ünlü alman oyuncu, aynu zamanda nastassia kinski’nin babasıdır.

öncelikle gogol’un dar paltosu onun oyunculuğuna değinmiş; ben de hayatına yöneleyim biraz. akşam akşam nerden aklıma geldi kendisi bilmiyorum. ama sinema dünyasında aykırı bir karakterdi. sarışın, zayıf ve kemikli yüz hatlarıyla, minnoş karakterlere uymayacağı belli zaten. rolleri de kendisi de aykırıydı bu nedenle.

şimdi gelelim hayatına. gerçek ismi klaus kinski değildir; nikolaus karl günther nakszynski‘dir. bu isimle zaten sinema dünyasında yer alması zor olurdu. insanlar onun ismini söyleyene kdar film biterdi*. ama isim değişikliğinin bir nedeni var: geçmişi unutmak.

kendisi 1926 doğumlu. fakir bir aileden gelme biri. doğduğu zaman dilimi de şanssız bir döneme tekabül ediyor; savaşların olduğu ortamda büyüyor ve devlet tarafından ‘ulus bilinci’aşılanmasının da etkisiyle 2.dünya savaşı’na katılıyor.

ama ingilizlerin eline esir düşünce, ölümü beklemeye başlıyor. esir kampına giden geri dönmüyor çünkü. neyse efendim, bir iki başarısız kaçma teşebbüsünden sonra şansı da yaver gidiyor ve kurtuluyor. kalbinde savaşın acısı, içinde ana baba özlemiyle memleketine dönüyor. ama ortada ne anne kalmıştır ne de baba. ikinci darbeyi de oradan yiyor.

sonradan kendini oyuncu olarak buluyor. ama şunu söyleyeyim; kendisinde tam olarak ‘sanatçı kaprisi’ varmış. bu nedenle de pek çok yönetmen onunla çalışmak istemiyormuş. bana göre en önemli filmi (bkz: nosferatu). zaten filmleri de öyle sıradan filmler değil. adamın da sıradan bir tipi yoktu zaten. sıra dışı filmlerin aranan yüzüydü diyeyim.

ama onunla ilgili en büyük husus, annesi ve kızıyla yaşadığı ensest ilişkiydi. bu dedikodular nereden geldi hatırlamıyorum; ama bu konuyla ilgili şöyle bir alıntı paylaşayım:


kinski'nin 1950 yılında akıl hastanesinde yattığı saptanmıştır. buradaki tıbbi kayıtlara göre kendisine antisosyal kişilik bozukluğu ve psikopatlık tanısı konulmuştur.[3] ayrıca 2 defa intihar girişiminde bulunduğu anlaşıldı. 2013 yılında, babasının ölümünden 22 yıl sonra, pola kinski babasının onu 5 yaşından 19 yaşına kadar cinsel istismara uğrattığını iddia etti.[4] alman bild tarafından 13 ocak 2013'te yayınlanan bir röportajda, nastassja babalarının onlara hep 4-5 yaşlarında iken büyüdükleri zaman cinsel ilişkiye gireceğini söyledi dedi.[5] 2006 yılında christian david, yeni keşfedilen arşivlenmiş materyal, kişisel mektuplar ve aktörün arkadaşları ve meslektaşlarıyla yapılan röportajlara dayanan kinski'nin ilk kapsamlı biyografisini yayınladı.


kaynak: ben ve tr.m.wikipedia.org/wiki/Kla...
devamını gör...
ayhan ışık ile birlikte rol aldıkları bir filmi vardı.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"klaus kinski" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim