dünya fani ölüm ani gibi insanı derin düşüncelere gark ettiren bir söz. herkes kendince anlamlar çıkarabilir. ben büyüttüğümüz hiçbir meselenin bir noktadan sonra hiçbir anlam ifade etmemesi gibi bir mânâ çıkarıyorum.
devamını gör...
hayatın gerçeklerini hatırlatan bir sözdür. makam, mevki, para, şan, şöhret vb. hiç birşey kalıcı değildir.
öldüğümüzde ünvan, meslek, renk, ırk, din, kültür vb. ayrımı olmadan herkesin toprağın altında tek başına kalacağını hatırlatan sözdür.
devamını gör...
ama oyun boyunca piyonun her tehlikeyi en önde göğüslediği ve harcanabilir olduğu, şahınsa her zaman veziriyle korunacak olduğu ve bunun için her yola başvurulacağı gerçeğini değiştirmez.
devamını gör...
şah mat olmadan taşlar kutuya kaldırılmaz kanımca kaldı ki oyun bitene kadar geçen sürede piyon olmak tercihim değildir.
devamını gör...
çok doğru bir sözdür herkes 2 m² mezara girecek.
devamını gör...
aslında hepiniz benim emrim altındasınız, şu an bir kaçınızı daha iyi şartlarda kullanıyorum ama sonunda hepinizi kapının önüne koyacağım anlamı çıkmaktadır.
devamını gör...
varoş bir insanım tiktok fln çekerim anlamı taşıyan varoş söylemi.
devamını gör...
teknolojinin ulaşmadığı cümle.
taş mı kaldı, kutu mu kaldı.
sanal artık her şey.
devamını gör...
oyunu alan parayı da cebe koyar ama.
devamını gör...
züğürt tesellisi.
devamını gör...
her oyun uzun sürer, zor oyunlar daha da... kutuya konduktan sonra kimsenin aklına satranç gelmez. önemli olan oyun sürecinde kimin hangi rolde olduğudur.
devamını gör...
ama tüm oyun boyunca şah korunur. ve koca oyun bir matla biter
devamını gör...
bu konuya ayrı bı anlam katmak istiyorum.
demek istiyo ki bana göre oyun dediği (dünya) bitince (ölünce)zenginde fakirde aynı mezarlığa giriyo .fazla şey yapmayin yani dünyada kalıcı değil kimse
devamını gör...
lisedeki msn iletim.. lise diyorum, msn diyorum lütfen dalga geçilecek bir şey yok jgdhk
devamını gör...
oha. böyük oyunu gören dayı sözü.

ya da şey,

tam da keko keko / kezo kezo instagramlık poz çekip fotoğrafın altına yazmalık.

bundan güzel msn iletisi olurmuş.

veya

whatsapp durumunda tek renk bir arka planın üstüne cırtlak yazı rengi seçip yazmalık.
devamını gör...
tembelliğe, aymazlığa kılıf uydurma cümlesidir. herkes ölüyor hayatta, satrançta da oyun bitince tüm taşlar aynı kutuya konuyor. ne anlamı var uğraşlarımızın? konuyor ama oyun nasıl ilerledi acaba? hangi hamleler tercih edildi saldırı, savunma? kazanma amacıyla feda edilen taşlar? gösterilen efor. hayat, ölüp gideceğiz zaten takmayin denecek kadar basite indirgenecek bir durum değil. tamam ara ara kendimizi böyle klişe cümlelerle teselli ederiz ancak hayatın geneline böylesi bir bakış getirmek kendimizi geliştirmeye, tanımaya, özgürlüğe, birey olmaya balta vurmaktır. başlıktaki gibi fikirlere güçlü tutunmak; çevremizin getirdikleriyle, yönlendirmelerle sudaki akıntıda yüzeyde hareketsiz öylece gitmek gibidir akıntı nereye götürürse o tarafa gitmek. bir takım eğilimlerimiz var elbet, kalıtımsal özellikler, çevresel değişkenler yine de birey olmak için kendimizi, irademizi eğitmeliyiz. tembelliklerimize bahane bulmak istersek binlercesini buluruz da gene de içimizde bir şeyler rahatsızdır. onu anlık geçiştirmeler veya uyuşturucularla susturmak değil dinlemek gerek. ki uzun süre susturursanız sesi de zayıflayacaktır zamanla. o gelişmemizi söyleyen taraf, onu dinledikçe düşünme ağlarımız da ona göre şekillenir, bu düşünceler içselleştirilir ve ardından eyleme dökülür. yaşamak, kendini tanımak, irade ve özgürlük kolay elde edilmez çaba gerektirecektir.
devamını gör...
hayatın oyunlara ve oyuncuklara bölünmüş bir adaleti olduğunu ima eden ünlü söz. yeterli bulan var bulamayan var..

- oyun bitince şah da piyon da aynı kutuya atılır!

+ fazla söyleme *, şaha da vezie de, kutunun dışında, özel hazne yapar öyle satarlar satrancı hepimize..
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"oyun bitince şah da piyon da aynı kutuya atılır" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim