var böyle bir dönem. derslerde küçük kurbağa ve sordum sarı çiçeğe şarkısı çalınıyordu. zor zamanlardı.
devamını gör...
flut bi turlu çalamadigim icin en korkulu anlardan biri olmustur benim icin. ölüm sirasini bekler gibi çalma siramin gelmesini bekliyodum*
devamını gör...
ben flüt çalamıyordum ve benle çok dalga geçiyorlardı. benim için gerçekten karanlık bir dönemdi.

işin ilginç tarafı öğretmen bana derste saz çaldırıyordu, vakit geçiriyordu. kara tren söylüyorduk bütün sınıf. müzik dersim karnem de hep üç gelmişti. flüt çalabilenlerin ise beş. hakkımı yediniz oğlum. saz'ı flüt'e tercih ettiniz. yatacak yeriniz yok. ne oldu nerede flütünüz.
devamını gör...
o kadar karanlık bir dönem ki... arkadaşlarımın burnuyla flüt çalmasını unutmak istiyorum
devamını gör...
müzik dinlemeyi seven ve müzikle uğraşan birisi bile, okul yıllarında müzik dersinden mutlaka nefret etmiştir. müzik ders öğretiminde sayısal bağlardan dolayı sanki matematik ve fizik dersi havası vardır. ilkokul ve ortaokul döneminde bütün sınıfın aynı eseri tek ses halinde blok flüt ile çalması, hatta daha önceki nesilin yaptığı gibi mandolin kullanılması pek çok öğrenci üzerinde soğuk duş etkisi yapmıştır.
devamını gör...
başlığı okurken elim ayağım titremeye başladı, o derece bir travma kaynağı dönemdir. lanet olsun tüm müzik hocalarıma, o flütü alıp...
devamını gör...
bazı hocaların, insanda müzik kulağı olup olmaması sanki kendi elindeymiş gibi davranması ile travmaya dönüşmüş dönem.

buradaki ikinci yanlış ise sırf maliyet yüzünden, herkese tek tip ve zorunlu, flüt gibi solo ve nefesli bir enstrüman seçilmesidir.

şahsen müzik dersi solfej ve icradan önce, bunun tarihi; klasik dönem, caz, rock-'n'-roll, pop, rock, hip hop, musiki, türkü, arabesk vs vs ne varsa çocuklara enstrümanları da tanıtarak anlatmak, dinletmek ve örneklemek üzerine olmalıdır.

ondan sonra zaten müziğe ilgi/beceri/yetenek varsa çocuk enstrümanını kendisi seçebilir, yoksa da genel müzik kültürü edinilmiş ve çok daha doğru bir yol izlenmiş olur.
devamını gör...
biz ortaokulda da çalardık. ben evde unutmayayım diye hem ilkokulda hemde ortaokulda flütü hiç çantamdan çıkartmazdım.
devamını gör...
rezil bir durumdu. cidden kabus gibiydi. pan gibi hissediyorum kendimi o zamanlar olanlardan dolayı.
devamını gör...
böyle çalmayı öğretirlerse ben hala desteklerim.

devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"ilkokulda müzik dersinde flüt çalınan karanlık dönem" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim