tırnakları ile söke söke kazandığı başarıları, kendini geliştirmek ve toplumsal fayda için harcadığı yılları olmatyan insandır. övgüsü sadece doğuştan ve şans eseri gelen şeylere muhtaç olan insanlardır. ırkını sevip daha önceki yaşantıları ile grur duymak başkadır,bununla övünmek başkadır...
devamını gör...
e devletin soy sorgulama imkanını kullanarak önce öğrenip sonra ovunebilirsiniz. atam alexander the great olmasından memnunum lakin kendisinin 1.50 olduğunu öğrendikten sonra, dünyayı dize getiren atamız popodan bacaklimiydi diye bir üzülmedim değil.
devamını gör...
övünecek başka şeyi olmayan insandır.
devamını gör...
burada laf atılan milliyetçiler. ancak ırkçılar bile sadece ırkıyla övünmez.

ırkçılık nedir ve kim yapar sorusunu da cevaplayalım: avrupa'da ırkçılık "beyaz adam"la doğan pozitivizme uzanan ve devamında nazi almanyasıyla peak yapar. eğer ırkçılıktan kastımız biyolojik üstünlükse yani renk, kafa yapısı vb. gibi kıstasların alındığı. bu direkt olarak pozitivizmle ilişkilidir. bunu savunan kişiler bile sadece bu özelliklerini değil aşağıda bahsedeceğim özellikleri de argümanlarına eklerler. ek olarak biz de bu bağlamda bir ırkçılık yoktur daha çok toplumsal ayrışmalar üzerinden vardır. biz de kimse esmer olduğu için ırkçılığa maruz kalmaz milleti-toplumu dolayısıyla kalır.

lafın muhatabı olan milliyetçilere geldiğimizde: ben seküler bir türk milliyetçisi olarak milletimle gurur duyuyorum ancak bu tabii ki onun bir üstünlüğü olduğu için değil. tamamen tarih içerisinde yaptığı başarılar, ortaya çıkardığı kahramanlar dolayısıyla. kötü gördüğüm yerini eleştiriyorum iyi gördüğüm yerlerini de benimseyip gururla örnek alıyorum. milletimin bana bırakmış olduğu tarihle, kurum ve prensiplerle her zaman övüneceğim.

bunu dindarlar kendi dinleri için, komünistler ölen devrimcileri için yapar. bu da gayet doğaldır.

burada esas problem olan ise bilgili, entelektüel, aydın olmayı. yumuşak karın olan ırkçılığa yöneltmek. bu entry sahibi hiçbir okuma ve vizyon gerektirmeyen, herkesin genel kabulünde birleştiği bir yerden kendini onaylama peşinde ve bunu yaparken de ilkokul düzeyinde. "milliyetçilik osuruk gibidir herkesin ki kendisine tatlı kokar." "abi millet ve ırk diye bir şey mi var insanlık abi" gibi lümpenlik seviyesindeki argümanlar sunuyor hatta bunları da sunmuyor da seviye aşağı yukarı burada.

millet ya da ırk hangisini tercih edersen: tarih boyunca insanların dolaysız ve doğal tek örgütlenme biçimi olmuş ulus-devletlerle birlikte de tekrar insanlık için geçerliliğini ispatlamıştır. insan örgütlenen bir varlıktır ve bu şekilde hayatta kalır bunun da en geçerli versiyonunu dil, kültür gibi etno-sembollerin temel alındığı millet esaslı örgütlenme biçimidir.
devamını gör...
iq seviyesi düşük insandır. bir insan neden ırkıyla övünür ki? neyin kafası bu anlamak mümkün değil.
devamını gör...
her ırkın alttan alttan yaptığı şeydir, japonundan,irlandalısına kadar, ruslar ağır milliyetçidir mesela.
tabii ki türk olduğu ile övünecekler turşu. siz övünmeyin.
devamını gör...
bir kişinin anne babası ile övünmesi kadar normaldir.
devamını gör...
tabii ki övüneceğiz ulan.

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
kendini kandırarak bedavadan iyi hissetmektir. ünilerde memleketlerle bile yapılır.
devamını gör...
(bkz: atatürk)
devamını gör...
doğarken adımızı bile seçemiyoruz, acizliğimize bak birde ırkımla mı övüneyim ?
devamını gör...
hayatında kişisel hiçbir başarısı olmayan insanların kendilerini bir grup kimliği üzerinden tanımlaması hadisesidir. o grubun başarıları aynı zamanda kendi başarısı olacağından kendini öyle tanımlamak bir gurur ve iftihar vesilesidir. futbol takımlarının fanatikleri olsun, milliyetçi gruplar olsun hepsi böyledir. psikopatolojik vakadır. böyle kişilerden uzak durulması tavsiye olunur.
devamını gör...
bazılarının ırkı gerçekten çok güzel övünmesinde ne yapsın.
devamını gör...
seçimi kendine bırakılmamış ve tercihi kendi elinde olmayan bi şeyle neden övünür insan ?
bu kadar aciz olmayın.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"ırkı ile övünen insan" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim