yazın başımızı güneşten korunmak için taktığımız aksesuar

bazıları da hava için takar. evet.
devamını gör...
argoda prezervatif.
devamını gör...
fötr olanını sevdiğim aksesuar.
devamını gör...
acil durumlarda saçı başı düzeltmek için zaman harcama sorununu ortadan kaldıran, hayat kurtarıcı aksesuar.
devamını gör...
(bkz: süleyman demirel)
devamını gör...
süleyman demirel'in lakabı.
bu muhterem zat yurt gezilerine kafasında fötr şapka ile çıkardı ve her gezisinde bir cengaver demirel'in şapkasını kapmak için korumaları geçer ve şapkayı kapmaya çalışır, demirel de şapkayı gaptırmamak için mücadele verirdir.
demirel'in koruma müdürü şükrü çukurlu şapkayı kapmasınlar diye çok uğraşmıştır.

şapka mücadelesi
devamını gör...
insanların, cumhuriyeten önce şapka kullanılmazmış gibi konuşması beni her zaman hayrete düşürmüştür.
börk, fes, hotoz, kalpak, kavuk, kukuleta, külah, miğfer, puşu, sarık, takke, taç, tas, tepelik ve üsküf ve birçok şapka bu topraklarda vardı.
hatta mezar taşlarına bu şapkalar konulurdu.
''
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel''

''
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel''
''
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel''
devamını gör...
ihtiyaca yönelik kullanılan bir aksesuar. güneş gözlüğü gibi şapka da gereken haller haricinde kullanılmamalı. taktın çıktın ve hava kapandı mı? tak pantolona gitsin.

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
günümüzde kimileri ihtiyaç duyduğu için kimleri ise kombinlerini tamamlayan aksesuar olarak gördüğü için kullanır peki ya eskiden? şimdi şapkanın tüm sırlarını ortaya dökme vakti toplanın. antik yunan' da herkes şapka takardı bunun çok önemli bir sebebi vardı. bu sebebi anlamak için şapka kelimesini şap- ,-ka olmak üzere iki ayırmamız lazım. öncelikle "şap-" inceleyeceğiz. sonuna "-lak" eklersek ne olur? şaplak. simdi bazıları ne alaka diyebilir ama mantıklı bir açıklaması olmasa buraya yazar mıyız? neyse şaplaktan devam edelim. o dönemde insanların birbirlerinin ensesine şaplak atmak gibi enterasan bir huyları vardı şapka şimdi ye göre ters onlara göre düz şekilde takılırdı. bu sayede enselerine şaplak atılmazdi. sadece cuma günleri şapka takılmazdi bu bir kuraldi o gün şapka takanlar meydanlarda elleri bağlanır ve akşama kadar gelen geçen ensesine şaplak atardı. peki cuma günlerinde ne yapıyorlardı cevabı çok basit biri geldiğinde enselerini elleri ile kapatırlardi kapatmayalarin enselerine vurulurken şu söz söylenirdi"bu gün cuma enseyi kapa". ülkemizin güzel insanlarından bazıları bu geleneği hala devam ettirir. ka neydi tabiki bu şapkayı icat eden mucidin soy adıydı.endymion ka. ka da burdan gelmektedir. işte şapkanın bütün sırrı budur. antik yunan da başlayan enseye şaplak atma bu gün kullandığımız şapkanın temelini atmıştır. bu adet kalktıktan sonra ensayi kapatan kısım güneş ışınlarını kessin diye kullanıldı.
kaynakça: vücudun oturmak için kullanılan kısmı.
devamını gör...
takılmalıdır. iki sebepten ötürü:

1. yaratıcı bir işle uğraşıyorsanız fikirleri kafada tutmaya yarar. (alıntı)
2. huzursuz ve ama çekingen bir tipseniz, sıkıldığınız ortamdan kalkmak için bir türlü 'ben gideyim.' diyemiyorsanız şapka takmaya başlayın. ' ben gideyim' yerine ' şapkamı nereye koymuştum acaba?' diye dolaylı bir anlatım şansına sahip olursunuz.(alınsız)
devamını gör...
şapka takmayarak çarşıya giden neşet ertaş'ın taşlanmasını anlattığı bir olaydan aklıma geldi...

devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"şapka" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim