iron lady. 1925-2013 yılları arasında yaşamış ingiliz kadın siyasetçi. birleşik krallık’ın ilk kadın başkanı ve en uzun süre başbakanlık yapan kişisi.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
konuşmalarından birinde şu sözleri söylemiştir:
“bazı sosyalistlere göre insanlar bilgisayarlardaki numaralar gibi olmalı. bize göre ise hepsi birer bireydir. hepimiz farklıyız. kimse, neyse ki, bir başkasına benzemiyor. dolayısıyla herkese farklı davranılmalıdır. her insan kendine göre oldukça önemlidir. istediği gibi çalışıp kazanıp harcayabilir, mülk sahibi olabilir. eyalete üstün güç değil, hizmetçi olarak sahip olmalıdır. işte ekonominin özü budur. diğer özgürlüklere sahip olmanın temelinde bu özgürlük yatar.”

thatcher’ın vizyonu milyonlarca bireyin istek ve arzularının serbest piyasa yöntemiyle sağlandığı bir toplumdur. ona göre bu yöntem ingiltere’nin yenilenmesinin anahtarıdır. thatcher’ın bu görüşü reklam ve market endüstrisinin büyümesine neden olur. endüstrinin görevi ingiliz halkının aslında neyi istediğini bulup bu şeyleri o bireylere satmaktır. insanların kendilerini ifade etmelerine izin verilir. anketler düzenlenir, testler yapılır. insanlar artık sosyal gruplara göre değil psikolojik ihtiyaçlarına göre sınıflandırılmaya başlanmıştır. bireyselliğin öne çıkmaya başladığı bir dönemdir.

thatcher’ın benimsediği neoliberal politikalara thatcherizm denmiş, döneminde bir çok özelleştirme yapılmış ve kararlı duruşu ve sert mizacı dolayısıyla kendisine “demir leydi” lakabı takılmıştır. ölüm tarihi: 8 nisan 2013’tür.
devamını gör...
canım ingiliz halkıma çok acı çektirmiş şeytanın ta kendisi.

kendisinin nasıl antipatik biri olduğunu şu videodan anlayabilirsiniz:


tiplere bak swh, meygii meygii meygii!!! ded ded ded!!!
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"margaret thatcher" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim