yanardağlar iki tür olarak faaliyet gösterir. taşmalı bir volkanik çıkışlı patlama vardır. burada yanardağ, adeta lavları kusar. bir de patlamalı olanı vardır. bunda da yanardağ, 15 veya 20 kilometreye kadar tüf atabiliyor. hani, şampanya şişesi sallanır ve kapağı patladıktan sonra fışkırır, patlamalı olanı o şekilde faaliyet gösterir. lav yoğunsa patlama endeksi düşük oluyor. lav az ve katı malzeme fazlaysa patlama endeksi yüksek oluyor.
bu katı görünümlü dağlar akışkan bir merkeze sahipler. bir magma odası sürekli ısınıyor ve dünyanın kabuğundan gelen erimiş kaya parçaları ile dolu oluyor. binlerce sene içinde şişmiş bu sıcaklık merkezi, volkanın içinde bir basınç oluşumuna sebep oluyor ve çevresindeki dağın çatlamasına yol açıyor. bu çatlaklar yüzeyden fark edilemiyor. bu magma çatlakları eğer yeraltı su kaynaklarına denk gelirse aşırı akışkanlık sıvıyı buharlaştırıyor. bu buharlaşma da basıncın serbest kalmasına sebep oluyor ve dağın tepesinden patlamasına yol açıyor. patlama sonrası yavaş yavaş soğuyan kızgın lavlar, ertesinde dağın üzerine yorgan gibi kumlarla örtülü hale getiriyor.
devamını gör...
kutsal kuran'da şu şekilde geçer:

99:2 ve toprak, ağırlıklarını çıkardığı zaman,

www.miracles-of-quran.com/v...
devamını gör...
pittbull - fireball patlasın.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"yanardağ patlaması" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim