şirince'dedir.

(bkz: ali nesin)
devamını gör...
ali nesin'in yaptığı en önemli iş. burada durumu olmayan öğrenciler ücretsiz matematik kursu alabilmektedir. ve matematik alanında saygıdeğer insanlar öğrencilere eğitim vermektedir. bu arada ortamı da harikadır. doğa ile iç içedir. şirince'ye yürüme mesafesindedir. aynı zamanda bol bol kedi fotoğraflanabilen bir alandır.
devamını gör...
gençlerin matematik öğrendiği, fakat daha önemlisi kollektif yaşam bilincini edindiği bir kampüstür. şirince'de tiyatro medresesi ile yan yanadır. her ikisi de birbirinden değerlidir.
devamını gör...
lise ve üniversite öğrencilerinin okul yaşamları boyunca müfredatta gördüklerinden ziyade 'gerçek' matematiği, bunun yanında paylaşmayı, sorumluluğu doğal bir ortamda öğrendikleri yerin adıdır.
devamını gör...
prof. dr. ali nesin'e, uluslararası matematik birliği tarafından verilen leelavati ödülü'nü kazandıran köydür. sayın nesin, matematiğe yönelik toplumsal farkındalığın artmasına katkıları ve matematik köyünün, matematiğin keşfi, eğitimi ve araştırması için olağanüstü bir yer olarak tanımlanmasından dolayı bu ödüle layık görüşmüştür.
devamını gör...
ticari kaygılar güden bir oluşum olduğunu düşünüyorum.
bilimin ve eğitimin sadece parası olan kesime sunulduğu sistemler midemi bulandırıyorum.
devamını gör...
şirince'ye gittiğimizde uğramıştık. şirince ne kadar kötüydüyse burası da bir o kadar güzeldi. resmen büyülendim.
devamını gör...
mezuna kaldığım sene matematik ve geometriyi youtube kanallarından takip etmiştim. "gerçekten öğrendiğimi" hissetmiştim ekran başından bile. umarım bir gün ziyaret de edebilirim.
devamını gör...
(bkz: nesin sen matematik köyü mü?) *
devamını gör...
yıllar önce katıldığım bir kuantum fiziği çalıştayının gerçekleştirildiği yer. orada öğrenmek, düşünmek, tartışmak, ders aralarında sohbet etmek, temizlik vb işleri ortaklaşa yapmak, boş zamanlarda çevreyi gezmek eşsiz bir deneyimdi.
devamını gör...
kuzenimin 10.sınıf ta gittiği yer ben de ziyaret etmiştim çok güzel bir yer.
ben de 10.sınıf ta gidecektim ama “sağol covid” gidemedim. belki ileride giderim.
devamını gör...
ali nesin beyefendinin hocalık yaptığı matematik köyü
devamını gör...
ali hocayla eskiden online olarak tartismistik.dedim senin öğrencilerin bilgi üniversitesindeki zengin çocukları .biz de matematik köyüne yazılmak istiyoruz nedir yani nie olmuyomus? dedi ki konunun bununla alakasi yok üslubun sıkıntılı ve bu kampta yazın 3 ayda verilen matematik kursu bir temel gerektiriyor sadece calculus 1-2-3 ile bitiremezsin demisti.o zaman iibfde okuyordum hey gidi hey.bn direttim zaten derginiz de pahali (matematik dünyası) buyur iste hem solculuktan bahsediyosunuz hem de bilmem kac liraya satiyorsunuz dergiyi falan filan vb dedim.halbuki o zamanlar bu dergi sponsor bulmak icin ugrasiyordu ve yasam savasi veriyordu resmen .malum , derginin cikmasi da bir maliyet olusturuyor. bn bunu deyince peki dedi adresini ver . adini da yaz dedi. aha dedim dayak atmaya geliyor ki öyle bir mizaci olduğunu da dusunmuyorum ama verdim.1 haftayi bulmadi bir kargo geldi. baktim icinde matematik dünyasi dergisinin 2 sayisi.vay dedim bn ne öküzmüşüm ki adam dergileri beleş gönderdi.halbuki bnim amacim matematik köyüne katilip 3 ay matematik öğrenmekti ama bnim iyiligim icin soylenen bir sözü fakirligimden dolayi alinganlik edip baska bir yere cekmis ve bos konusmustum.ama o böyle bir karsilik verdi.

kıssadan hisse adamin amaci egitmek.acin bakin youtubeda da bir suru videosu var.çözebilin ya da çözemeyin, adam soruyor ve yapmaniz gereken tek sey ugrasmaniz.o bunu görmek istiyor.keske ogrencisi olabilseydim.hala icimde uktedir ama şu an matematiği sevmemin sebeplerinden biri de ali hocadir.

kendisine saygilarimla.
devamını gör...
bir ayını burada geçirmiş bir arkadaşım var. öyle bir yer yok diyor. işler güçler de dahil herkes herşeyi beraber yapıyor. gelen öğrenciler ya öğrenmeli ya da öğretmeli. kimse boş durmuyor bir kez gidenin ora ile kuvvetli bir bağı oluyor.

hayatın tüm dengesi olan matematik bence de bu kadar özeni hak ediyor. burda ya da başka bir yerde yönlendirilmesi gereken matematikçilere denk gelenlerin akıllarında bulunsun. bir yerde birileri matematik için köy kurmuş. bana buranın adının köy olması da ayrı bir sempatik geldi.
devamını gör...
şirince'de bulunmaktadır.

(bkz: nmk)
devamını gör...
sevan nişanyan'ın başlattığı şirince projesi kapsamında nesin vakfı'na bağışladığı arazide kurulmuştur.
devamını gör...
berbat bi proje.

ali nesin denen cahilin actigi koy. bu narsist adam koy agasi olup ona buna efendilik taslamaktan baska bisey yapmiyor.

burada tam 3 ayimi gecirdim. beline kusagini baglamis halde katirlarin mabadini kirbaclayip itici bi sener sen sivesi yapan ali nesin'le karsilasinca sok oldum.

matematik bahane, kumalar sahane demi ali??

evet.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"nesin matematik köyü" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim