bir şeyin, bir yazının aslını değiştirme, bozma anlamlarında kullanılır.
en sık kutsal kitaplar hakkında kullanılır. gönderilen son kitap olduğu iddia edilen kur'an, kendinden önceki tüm dinlerin ve o dinlere ait kutsal kitapların tahrif edildiğini iddia eder.


onlardan bir zümre vardır, aslında kitap'tan olmayan bir şeyi siz kitap'tan sanasınız diye, dillerini kitap'la eğip bükerler. o, allah katında olmadığı halde, "bu, allah katındandır." derler. bilip durdukları halde, allah hakkında yalan söylerler. (al-i imran suresi 78. ayet)


yahudilerden öyleleri var ki, kelimeleri yerlerinden kaydırırlar; din içinde sövgüler üreterek, dillerini eğip-bükerek: "dinledik, isyan ettik; dinle, dinlenmez olası, davar güder gibi güt bizi" derler. eğer onlar, "dinledik, boyun eğdik, dinle, bak bize!" demiş olsalardı, kendileri için daha hayırlı ve daha yerinde olurdu. fakat allah, küfürleri yüzünden onlara lanet etmiştir. çok az bir kısmı hariç, iman etmezler. (nisa suresi 46. ayet)

tahrif kelimesi, arapça kökenli olup tahrifat kelimesinin de fikir babasıdır.
ayrıca hurafe kelimesiyle kökenleri aynıdır.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"tahrif" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim