lise yıllarımın derbeder günlerinin dostu. damnation ve deliverance en iyi albümleri olabilir. eskiden her yıl gelirlerdi.organizatörlerin acil durum gruplarından olmuşlardı bir zamanlar türkiye de .
devamını gör...
4.albümleri olan (bkz: still life) ile beni uzun süre içten içe tüketmiş olan , konserlerinden çok verim alamasam bile sevip saydığım isveçli progresif metal grubu.
devamını gör...
sağlam bir progresif metal grubudur. en sevdiğim şarkılarından biri:
devamını gör...
morningrise, my arms your hearse, still life, blackwater park gibi 4 adet efsane albümü art arda yapmayı başarmış olan; eskilerin extreme progressive metal, şimdilerin progressive rock grubu.
devamını gör...
ilk albümünde sağlam doom metal şarkıları da yapmış gruptur.

(bkz: forest of october)
devamını gör...
gelmiş geçmiş en iyi türkü çığıran gruptur.
devamını gör...
opeth, 1990 yılında stockholm'de kurulmuş, isveçli bir progresif metal grubudur. grup çeşitli kişilerin ayrılması ile değişiklik geçirmiş olsa da kalitesinden ödün vermemiştir. lise yıllarımdan beri beni en çok etkileyen şarkısını paylaşmak isterim.
burden

fading again
ıf death should take me now
count my mistakes and let me through
whisper in my ear
taken more than we've received
and the ocean of sorrow is you
.
devamını gör...
dream theater'ın on the backs of angels şarkısını opeth yazsaydı nasıl olurdu diye damnation ve watershed albümlerinden esinlenerek coverlayan youtuber şuradan dinlenebilir. dream theater gibi opeth de sosyal medya hesaplarından paylaşsaydı keşke.

kendi tarzını oluşturmuş eski progresif metal, yeni progresif rock grubu
devamını gör...
(bkz: edge of sanity)
devamını gör...
tarzları epeyce orijinal olan bir grup. ilk dinlemenizden sonra , herhangi bir yerde opeth çaldığında hemen anlayabilirsiniz.

kullandıkları tonlar ve deep sesler, şarkılarına mistik bir hava katıyor. bir çok şarkısının nakaratında , şarkının tonunu bir oktav üstte çıkartıp veya bir kaç oktav pes sese çekip muazzam bir etki yaratıyorlar. ayrıca introları duygusal ve ruha dokunur cinsten.

standart şarkı kalıbından ,daha farklı bir düzende bestelere sahipler. şarkıları ne kadar uzun ve karmaşık gibi gözükse de , dinleme alışkanlığı elde ettiğinizde sanat eseri olduklarının farkına varmanız zor olmayacaktır.

(bkz: windowpane)
(bkz: harvest)
(bkz: in my time of need)
(bkz: bleak)
(bkz: burden)
devamını gör...
lise zamanında dinlemeyen ergenliğini yaşamamıştır bana göre.
devamını gör...
güncel kadrosu aşağıdaki gibi olan, en genel tanımı ile stockholm/ isveç'li progresif metal grubu.
gitar, vokal, ana besteci/söz yazarı: mikael akerfeldt
gitar: fredrik akesson
bas : martin mendez
klavye : joakim svalberg
bateri : martin axenrot
ayrıca (bkz: steven wilson)
devamını gör...
still life albümünün konusu ile birlikte, albümün ilk şarkısı the moor'un eşsiz ve detaylı incelemesini şu entry'de yaptığım şahane grup.
devamını gör...
normalde metal grupları pek sevip dinlemem, ama harvest şarkısı eşsiz bir sanat eseridir.
devamını gör...
(bkz: windowpane)

hayatımda ayrı bir yeri olan gruptur.
devamını gör...
patterns in the ivy şarkısı dertlerimi benden alır, çok uzaklara götürür.
devamını gör...
bu muhteşem grubun üyeleri her dönem doğru zamanda, doğru yerde ve tam ayarında duygu yüküyle bir araya gelmiş, haliyle hep müthiş şeyler yaratmışlardır. yaptıkları, müzikten daha fazlasıdır. ya da örneğin (bkz: credence) bir şarkıdan fazlasını ifade eder.

mikael akerfeldt sadece vokalist ya da gitarist olarak tanımlanamaz, has gönül adamıdır. kime göre neye göre olayını pek kaldırmazlar, herkes sevdiği bir şeyler bulur mutlaka bu grupta. ayrıca katatonia ile kankadırlar. ikisini de evladım gibi severim, hiç ayırmam. albümler; orchid morningrise my arms, your hearse still life blackwater park deliverance damnation ghost reveries watershed
devamını gör...
isveçli progresif metal grubu. ilk albümlerindeki brutal vokalleri cleanlerle harmanlamasıyla bilinir. ne var ki mikael abimizin gerek yaşının ilerlemesi, gerek yeni türlere duyduğu ilgisi yüzünden, yeni albümlerinde sadece clean vokal kullanılmaktadır. tabi ki bu içimdeki opeth sevgisinin önüne geçebilecek bir engel değil. dinleyiniz dinlettiriniz.

dinlemeden duramadığım birkaç küçük parça önerisi:

hessian peel
hope leaves
soldier of fortune (bu aslında deep purple coverı ancak şiddetle önerilir)
porcelain heart
coil
face of melinda (sanırım bir yerden tanıdık geliyor)
devamını gör...
lisede çok severek dinlediğim grup.
devamını gör...
kendi başına bir genre olan gruptur. opeth hiçbir kalıba, hiçbir tanıma uymaz. bambaşka bir galaksidir, apayrı bir tattır. bu yönüyle pink floyd'a benzer. yerine hiçbir şeyi koyamazsın.

henüz keşfetmemiş olanlar için birkaç parça önerisi bırakıyorum:
a fair judgment
hessian peel
deliverance
reverie/harlequin forest
bleak
the moor

not: brutal vokale karşı önyargılarınız varsa, opeth bunları sizin için kıracaktır. ona biraz zaman verin.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"opeth" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim