agama bi nickaltı girelim

son zamanlarda bol bol artılamasıyla gönlümü çelmiş olan yazar.
devamını gör...
kökeni latince pluvia (yağmur) kelimesinden gelmektedir. pluviophile yağmurun yağmasından hoşlanan, yağmurlu havalarda mutlu olan ve yağmur yağdığında huzur bulan insanlar için kullanılan bir terimdir.
yağmurdan sonra ortaya çıkan yağmur kokusuna bayılırlar. bu koku literatürde petrikor olarak geçer. kaynağı elbette bitkilerdir. petrikorun ikinci sebebiyse aktinomiset diye bilinen toprakta bulunan bakterilerin salgıladıkları kimyasallar. bu ikisi yağmur yağınca toprakta karışıp kendine has bir koku yayar. duygu dolu insanlar bu kokuyu ruhlarının derinliklerine kadar hisseder.
yağmur suyunu tatmayı, yağmur altında yürüyüş yapmayı seven bu kişiler zor zamanlar geldiğinde “bunlar da geçecek” demesini iyi bilirler. yağmur aşığı tipik bir pluviophile gece yatmadan evvel yağmur sesi ile kolaylıkla uykuya dalar.
“en çok bolluk getiren yağmur, alın teridir” der cenap şahabettin. kafa sözlük için alınteri dökenlerin başında gelen bir yazardır pluviophile. sözlüğün en sevilen yazarları arasına girmeye aday, nicki kendi gibi huzur ve mutluluk veren saygıdeğer bir yazardır.
devamını gör...
yağmurkolik ya da yağmurfili olabilecek kişi, yazar.
devamını gör...
kullanici adini telaffuz edemediğim yazar. ogretirse sevinirim.
devamını gör...
az önce profilime bir baskın düzenlemiş yazar. misilleme olarak nickaltına bir baskın şart oldu. baskın basanındır.

nickini ve profil resmini çok beğendim bu arada...
devamını gör...
yağmurla arasında duygusal bir bağ bulunan yazar. tanımlarıyla aydınlatır.
devamını gör...
gizliden gizliye takip ettigim, enerjisini ve uslubunu cok begendigim yazar arkadasimizdir. duyduguma gore de yagmurlu havalari pek bir severmis, boyle havalarda kahve icmeye beklerim kendisini. bence gelirse saglam muhabbet döndürürüz gibime geliyor...
devamını gör...
online listesinde ilk denk geldiğimde, ilginç bir nick ne anlama geliyor diye araştırmıştım. o çok hoş tanımı okurken kafamda arka sekmelerde yağmurlu şarkılar çalmaya başlamıştı. kendisinin tanımlarına her denk geldiğimde de o anı hatırlatan yazardır. ne garip ki bu sene kurak geçiyor *, umarım yağmurlar başlar da onun da keyfi artar, yazılarına da devam eder keyifle.
takipteyim keyifle...
devamını gör...
şuan entarilerimi artılayan yazar kişisi.
devamını gör...
biraz stalk ve derin analizler sonucu yorumlarına katıldığım bir yazar.
nickinden anladığım kadarıyla huzuru yağmur damlalarında bulan bir yazar. kelime kökü latince pluvia* kelimesinden gelmektedir. ayrıca fransızca pluie* da buradan gelmektedir.
"bu sabah yağmur var istanbul'da
gözlerim dolu dolu oluyor bilinmez niye."
mfö sözleriyle bitireyim bu nickaltını.
devamını gör...
gizliden sözlügü ele gecirme planları yaptigimiz yazar. a pardon gizliydi ya.. neyse..
devamını gör...
çok güzel tanımları olan çok kaliteli bir yazardır kendileri. severek okuyoruz, takipteyiz efendim.
devamını gör...
teşekkür etmek istediğim yazar, çok zarif.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"pluviophile (yazar)" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli portakal radyo renk modu online yazarlar kütüphaneden kitap talep et kulüpler normal sözlük rehberi puan tablosu sıkça sorulan sorular yönetim kadrosu istatistikler iletişim