günümüzdeki tanımıyla: toplumun kamu dışı olan kısmıdır. bu bağlamda bağımsız oluşumlar da sivil toplum kuruluşları oluyorlar. ortaya çıkış hikayesi ise biraz daha ilginçtir. özellikle orta çağ'daki anlamı araştırmaya değerdir. ortak paydada buluşmuş, ortak çıkarları olan insanların bir araya gelmesiyle oluşmuş toplumdur. sınıf ayrımlarına bir tepkidir denilebilir ancak tam olarak bu tepki sebebiyle oluşmuş değildir. ulus devletler içerisinde o dönemki anlamıyla uygulaması kolaydır. birçok düşünür -hegel'den tutun marx'a kadar- teorilerinde bu kavramı kullanmış, bu kavramın muhtevasına da katkılar yapmıştır. farklı düşünürlerin katkılarıyla günümüzdeki anlamına kadar evrilmiştir.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"sivil toplum" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim