ölü canlıların vücudundaki kimyasallar sonucu pembeleşiyor. bu pembeliğin en güzeli ise ta avusturalya'da bulunuyor. 250 metre genişliğinde ve 600 metre uzunluğunda olan hillier gölü yılın büyük bir bölümü pembe renkte.
<a href="ibb.co/s1C1nz1"><... src="
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel; alt="images-1" border="0"></a>

turistik bir alanda olan gölü yıl boyu binlerce kişi ziyaret ediyor. yolunuz düşerse benim yerime birkaç fotoğraf çekersiniz sanırım. *
geçen yıldı sanırım; gölün sırrının tuzu yiyip tüketen bir mikrop olduğu bulundu fakat bilimsel bilgilerin çoğu değişebilir. bakalım, başka neler çıkacak?
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"hillier gölü" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim