sık sık duyduğumuz, bazı kişisel gelişim kitaplarının da bahsettiği ve genç arkadaşlarımızın da " üniversite beni kısıtlıyor " diyerek, önlerine konan birkaç örnek ile - steve jobs, mark zuckerberg bill gates gaza gelip tutundukları önerme.

buradaki birkaç yanlış noktaya dikkat çekmek istiyorum.

öncelikli olarak k. anders ericsson tarafından yapılan ve kabul gören "zirveye çıkmanın dört adımı" çalışmasında, başarıya giden yolun hayal etmek, durum tespiti, sürekli geri besleme ve kasıtlı pratik aşamalarından oluştuğu belirtilmiş.

başarmak istediğiniz konuyu küçük yaşlardan beri hayal etmek gerekiyor ardından ne durumda olduğunuzu anlamak, çevreden geri dönüşler almak ve yine aynı çalışmaya göre neredeyse onbin saat konu üzerinde bilinçli, gelişme kaydeden ve size özel bir program çerçevesinde çalışmak gerekiyor.

eğer üniversiteye kadar bu basamaklardan birini yapmadıysanız, çevresel faktörler ile bir konuda müthiş olacağınızı düşünüyorsanız ve hele sizi gazlayan birkaç arkadaşınız varsa, üzülerek belirtmeliyim ki üniversiteyi bırakıp borç batağına girmeniz ve alt üst olan bir hayata sahip olmanız daha muhtemel.

yukarıda saydığım isimlerin hayatlarına da bir bakmak gerekiyor. peki onlar bu işi nasıl kıvırdı?

bill gates, seattle'da yetişirken, yaşadığı şehir döneminin teknoloji vahalarından biriydi. boeing fabrikasının yer aldığı ve yazılımcılarla dolu olan bir şehirde yetişen gates, henüz lisenin başında kodlama ile ilgileniyordu ve üniversite yıllarına geldiği zaman kodlama işini çözmüş, firmalara iş yapar hale gelmişti. üstelik üniversiteye kadar okuduğu okullar da son derece iyi ve bilinen okullardı.

mark zuckerberg bildiğiniz gibi harvard üniversitesini bırakmıştı. kendisi harvard öğrencileri için bir internet sitesi üzerinde çalışırken okulun veritabanını hacklemişti ve disipline sevk edilince okulu bırakmıştı. kendisi lisede okurken birçok bilim yarışmasında ödüller kazanmış, son derece başarılı bir öğrenciydi.

sözün kısası, hali hazırda üzerine gittiğiniz ve içerisinde bulunduğunuz çevre tarafından da objektif olarak kabul edilen bir başarı hikayeniz yoksa, sadece üniversite bırakmak işinize yaramayacaktır.
devamını gör...
milyarder olanların babası zaten milyonerdi. bunu unutmamalı.
devamını gör...
zengin biriyle evlenmekten baska care yok bunun icin*
devamını gör...
diğer örnekleri bilmiyorum ama steve jobs okulu parası olmadığı için bıraktığını anlatıyor.

bizim üniversite eğitimi devlet üniversiteleri olarak ücretsiz. yani gündüz örgün eğitim harç ödemiyor.

belki de devlet her yere okul açmak yerine daha nitelikli az sayıda öğrenci alan okullara girecek başarı burslu öğrenciler belirleyecek olsaydı bizim de bir apple düzeyinde şirketimiz / markamız olurdu.

bizim eğitim sistemimiz icat çıkarmamak üzerine olduğu için katma değeri yüksek teknoloji ürünü için ar-ge sağlamak zor.
devamını gör...
valla biraktigin universite oxford, harvard falansa neden olmasin.
devamını gör...
aynen başlarken cebinde 100 lira vardı ve milyarder oldun aynen. boş şeyler olum bunlar uyanın artık.
devamını gör...
bu sadece amerika'da olacak şeyler...
ayrıca o dönem olmayacak bir şey yaparak olacak şeyler...
o zamanlar sosyal medya yaygın değildi...
şimdi neye öncülük edeceksiniz?
hangi girişime mesela?
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"üniversiteyi bırakıp milyarder olmak" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim