bursa ilinin deniz kıyısındaki gözde ilçesidir. memur şehri olup pahalılık had safhadadır.
devamını gör...
sahilinde güzel balık lokantaları bulunan, bursa'ya çeyrek kala bir memlekettir.
devamını gör...
trilye’ nin bağlı olduğu ilçe. mudanya’ya giderseniz trilye’ ye uğramadan sakın geri dönmeyin. eskiden rumların yaşadığı bir belde. sahili, balıkçıları, tepede ki eşsiz manzaraya sahip çay bahçesi, şu an ismini hatırlayamadığım ara sokakta bulunan eski bakkalı, mimarisi bozulmayan eski mahalle evleri, doğal zeytin ve el yapımı taze sıcacık ekmekleri... kelimelerle anlatılamayacak doğal bir güzellik. mudanya başlığında trilye’ yi övmeye geldim, övdüm gidiyorum. teşekkürler.

trilye, tirilye, zeytinbağı.
devamını gör...
arkadaş ziyaretine gittiğimde bir kaç saatliğine de olsa görebildiğim ilçe.
devamını gör...
şimdi size bu ilçe üzerinden bursa hakkında bir bilgi vereceğim. istanbuldan deniz yoluyla ulaşabildiğiniz yerlerden biri de mudanyadır. ayrıca yalovaya gidip oradan da orhangazi ve gemlik üzerinden bursa merkeze ulaşabilirsiniz.

ancak bilmemiz gereken şu ki istanbuldan mudanyaya gidip oradan gemlike veya orhangaziye geçmek otobüsle gitmekten daha uzun sürer ve de yorucu olur. istanbuldan gemlike gidecek olan arkadaşlarınıza feribotla, deniz otobüsüyle git demeyin artık.

bir aralar kumlaya deniz otobüsü vardı ama osmangazi köprüsünden sonra kapandı o. işlemiyor artık. açıldıysa eğer beni haberdar edebilirsiniz.
devamını gör...
tam 16 değil, 16.5 olan ilk göz ağrım. hafta sonları baş ağrıtacak kadar kalabalık olduğu gibi yollarının dar olmasından mütevellit adeta küçük bir istanbul trafiği yaşanır mudanya'da. köfteci ceylan, ferah pide ve erol balık yeme-içme olarak başı çeken mekanlardır. "bir gölyazı yapalım sonra mudanya'ya geçeriz" diye plan yapıp günübirlik gelenlere tek tavsiyem hafta içi bir gün gelmeleridir. çünkü artık mudanya kalabalık, artık mudanya da herkes gibidir.
devamını gör...
ülkemiz kurulmadan önce yapılan ateşkesin imzalandığı yer.
devamını gör...
11 ekim 1922'de ismet paşa önderliğindeki türk heyeti ile itilaf devletleri arasındaki antlaşmanın imzalandığı, bursa' nın uzun bir kumsal şeridine sahip şehri.
devamını gör...
canım mudi'm memleketim bursa'nın denize kıyısı olan kalabalık, iyi insanların olduğu, eski girit mahallesine sahip, tarihimizde ateşkes anlaşmasının imzalandığı nadide ilçedir. istanbul'dan 1 saat 15 dk sürer geliş. ido ve budo hangisi uygunsa kullanılabilir. ido güzelyalı'da yer alır orası da mudanya'ya 6-7 dk mesafededir.
kokoreç ve döner için beyti ustamın kokoreçini yemeden dönen çok şey kaybeder. balık tavsiyesi veremiycem çünkü kendi balığımı tutup yeme taraftarıyım. öyle daha lezzetli. ama illaki balık alacağım derseniz gözde balıkçı işin piri.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"mudanya" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim