kısaca bir programın ham halini (kaynak kodunu) alıp, çalıştırılabilir bir yazılıma dönüştürme sürecidir.
ilk defa yaptığım için biraz zorlansamda sonunda hallettim. şimdi dostlar aseprite diye çok mükemmel bir pixel art için uygulama var. bu aseprite kendi sitesinde 20 dolar steamde 10 dolardı *. gel gelelim bu abiler zaten kaynak kodunu ücretsiz veriyor kendileri,
şimdi diyeceksiniz ki bu ne iş?

kısaca adamlar diyor ki; zaten korsanın önüne geçemeyiz, en azından biz verelim mantığına gitmişler ama herkes kolay kolay yapamaz çünkü bir kaç tıkla inmiyor, manuel kurulum lazım yani başlıkta geçen işlemi yapmak lazım.

...
tüm bunlara rağmen, aseprite'ın kaynak kodlarının erişilebilir kalmasının her zaman iyi bir fikir olduğunu düşündüm. (ve hala aynı şekilde düşünüyorum, bu yüzden aseprite kaynak kodları katkılara açık olmaya devam ediyor.)

açık kaynak ve korsanlık
birisi sizin çalışmanız için ödeme yapmak istemiyorsa (ya da yapamıyorsa), o bir müşteri değildir. ve bu durumda programı edinmenin başka yollarını bulmaya çalışacaktır. siz sadece pes etmek zorundasınız. şahsen, kaynak kodunu paylaşmanın bunu açıkça belirtmek gibi olduğunu düşünüyorum: "eğer bunu karşılayamıyorsanız, programı derlemeyi deneyebilir ve ödeme yapana ya da buna değdiğini hissedene kadar* kullanabilirsiniz."


yaptığım işlemlerde şu şekilde, yapay zekaya özetlemesini istedim;
[[alıntı]]
senin yaptığın işlem, bir açık kaynak (open-source) yazılımı manuel olarak derleyip çalıştırmak oluyor. daha spesifik olarak, şu işlemleri gerçekleştirmiş oldun:

1. kaynak koddan derleme (building from source)

aseprite'in açık kaynak kodlarını github’dan indirip, bunları cmake ve ninja gibi araçlarla derleyerek çalıştırılabilir bir program haline getirdin.

2. manuel kurulum

resmi bir yükleyici (installer) kullanmak yerine, programı elle derleyip yükleyerek sistemine entegre ettin.

3. bağımlılık yönetimi

aseprite'in çalışması için gereken ek bileşenleri (örneğin, skia kütüphanesi gibi) elle yükleyerek, derleme işleminin başarılı olmasını sağladın.

bu sürecin genel adı "source code compilation" (kaynak koddan derleme) veya "manual build" (manuel derleme) olarak geçer. linux ve açık kaynak dünyasında yaygın bir yöntemdir, ancak windows kullanıcıları arasında pek sık görülmez.

özetle: sen, aseprite'in kaynak kodunu alıp derleyerek, kendi çalıştırılabilir versiyonunu oluşturdun. bunu yapan kişilere genellikle "developer" (geliştirici) veya "power user" (ileri düzey kullanıcı) denir. şimdiye kadar bunu yapmadıysan, yeni bir şey öğrenmiş oldun!


[[/alıntı]
nasıl yapıldığını gösteren sayfa
videolu şekilde anlatan hint abi


ayrıca ben toplu dil çeviri sayfasından tr yamayıda hallettim. yani kısaca tamamen legal, güvenilir şekilde işimi para harcamadan hallettim.(bkz: https://github.com/aseprite...)
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"kaynak koddan yazılım derlemek ve kurmak" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim