herkesin yaptığı hatayı yapıp en ağır metinleri en başta okumaya başlamayın. elinizde felsefe sözlüğü ve ilave araştırmalar olsun hepsinden önce. not tutarak ve anlayarak okumaya çalışın.
devamını gör...
sofie nin dünyasını okuyabilirsiniz.
devamını gör...
ahmet arslan - felsefeye giriş kitabı ile başlamak makul olabilir.
devamını gör...
#594199
kesinlikle katılıyorum ekstra olarak bunun için çok güzel youtube kanalları mevcut.
khan academy gibi portal gibi...
devamını gör...
fakirliğinizi düşünün arkadaşlar, iyi bir başlangıç için yeterli olacaktır. *
devamını gör...
sofie'nin dünyasını ve "felsefespri" denilen yaklaşımın kitaplarını okumak bence harika bir başlangıç. kitapları da belirteyim, belki felsefespri yazınca çıkmaz.
"platon bir gün kolunda bir ornitorenkle bara girer"
"nietzsche öldü! bir hipopotam olarak yeniden doğdu"
ve son olarak"aristoteles ile bir karıncayiyen washington'a gider"

sanırım daha soft ve eğlenceli bir başlangıç olamaz. bu arada kitapların yazarları daniel klein ve thomas cathcard.
devamını gör...
ama hangi felsefe? felsefeyi bir kere genelleyemeyiz. cok genis bir arazi orasi. donemine, dusunce akimlarina, yontemine, sorgusuna, konularina kadar degiskenlik gosteren, farkli farkli yollara sapan bir alan.

kitap ismi vermeyecegim ama bu alana karsi merakiniz varsa bir iki tavsiye verecegim;

- bence once felsefe tarihinden baslayin. asamalari, gecis evrelerini, hangi filozofun hangi dusunce akiminin etkisinde kaldigini kaba taslak bir ogrenin derim.

- ilgi alaninizi ya da sizin merak ettiginiz bolumu bir belirleyin. din felsefesi, ahlak felsefesi, sanat felfesi, varlik felsefesi ya da neyse/hangi turuyse.

- bu alanla ilgili ince kitaplari okuyun once. hatta belirlediginiz alanin bilinen unlu savunucusu filozoflarin biyografisini, ana dusuncesini ele alan kitaplari elinizden gecirin.
ve bence ilk etapta filozoflarin eserlerini okumayin, agir gelecektir. yani anlasaniz da anlamayacaksiniz bu da zamanla felsefeden sogutacaktir.

- destek yayınları'nin genel felsefe serisini kesinlikle tavsiye ederim. felsefeye baslangic icin olabildigince uygun bir set bence.

- felsefeyi ders calisir gibi, not tutarak isleyin. bu hem felsefe terimlerini daha kolay ogrenmenizi saglayacak, hem de bircok konuyu daha kolay sindirmenizi kolaylastiracaktir.
devamını gör...
sokrates diye bir şey yok he haberiniz olsun.*
devamını gör...
belli basla alanlar vardir.estetik,mantık,epistemoloji vb.

felsefeye giris kitaplarindan sonra bunlardan birini seçin.ve devam edin.sanildiginin aksine odan burdan kitap öğrenip okunacak bir alan değil bnce felsefe.belki herkes akademik takilmak zorunda değil ama felsefe de edebiyat değil, roman hikaye kitabi okur gibi okunmaz,okunmamali felsefi metinler.bir de mutlaka orijinal klasik metinleri de okuma listenize katin.
devamını gör...
hangi sandalye?
devamını gör...
nietzsche
insanca pek insanca

fazlasıyla kafa açan bir eser olduğu söylenebilir.

yeni başlayanlar için felsefe;
kafanı yastığa koyduğunda uyutmayan sorulardır.
devamını gör...
nietzsche ile baslamayin.varoluscular sıkıntı çıkarir bn de sartre'dan basladiydim kac gün huzursuz gezdiydim.

temel metinlerden baslayin taa platondan.hatta ironik gelebilir ama sofinin dünyasi da iyi bir felsefe tarihi girisi kitabi bnce.ordan baslayin bnce nacizane.ileri düzey okumalar icin gene konusuruz.bildiklerimi yazarim.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"yeni başlayanlar için felsefe" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim