inançlı bireylerin kendi içlerindeki bu çelişkiyi izah etmeye çalışacağım.

bir tanri ki; her şeye gücü yeten* ,her seyi kuşatan*, o "ol" demezse hicbir şeyin var olamayacağına * inanılıyor.

ve bunlara inanan aynı birey piyanist şantöre kağıt mendile istek parça yazıp gönderir gibi, büyü yapılınca tanrısının ezelde yazdığı kadere müdahale edebileceğine inanması küstahça degil midir?

inancına göre koskoca kainatı yaratan tanrısına;
"ben senin yazdigin bu kaderi beğenmedim, şu kişi böyle olsun, başına bunlar gelsin,falanca bana aşık olsun vb." şeyler istemek ne kadar küstahça ise, kendisine bu sekilde büyü yapılacağına inanması da o kadar küstahça...
madem ki tanrın her seyi bilen* , kibirlenmeye tek layık olan* ve istediğini yapan yaptıran * sen hangi cesaretle ve gücle büyüye inanıyorsun?
inançlı bir insan eğer tanrısını böyle güçlü biliyor ise,bir başkasının onun düzenine karisamayacağını bilir. eğer mudahale edilebiliyor ise bu tanrı tanımı ne kadar doğru?
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"inançlı bireyin büyüye inanmasındaki küstahlık" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim