kanadalı feminist yazar kitaplarına ve kitaplarından uyarlanan yapımlara hayran kalmamak elde değil
devamını gör...
damızlık kızın öyküsü distopik ve en güzel eserlerindendir.
devamını gör...
the handmaids tale adlı kitabın yazarıdır. feminist yazında önde gelen isimlerdendir.
devamını gör...
alias grace, the handmaid's tale gibi sinemaya uyarlanan eserleri sayesinde edebiyatla ilgisi olmayanların bile tanıdığı yazar. spekülatif kurgu
ağırlıklı romanları vardır. ropörtajlarını izlerseniz zekiliği ve zarifliğiyle sizi kendine hayran bırakır.* bilinen eserlerinin yanı sıra daha pek çok romanı vardır. özellikle the penelopiad'a bayılırım. sevgili odysseusumuzun hikayesine farklı bir bakış açısı getirir. okumalı, okutturulmalı.

ayrıca gelecek kütüphanesi projesine katkı sağlayan ilk yazardır. bu projede her sene bir yazar bir kitap yazacak ve bu tarihten yüz yıl sonrasında yazdığı kitap basılıp okunacak. bu kitaplar norveç'te bir kütüphanede saklı tutulacak. planlanana göre margaret atwood'un kitabı 2114 yılında okunabilecek. kitabı okuyabilecek kadar uzun yaşayamamak kederlendiriyor insanı.

buradan
devamını gör...
kanadalı aktivist, feminist, şair ve yazar. romanları bilinenin aksine distopik değildir. kendisi de böyle belirtmiştir. en bilinen romanı damızlık kızın öyküsü'dür.
devamını gör...
1939 kanada doğumlu feminist,eleştirmen, aktivist yazar.. en bilinen kitabı damızlık kızın öyküsü. ayrıca damızlık kızın öyküsü'nün devamı ahitler, delli addem serisi, nam-ı diğer grace bilinen kitapları arasındadır.
damızlık kızın öyküsü dizisinde küçük bir yerde karşımıza çıkar. yazarların kitaplarının uyarlandığı dizilerde veya filmlerde sürpriz yapmaları gerçekten çok hoş. stephen king'de de bu görülür :)
devamını gör...
1939 doğumlu kanadalı yazar, şair, eleştirmen.
yazmaya 6 yaşında başlamış olup çok sayıda eser vermiştir, bunlardan en bilineni damızlık kızın öyküsü'dür.

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel

ama bir kez geçti mi acıyı kim anımsayabilir ki?
acıdan geriye kalan bir gölgeden ibaret, zihinde bile değil, sadece bedende. acı insanda iz bırakır, ama görülmeyecek kadar derinde. gözden uzak olan, gönülden de uzaktır.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"margaret atwood" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim