komedi / yerli
7 / 10
puan ver

öne çıkanlar | diğer yorumlar

gani müjde'nin ustalık eseri, türk absürt komedi sinemasının incisi, vcd'sini hiçbir yerde bulamadığım ama soundtrack kasetine sahip olduğum 1999 yapımı film.

edit: vcd'sini buldum, darısı dvd'ye.
devamını gör...
ben hu filmi sinemada izlemistim ilk çıktığı zaman. o zamanların en iyi filmi idi. bu tarz bir film hiç yoktu türk sinemasında ve insanlara çok değişik gelmişti. bu kadar sevilmesini nedenlerinden biri de budur bence.
devamını gör...
her sahnesinde gülecek bir şey bulabildiğim absürt komedi filmi. süpergazi'nin dereye bırakılan iki çocuğundan birinin hiç kimse tarafından sahiplenilmemesi bile yarılmama yeter bu filmde.*
--! spoiler !--

çıkarsana memelerini salak karı! nasıl emsin çocuk kıyafetin üstünden?

--! spoiler !--
devamını gör...
eurovision'da lobicilik faaliyetini en iyi yapan ülkenin tüm puanları toplaması gibi bu filminde en komik replikleri mali*'ye yazılan film. mali zaten kendini güldürecek kadar iyi bir oyuncu. projene o kadar mı güvenemedin reis-i mizah*? film baya absürt. baştan sona malkoçoğlu parodisi, çokça cinsel şakalar ve kıyafetten taşan memeler var. hande ataizisiz cem davran düşünemiyorum. safiye ile faik gibiler. anaç hatun karakterine çok güldüm tanrı affetsin. her defasında malinin ayaklarına yapışıp ona x yapmayın bana yapın o daha çocuk demesi ve o sırada mali de ittirmesi tam kopmalık sahneydi. sen çok yaşa günay karacaoğlu

ekstra
devamını gör...
bir an önce hd, hatta olmuşken 4k olarak restore edilmesi gereken kült film. yapın bunu, izlenmeyen bir dünya yeşilçam filmi orada burada hd olarak fink atıyor, kimse bu filme el atmıyor... lan youtube'a koysanız 2 ayda reklam parasından çıkar zaten masrafı. yayın hakları kimin elindeyse daha fazla vakit kaybetmesin istiyorum. tabii 35mm orijinal makaralar duruyor mu o da şüpheli.
devamını gör...
film vizyona girdikten sonra cüneyt arkın bir ana haber bültenine bağlanıp, tarihi filmleri çekerken yaşadıkları zorlukları, dolayısıyla bunlarla dalga geçilmesini çok içerleyen laflar söylemişti. tabii konuyu da hemen hamasete bağlayarak, biz insanlara tarihimizi anlatabilmek için emek verdik vs gibi şeyler de söylemişti.

ek: bu arada film vasat gelmişti , gani müjde'nin espri anlayışı uymuyor galiba bana.
devamını gör...
tam sürümü maalesef hiç bir yerde yayınlanmayan, ama herkesin az çok mutlaka izlediği; hiç izlemeyenlerin bile soundtrackine aşina olabildiği gani müjde eseri.

olsa da izlesek.

"kral da benim, padişah da benim"
devamını gör...
bir gani müjde filmidir.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
filmin senaryosunu da yazan gani müjde bu filmi fatih solmaz ve kemal kenan ergen ile birlikte yönetmiştir. filmin başrollerinde çok iyi bir oyuncu olma ihtimali varken sulu bir şovmen olmayı seçmiş mehmet ali erbil, cem davran, hande ataizi, sümer tilmaç ve nurseli idiz oynamaktadır ve adını anamadığım başka birçok oyuncu paylaşmıştır.

gani müjde daha önce arabesk filmi ile daha sonra ise osmanlı cumhuriyeti filmi ile yaptığı şeyi yapmış ve kara mizahı absürt bir şekilde yansıttığı bir film çekmiştir. filmde çok sayıda yersiz ve anlamsız şaka olsa da bence izlemeye değer bir filmdir.

türk sinemasının bir dönem içinden bir türlü çıkamadığı tarihi filmler bataklığını parodileştiren filmde tarihi filmlerde rastlayacağımız neredeyse bütün klişeler ile dalga geçilmiştir.

film gösterime girdiğinde müthiş bir ilgi görmüş ve türk komedi filmlerinin gidişatında olumlu yönde etkisi de olmuştur. şu an için bakıldığında vasat bir film gibi görünse de bence gösterime girdiği dönem için oldukça yenilikçi bir prodüksiyon idi.
devamını gör...
karamurat ve battalgazi filmlerinden göndermelerle harika ötesi bir film çıkarılabilecekken iyi bir film çıkmıştır.
film kötü değildir ama çok güçlü bir başyapıt olma potansiyeli varken bence olamamıştır.
devamını gör...
hayatimda izlediğime pişman olduğum tek film .bu kadar küfürü bir arada hiç duymamistim türkiyede küfür olmadan komedi olmuyor gibi bir standart getirilmiş. ama kufursuz komedi filmi var tabi ki.hepimiz küfür biliyoruz tabi ki yalan yok ama çocukların bile izlediği bir filmde bu kadar küfür hoş olmamış. mehmet ali erbil olurda el kol şakası olmaz mi.hande ataizi ve diğer kadinlari surekli birinin kucaklamasi.bir an behlülü izliyor gibi oldum .ortada bir körlük durumu söz konusu olmasada.
devamını gör...
süper bir konuyu bence yeterince iyi değerlendirememiş bir film.
oyuncular film için doğru seçim mi emin değilim.
absürd komedi desem tam değil, dönemin ünlüler geçidi desem tamam ama arada filmin senaryosu kaynayacak, yeterince zeka ürünü espri yoktu, filmde un var yağ var şeker var ama helva bir türlü ortaya çıkamamış.
o malzemeye ben kendim senaryo yazsam daha iyi bir senaryo yazardım desem inanmazsınız şimidi.
devamını gör...
bu film, (bkz: arabesk) filminin battal gazi filmlerine uyarlanmış halidir ve zaten her iki film de (bkz: gani müjde)'nindir. arabesk filmi kadar güzel olmasa da gideri vardır. izlenebilir ama olağanüstü bir film değildir. daha sonra gani müjde bu filmi de aşamayacak ve (bkz: geym of bizans) diye ucube bir film daha çekecektir.
devamını gör...
gani müjde'nin absürd komedisidir.

-erkek çocuk doğurdun doğurdun...

-ben kendimin babasıyım.

- kralı gelse, ki kendisi babam olur.

-pencereyi kapatın. kibrit bize gelene kadar sönüyor.

-onu bırak beni al.

absürd komedi sevenler için birebirdir.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"kahpe bizans" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim