gecenin sonuna yolculuk gibi birçok yazara edebi hayatında ışık olmuş romanın yaratıcısı olan, bir dönemler antisemitizm yanlısı görüşleriyle itibarını kaybedince soykırım karşıtı olduğunu açıklayan fransız yazar ve doktordur.

céline'in ilham verdiği bazı tanınmış isimler şunlardır: *
jean-paul sartre, henry miller, william s. burroughs, kurt vonnegut, irvine welsh, charles bukowski, jack kerouac, jim morrison, paul auster...
devamını gör...
neolojizmin ustalarındandır. bu durum fransız edebiyatı içerisinde "le langage célinien" olarak açımlanarak bizzat kendisi tarafından türetilen kelimeler bu başlık altında ele alınır. hatta céline'in yazınını özümseyebilmek adına "le dictionnaire céline" vb. sözlükler dahi kaleme alınmıştır.
devamını gör...
kanla ve özdeyişlerle ilgili yazı yazan büyük ustadır.
gecenin sonuna yolculuk gibi bir kitabı dünyaya armağan etmiştir.
insanların aslında birbirlerine söyleyecekleri hiçbir şey yoktur, karşılıklı olarak yalnızca kendi acılarını anlatırlar
diyen yazardır.
devamını gör...
bukowski ve hakan gunday'in ortak favori yazarı.
devamını gör...
üstadların üstadıdır. gecenin sonuna yolculuk romanı, bir insana hayatı boyunca okumak için yetecek tek kitap olabilir. kendisi benim için çok yüce bir şahsiyettir.

celine'in kafa yapısını, o cümleleri kuruşunu düşündüğüm zaman tüm vücudum hayranlıkla dolup taşıyor. adama her sayfa sonunda teşekkür edesim geliyor. bazen bir paragrafını okuduktan sonra uzaklara dalıp düşünürüm. sonra etrafımda kimse yoksa coşkuya kapılıp, elimi sıkar baş parmağımı öperek havaya kaldırıp sesli şekilde "işte sen busun, sen luis ferdinand celine'sin, üstadı muganımızsın" diyorum.

kendisini okumak, hayatı okumaktır. hayatın özetini erkenden okuma şansını elde etmektir. hemen arkasından turgenyev okuyup tatmin olamamaktır. seviyeyi çok yukarı çıkarmaktır. ona benzer, aynı hazzı alabileceğin kitap arayışına girmektir. louis ferdinand celine, çok sağlam adam, çok sağlam.
devamını gör...
çağdaş klasiklerden sayılan eserler vermiş yazar. özellikle de gecenin sonuna yolculuk eserindeki günümüz gençliğinin üzerindeki nihilist düşüncenin gelişimine verdiği vurguya bitmiştim, hala tüylerim ürperir.
devamını gör...

"sefalet ve uzun mesafelerin engeline takılan aşklar, gemicinin aşklarına benzerler, diyecek bir şey yoktur, aksini kanıtlamak olanaksızdır ve dört dörtlüktür. kaldı ki, sık görüşme fırsatı bulamayınca, pek fazla kavga da edemez insan, bu da az şey değildir hani. yaşam yalanla dolup taşan bir çılgınlıktan ibaret olduğuna göre, insan ne kadar uzaktaysa, yalanlarına ne kadar çok şey katabiliyorsa, o kadar mutludur, bu da doğal ve olması gereken bir şeydir. hazmedilmesi zor olan gerçektir."


(bkz: gecenin sonuna yolculuk (kitap)) ve (bkz: taksitle ölüm (kitap)) kitapları ile gönlümüze taht kurmuş "yazarların yazarı" louis-ferdinand. bu iki kitabı otobiyografiktir, taksitle ölüm'de çocukluk ve gençliğini, gecenin sonuna yolculuk'ta ise yetişkin-orta yaş dönemlerini anlatır. celine'nin olağanüstü gözlem ve ayrıntı yakalama yeteneği biz okurlara sanki onun ayakkabılarını giymişiz de romanın içinde yaşıyormuşuz hissi verir. bütün büyük yazarlar bence birbirleri ile akrabadırlar ve celin bize gizliden harçlık veren raconcu abimizdir.

edit: kitap isimleri
devamını gör...
hiç kıvırmaya lüzum yok, vaziyet meydanda, kitapçılar sinek avlıyor, durum vahim. bir de çıkıp utanmadan 100.000 bastık falan diyorlar, sabaha kadar desinler, tek sıfırına inanmayın! 40.000 desinler gene yalan!... taş çatlasa 400!... dingillere masallar! yazık be!... yazık!... |...) sinemaymış, televizyonmuş, küçük ev aletleriymiş, mobiletmiş, döşövoymuş, katrşövoymuş, sişövoymuş, hepsi bir oldu, canına okudular kitabın... eh n'olacaktı başka, ne alırsan taksitle"! “hafta sonları taksitle!...”

demiştir deli yazar.
devamını gör...
sonuçta savaş dediğiniz şey, anlamadığınız ne varsa odur. sözünün sahibidir.
devamını gör...
son 2000 yılın en büyük yazarı.
devamını gör...
2014'te marjinal kız arkadaşımın tavsiyeleri sonucu "gecenin sonuna yolculuk" isimli kitabını satın aldığım ancak savaşı ve yıkımın getirdikleri ana konusuna sahip olduğunu öğrendiğimde birkaç sayfa ilerlemeden kitabını bırakıp unutuverdigim yazar.

belki de bir şans vermeyi denemeliyim
devamını gör...
modern zaman peygamberi.
devamını gör...
1894/1961 yılları arasında yaşamış fransız yazar ve hekim.
doktor olmadan önce çeşitli işlerde çalışmıştır.
gecenin sonuna yolculuk en önemli eserleri arasındadır.

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel

her şeyden vazgeçe vazgeçe, sanki bir başkası oldum.
devamını gör...
insanlıktan ve insanlardan nefret eden, muhtemelen kendi ölümüne çok sevinmiş fransız yazar. döneminin üst insanıdır. şimdilerde bu dünya denen bataklıkta mesaiyi biz devam ettirmekteyiz.
insana gerçek anlamda bir şeyler katabilen sayılı yazarlardandır.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"louis ferdinand celine" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim