hefkesçe bilindiği üzere islam'ın mübarek günü cuma günüdür. cuma'nın arapçası yevm-ül arube'dir yani araplık günü. cuma, putperest araplarda da kutsal gündü. halbuki muhammed, ay günü olan pazartesinde(monday=moon+day) doğmuştur ve islam da ay kültü üzerine kurulmuştur. muhammed'in sakalı, hırkası dahil her şeyi kutsalsa doğduğu günün de kutsal olması gerekmez miydi? dakika bir gol bir. neresinden tutarsan tut, elinde kalıyor arabın dini...
devamını gör...
oglum ne alaka dhwsjhswksh

lan hz. muhammed pazartesi'nde dogdu diye pazartesi kutsal olmak zorunda mi senin ben mantigini yiyim.

arube de araplik demek degil. azicik tdv'ye baksan gorurdun. yahudilerden, ibranicedeki ereb sozcugundan gecme. aramicede rahmet demek, ordan arapcaya gecmis.

sen ortalama iq'unla, ehuehhhuu, arube, arab, ejhheuhehhu deyip, araplik, ehjjeuhehu demissin sadece, bari gidip islam ansiklopedisi'ne baksan.

islam da ay kultu falan degil. sen de miladi takvim kullaniyon, turkler de, gunes kultunun 1 mahsuludur o zaman ehueheuu.

tuhaf tuhaf isler. bi de moonday, ay-gunu, ehuehu yapiyor.

lan moonday ingilizce hsnwwhskhsej sen ne anlatiyon derler adama.

euehu ingilizce pazartesi moonday, huga buga, neden pazartesi kutsal gun degil.

yani garip ya, tuhafsiniz.

sanirsin 7. yuzyilda ingilizcedeki moon'u esas aliyordu elalem.
devamını gör...
gayet de doğal olan durumdur. bakın arkadaş yukarıda kelimenin köküne birazcık inmiş ve gayet güzel tesbitler yapmış lakin birkaç şey daha eklemek istiyorum müsadenizle.

araplar islâmiyet’ten önce haftanın yedi gününü “evvel, ehven, cubâr, dubâr, mu’nis, arûbe, şiyâr” diye adlandırıyorlardı. ibrânîce’de “gurup” mânasına gelen ereb kelimesi, yahudiler tarafından ereb shabat (cumartesi akşamı) şeklinde cuma günü hakkında kullanılmıştır. ârâmîce olan ve süryânîce’de “rahmet” mânasına gelen bu kelime arapça’ya arûbe şeklinde geçmiştir. kelimenin harf-i ta‘rifsiz kullanılması daha fasih kabul edilmiştir. arûbe yerine cum‘a isminin araplar arasında ne zaman kullanılmaya başlandığı hakkında iki rivayet vardır. bunlardan birincisine göre, kureyşliler arûbe günü hz. peygamber’in sekizinci ceddi kâ‘b b. lüeyy’in etrafında toplanarak onun sohbetini dinlerlerdi. bu sebeple kâ‘b arûbe gününe, “toplanma günü” mânasına gelmek üzere cum‘a adını vermiştir. ikinci rivayete göre ise hicretten önce bir araya gelen medineli müslümanlar, yahudilerin haftada bir toplandıkları özel bir günleri (cumartesi) bulunduğunu, hıristiyanların da böyle bir günleri (pazar) olduğunu söyleyerek arûbe günü toplanıp ibadet etmeyi kararlaştırdılar ve arûbeye de bu günde bir araya geldikleri için cum‘a adını verdiler.
devamını gör...
muhammed babanın oğlu mu ?
devamını gör...
yukarıdaki yazara ithafen, hazreti kelimesi ülkeye tarikatcilarin, yüceltme manası katmak için soktuğu bir kelimeden başka bir şey değildir. ülkeye öyle bir nüfuz ettirmişlerdir ki, günümüzde bile muhammed denildiğinde aynı tepkileri görüyoruz. bu yapılar zamanında hazreti allah gibi absürt birlesimleri de kullanıp, aynı şeyi sahabe, ehlibeyt vesair diye isimlendirilen unvanlarda bile kullanıyordu. ne anlamı kaldı hazretinin?

arapça bir kelimedir zaten. ve aynı zamanda yabancıların bile umrunda olmamıştır.

(bkz: my god)
(bkz: oh my lord)
(bkz: christ's sake-isa aşkına-)
devamını gör...
şimdi cum'a gününü kutsal gün kim ilan etti?

cum'a bir ülkenin,bir beldenin müslümanlarının bir araya gelerek toplantı yapması olayı.

putperest dediklerin namaz da kılıyor bu arada, 1/ 40 zekat da veriyor.
dinlerini tahrif etmişler ve allah'a ortaklar koşmuşlar. cum'a günü toplantısı demek ki devam ediyormuş.
bak! putperset araplar kesinlikle cum'a toplantısını nemazte ile geçiştirerek insanları ve allah'ı aldatmıyorlardır. kesinlikle o gün, bir dayanışma ve bir yardımlaşma vardır.

cum'a salatını ,cum'a nemaztesine çeviren , dertlerinizin ve problemlerinizin çözümünü devletten ve zanginlerden değil, duğa ve nemazte ile allah'tan bekleyin diyenden putçu kim ola ki?

bir de böyle önemli bir toplantının yapıldığı günü kutsayıp bayram ilan ettin mi, kerizin elinden ekmeğini aldın demektir. yalan mı la?
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"islam'da cuma gününün kutsal gün olmasındaki mantık hatası" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim