#netflix dizisi
dram / yerli / mini dizi
8 / 10
puan ver

öne çıkanlar | diğer yorumlar

netflix yapımı bir çağan ırmak dizisi. frankestein uyarlaması gibi görünen dizi de başrolleri erkan kolçak köstendil ve taner ölmez'in paylaşıyor. dizinin yayınlanma tarihi 20 ekim 2023.

yaratılan | resmi tanıtım fragmanı | netflix / netflix türkiye
devamını gör...
an itibariyle bitirdiğim mini dizi. tadında bitmesine ve hikayenin izlerken sarkmadan ilerlemesine çok sevindim. erkan kolçak köstendil, her işini çok keyifle izlediğim bir oyuncu ve izlerken diziye katkısı seyir zevkini de arttırıyor. ilk bölümlerde sherlock holmes, enola holmes gibi dizi ve filmlerin çekimlerine benzer ekranlar ve geçişler izlediysek de dizinin devamında çağan bey kendi tarzını çok daha güzel bir şekilde bu stille iç içe geçirmeyi başarmış. kabuslar evi diye bir serisi daha vardı çağan beyin ve yaratılan dizisini çekerken eminim benzeri işleri de daha çok yapmak istediğine birden fazla kere emin olmuştur. şiddetle tavsiye ederim izleyin izlettirin, türk yapımları arasında yerini övgüyle almayı hakkediyor.
yüzeysel bir canavar hikayesi izlemeyi umanlar varsa uyarayım dram, dışlanmışlık, ait olmak isteği ve bol bol insanlık içeriyor.
devamını gör...
8 bölüm değil de 6 bölüm sürse daha iyi anılabilirdi bence. hem akış hızlanmış olurdu hem de sürükleyicilik katılabilirdi. bu haliyle, izlemesek de olurdu diye düşündürdü bize.
devamını gör...
sherlock holmes, enola holmes, bodies, peaky blinders gibi geçmiş dönem dizilerini ve eskinin görselliğini seven biri olarak beğendiğim dizi. daha önce bir köşkte birkaç film çekmişti çağan ırmak. yaratıkvari insan olayını da sever kendisi. bu dizide de bunları görüyoruz. izlerken sıkmayan, tekrara düşmeyen, gereksiz derecede uzayan bir tarzı da yok. tadında olmuş.

vartolu abimiz yine çilenin ortasında. hayatı zindan edilmiş rollerde oynayıp, keyfimizi silkelemekten keyif alıyor herhalde. yalnız rolünün hakkını veriyor.
devamını gör...
osmanlı dönemine cuk diye oturmuş dizi ancak çağan ırmak, frankestein'ın yazarıyla dracula'nın yazarını karı koca sanma palavrasını hiç araştırmadan yaptığı açıklamayla çok fena sıçmış. ilk 4 bölümünü izledim henüz gayet güzel gidiyor. orijinal hikayeye bayağı sadık kalınmış olayların en sonuna doğru böyle canavarı yaratanın onu öldürmek için kovalama olayı ve soğuktan donmakta olan yaratanın kendisini bulanlara olup biteni anlatması falan çok iyiydi.
devamını gör...
insan dediğinin bir macerası olmalı bu hayatta!

bilip bilmeden frankestein 'in osmanlı versiyonunu izlemişim. daha yeni izlemiştim filmini hiçte bakmadım konusuna. üst üste denk geldi..
kendi içinde değerlendirmek gerekirse diziyi bence tam anlamıyla güzel bir şeyler çıkarmışlar ortaya..
mistik hikayeleri severim, yönetmeni çağan ırmak benim gözümde başarılı bir yönetmen. sinema uzmanı değilim çok detayını bilemem bu işlerin ama en azından sektörde kendini ispatlamış biri.

dizi ırmak'ın en çok sevdiğim filmi ulak'ın atmosferinde çekilmiş. başrolünü beğendiğim iki oyuncu taner ölmez ve erkan kolçak köstengil paylaşıyor. köstengil bayağı iyi bir oyuncu bu arada. bazen abuk sabuk projelerde denk gelirim kendisine oralarda bile izlettirir kendini..

insan dediğinin bir macerası olmalı..
ben bu kadar değilim ben bu kadar olamam dedi ve gizemli bir dünyanın kapısını araladı.
içimdeki güce inancım ne kadar? yapabildiklerim kadarıyla varlığımı sürdürdüğüm bu hayat beni tatmin ediyor mu? gibi gibi sorular türedi kafamda.. benimde bakış açım böyle napim..

yeter frankestein bu kadar yeter....
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"yaratılan" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim