bağlı bulunduğumuz insan grubu olan homo sapiensler , kuyruksuz maymunlar grubu olarak bilinen taksonomik gruba üye bir hayvan türüdür.

zamanında atalarımızın kuyruklarının körelmesi sonucu nesilden nesile aktarılarak kuyruksuz familya ortaya çıkmıştır. bu gruba dahil olan sadece insan değildir; orangutanlar,şempanzeler,goriller de bu gruba üyedir. neyse, atalarımızdan bize aktarılan ‘kuyruksuzluk’ genlerimizde tamamen kaybolmuş değildir. bu gen hücrelerimizde hala bulunmakta ve ender de olsa kuyrukla doğan insanlar görülmektedir. insanlarda ve bağlı olduğu türde kuyruk sokumu kemiği hala mevcuttur. bu kemik sanki bir kuyruk taşıyormuşcasına omurga dışına doğru uzanır.

peki neden bu organımız köreldi?
canlıların evrim sürecinde, bazı organlar işlevsiz hale gelip körelirken bazı organlar da işlevinden dolayı evrimleşmesini durdurup ( hala evrimleşebilir ama hızı daha yavaş olacaktır) günümüzdeki halini almıştır. beyin, kalp gibi organlar bu gruba dahildir. körelmekte olan organlarımız ise ‘20 yaş dişi’, gibi artık atasal fonksiyonlarını yerine getirmeyen organlardır. sonuncusu da işlevsiz organlar dediğimiz , aslında körelmiş görünmekle birlikte hala genlerimizde bulunan veya körelme sürecinin sonuna gelmiş organlardır. insanlarda 3.göz kapağı,kuyruk( kuyruk sokumu).
en kabul gören teoriye göre kuyruğun, ortak atalarımızda körelip, tüm dahil olduğumuz gruba miras kalmasıdır. yani ait olduğumuz goril,bonobolar gibi canlıların olduğu grubumuzun ortak atalarında körelerek bize bu şekilde miras kalmıştır.bu körelme yaklaşık 25 milyon yıl önce başladığı hesaplanmaktadır. o dönemlerde daha çok iki ayak üzerinde hareket eden ( her zaman olmasa bile) bu türün özellikle ağaçlarda denge görevi gören kuyruğa ihtiyacı azalmıştır. hatta kuyrukla hareket etme kabiliyetleri azalmıştır. bazı bilgilere göre de bunu tetikleyen şeyin, insanların ağaçlardan çok yerde yaşamayı alışkanlık edinmesinin bazı organlarımızı işlevsiz hale getirdiği yönündedir.

ünlü şarkıcı kesha da kuyrukla doğmuştur. çok ender de olsa görülebilmektedir. aşağıda linkini verdiğim vaka da hindistan’da meydana gelen kuyruk alma operasyonundan fotoğrafları içermektedir.

www.thesun.co.uk/news/19173...
devamını gör...
belki şimdi de iş görür. şey yapsak mı estetikle.
devamını gör...
evrim bunu açıkliyeah...
körelmiş organlar.
devamını gör...
3-5 nesilde bir evrim mekaniğindeki mutasyonlar hasara uğrar. bu hasar sonucu bazen kuyruklu bazen 4 ayak üstünde bazen de bir şempanze kadar kıllı insanlar doğar.
ek bir bilgi, bazen de önceki nesillerden bir atanın birebir genetik kopyası doğar.

durumu edebi bir lezzetle bilimsel şekilde anlatan "before adam" romanını ivedilikle öneririm. jack london ustamızın az bilinen muhteşem bir bilimkurgu romanıdır.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"kuyrukla doğan insanlar" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim