resmî kurumların dışında kalan ve bunlardan bağımsız olarak çalışan, politik, sosyal, kültürel, hukukî ve çevresel amaçları doğrultusunda lobi çalışmaları, ikna ve eylemlerle çalışan, üyelerini ve çalışanlarını gönüllülük usulüyle alan, kâr amacı gütmeyen ve gelirlerini bağışlar veya üyelik ödemeleri ile sağlayan kuruluşlardır.
devamını gör...
sivil toplum kuruluşlarının varlığı ve siyasal ve toplumsal yaşamdaki gücü o ülkede demokrasinin en önemli göstergelerinden biridir. dünyada sivil toplum örgütleri genelde non-governmental organization olarak geçer. sivil toplum örgütlerinde çalışmak kişinin kendini topluma faydalı bir birey olarak görmesine yardım eder. son derece az kaynakla inanılmaz projelere imza atılabileceğini öğrenir.
(bkz: ngo)
devamını gör...
belirli bir vizyon doğrultusunda belirli bir misyonu gerçekleştirmek üzere sivil örgütlenme ile kurulan,

politik, sosyal, kültürel, mesleki hukuki, çevresel, ve benzeri amaçları doğrultusunda ikna, dayanışma, tematik proje, sürdürülebilir proje, eğitim ve eylemlerle sosyal duyarlılık, sosyal sorumluluk, sosyal kalkınma, sosyal girişimcilik, eğiticilik, entegrasyon, demokrasi, yasalara ve karar verici mercilere etki (lobicilik) çalışmaları yürüten,

oda, sendika, kulüp, (topluluk), vakıf ve dernek adı altında gönüllülük usulü ile faaliyet gösteren, farklı yerlerde şubeler açabilen, üye ve bağış alabilen, kâr amacı gütmeyen ve gelirlerini bağışlar, sponsorluklar ve/veya üyelik ödemeleri ile sağlayan,

resmi devlet kurumlarından bağımsız olan, konumları itibariyle sivil alan ile tüzel alan arasında hem bir iletişim ve dayanışma, hem de bir baskı ve yaptırım mekanizması işlevi gören kuruluşlardır.

kısaca : (bkz: stk)
devamını gör...
(bkz: stk)

türkiye'de pek bi işe yaramayan kuruluşlardır.
devamını gör...
kamuoyunun taleplerinin anlaşılması, devletin bu talepler karşısında aldığı tutum konusunda, kamuoyunun bilgilendirilmesi amacıyla faaliyet yürüten organizasyon.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"sivil toplum kuruluşu" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim