kaynak


2020'nin mart ayından itibaren uzaktan eğitime geçilen üniversitelerde, önümüzdeki bahar yarıyılı için sağlık bakanlığı bilim kurulu ve yök'ün tavsiye kararları ve görüşleri üzerine birçok üniversite, bahar dönemi için hibrit eğitim modeline geçiş yapıyor. bahar yarıyılı için hibrit veya karma olarak adlandırılan modele ilişkin üniversiteler, senato kararlarını duyurmaya başladı. ısparta süleyman demirel üniversitesi (sdü), konya selçuk üniversitesi, istanbul üniversitesi ve harran üniversitesi aldıkları senato kararlarını ilk duyuran üniversiteler oldu.

hibrit eğitim modeline ilişkin sdü rektörlüğü'nden yapılan duyuruda, uygulama ağırlıklı eğitimin yürütüldüğü tıp, diş hekimliği, güzel sanatlar, spor bilimleri ve ilahiyat fakülteleri ile lisansüstü eğitim verilen sosyal bilimler, fen bilimleri, sağlık bilimleri ve güzel sanatlar enstitüleriyle uygulama ağırlıklı eğitim veren diğer birimlerde hibrit eğitim modeli çerçevesinde yüz yüze dersler yapılabileceği belirtildi. diğer tüm akademik birimlerde teorik ağırlıklı derslerin ise uzaktan eğitim yöntemiyle yapılmaya devam edileceği kaydedildi.

alınan kararlara göre bahar yarıyılı için uzaktan eğitim yöntemiyle verilen derslerde devam zorunluluğu aranmayacak. uzaktan eğitim yönetmeyle yapılacak derslerin vize, mazeret, final ve bütünleme sınavları çevrim içi, çevrim dışı, ödev ve proje yöntemleriyle yapılabilecek.

istanbul üniversitesi- cerrahpaşa’da ise tıp fakültesi'nde 4, 5 ve 6'ncı sınıf klinik uygulamaları yüz yüze, teorik dersleri ise yüz yüze veya dijital hibrit şeklinde yapılacak. veterinerlik, sağlık bilimleri, hemşirelik ve spor bilimleri fakültelerinde de uygulamalı eğitimler yüz yüze, teorik dersler ise yüz yüze veya dijital olarak hibrit yapılacak.
devamını gör...
bazı üniversitelere ait bir uygulamadır. staj uygulaması/pratiği olan bölümlerin teorik derslerini online olarak devam edebileceği imkanı var, böyle bir imkan varken derslerin yüzyüze işlenmesi gerekli midir? sadece staj uygulamaları yapılacak diyelim ki; hastanelerin imkanları, öğrencilerin aşılanma durumları, öğrenciler için koruyucu ekipman temini gibi konularda yeterli önlemler alındı mı? hastanelere ziyaretçi bile alınamıyorken; henüz aşılanmamış, ki aşının ne kadar etkisi olduğu konusu soru işareti iken, bazı öğrencilerin staj uygulamalarına çıkartılması ne kadar güvenilir olacaktır? bildiğim kadarıyla sadece tıp alanındaki öğrencilere aşı uygulanıyor, diğerleri için ne planlanmış bunu hiçbir yerde okumadım. bunun dışında yurtlar hangi ara öğrenciler için hazırlanabilecek? bu konularla ilgili de açıklamalar yapılabilse keşke...
eğitim önemli ama sağlık daha önemli. öğrenciler bir sene geç mezun olabilirler, ama kaybedilen hayatların telafisi olamıyor...
devamını gör...
geçtik ve eğitimde uçtuk. senatomuz bir de dersleri %40 uzaktan yapabilirsiniz demiş. kaç haftadır evdeyim ben sayısını unuttum. zaten okula haftada 3 gün gidiyorduk, o da bitti. finaller yüz yüze demeyi biliyorlar.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"üniversitelerin bahar döneminde hibrit eğitime geçmesi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim