(bkz: big bang)
devamını gör...
tohumlar fidan
fidanlar ağaca
ağaçlar ormana
dönmeli yurdumda
diye mırıldanmayan ilkokulu yurtdışında okumuştur.
devamını gör...
tohum koruyucu bir dış kaplama içine alınmış bir embriyonik bitki 'dir. tohum oluşumu, gymnosperm ve angiosperm bitkileri dahil olmak üzere spermatophytes tohum bitkilerinde üreme sürecinin bir parçasıdır.
devamını gör...
bitki yavrusudur.
devamını gör...
hibrit tohum, ata tohumu, gdo'lu tohum* gibi çeşitleri bulunan bitkinin neslinin devam etmesini sağlayan bitki çekirdeğidir. bazı bitkilerin tohumundan meydana gelen bitkiler dişi ve erkek özellik gösterdikleri için birbirlerini dölleyebilsinler diye çift ekilmeleri gerekir. (bkz: kivi)

tohumların sağlıklı bir şekilde çimlendirilebilmesi için soğuk hava zincirinde bulunmamış olması gerekir.

bazı geçmiş tarihli kaynaklarda sperm yerine tohum sözcüğü tercih edilmiştir.

bazı bitki tohumları mono-embriyonik ve poli-embriyonik olarak ikiye ayrılır. mono çekirdekte verim düşüktür, tek fidan elde edilir. verim elde edebilmek için aşılanması gerekir. poli çekirdek ise birden fazla istenen özellikte fidan verir ve aşılama gerektirmez. mono ve poli embriyonik çekirdekler görünümleriyle ayırt edilebilirler. mono çekirdek tek bir ana parçadan oluşurken poli çekirdeğin birden fazla parçalı bir yapısı vardır. (bkz: mango)

tohumdan ekilen bitkilerin toprağa tutunma ve uyum yetenekleri daha çok gelişmiştir. örneğin bir avokadoyu fidan olarak alıp toprağa dikmektense tohumdan yetiştirmek bitki sağlığı için daha olumlu bir yöntemdir. ancak tohumdan yetiştirilen özellikle çok yıllık bitkilerde meyve verme süreci epey uzun olduğundan kısa vadede kar sağlamaz.
devamını gör...
göktan'ın 1998 yılında çıkardığı efsane albümünde yer alan bir şarkıdır.

mevsimlerden sonbahardayım
artık çok geç, yağmurlardayım
ben vazgeçtim, yalnızlardayım
seni affedemem
devamını gör...
bitkilerde döllenme sonunda yumurtacıktan oluşan ve yeni bir bitki oluşmasını sağlayabilen tane olarak bilinir. kaynaktır.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
görsel kaynak
ecodiurnal.com/tohum-nedir/
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"tohum" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim