2003 yılı yapımı belgesel. kışları çetin geçen köyde, insanları kızakla şehire ulaştıran daşo ile yine insanları taşıyan minibüs arasındaki iddia anlatılıyor. daşo, minibüsten daha hızlı varacağını iddia etmektedir. iddiayı hangisi kazanacaktır?
öne çıkanlar | diğer yorumlar
başlık "fıstıklıbörek" tarafından 08.02.2021 20:56 tarihinde açılmıştır.
1.
çok ilginç ve güzel hikayelerin olduğu, özellikle canbaz şaho ders niyetine okullar da gösterilmelidir...
devamını gör...
2.
yönetmenliğini ve senaristliğini reis çelik'in üstlendiği 2003 yapımı belgeseldir veya filmdir. bilemedim deneysel bir iş.
inat hikayelerini mubi sayesinde öğrendim. tuncel kurtiz görünce hemen açtım ve izledim. garip şekilde çok hoşuma gitti. sanki hiçbir kaygı olmadan çekilmiş gibiydi, herkes doğaçlama takılmış, tuncel kurtiz en sevdiğimiz haliyle hikayeler anlatmış. manzaralar, müzikler, hikayeler derken bir solukta bitiyor, bütün hikayelerin tek bir derdi var inat hikayesi olması.
kızak ve minibüs yarışı, lades yapılan kısımlar, canbaz şaho, muamma sorusu gibi kısımların hepsi hoşuma gitti. sanırım böyle doğal ve çıkar olmadan yapılan şeyleri izlemeyi özlemişiz, ardahan'ın soğuğunu izlerken içim ısındı lan resmen. bunu reis çelik ve tuncel kurtiz yapıyor. çok iyi yapıyorlar. en sevdiğim hikayeye gelecek olursak canbaz şaho hikayesiydi. hem güldüm hem şaşırdım hem etkilendim. canbaz şaho acayip bir karakter olabilirmiş, üzerine film çekilir, dizi yapılır.
inat hikayeleri herkesin ilgisini çekebilir mi bilmiyorum, herkese hitap edecek bir iş değil gibi hissediyorum. özellikle 2022 yılında izleyenler neler hisseder bilemem. sonuç olarak sıcak samimi bir iş ben böyle hissettim.
anlamadığım ve anlayamacağım tek bir mevzu var, bu merakım nasıl gidecek bilmiyorum. köyün ortasında bir düğünde zart diye neden piyano ortaya çıktı anlamadım. noluyoruz lan dedim ve demeye devam ediyorum. garip bir sahneydi. bana geçmedi. piyano, ardahan, karlı bir hava, halay çeken misafirler, ilginç bir deneyimdi.
devamını gör...