bir adet yeni nesil bireyi olarak damgamı basacağım durumdur. öyle survivormış, türk dizisiymiş falan hiç işim yoktu zaten. netflix çıktığından ve cnbc-e kapandağından beri adam akıllı televizyona bakmaz oldum.

ha ama beyaz futbol hariç, onu arada izlerim işte. beyaz futbolu sevmeyen adamdan her şey beklenir. neyse, konuya dönelim; bir de konsolda oyun oynamak için işte, onun dışında da açtığım yok o allah’ın aygıtını.
devamını gör...
televizyonda adam gibi programlar olsa yeni nesil televizyon izlerdi. psikolojimizi bozan diziler, ya yandaş ya da taraf medya haberciliği, niteliksiz sabah programları... ne kadar izlemeseler haklılar.
devamını gör...
bugün, evde aile boyu bir ekrana bakmak zaten sorun. evde herkes kendi ekranında. baba, televizyona bakıyor ve kumanda da elindeyse, anne de yatak odasında veya mutfaktaki televizyonu seyrediyor. zaten çocuklar ve gençler televizyona pek gereksinim duymuyorlar. bilgisayar ve tabletleri var. bir de telefonlar da dahil edilirse, yani bir evde en az 10 ekran var. çoklu ekran sayesinde neyseki aileler yıkılmıyor, evlilikler çökmüyor. bunlar da olmasa geçtiğimiz seneler insanları evlerine kapatan karantina başka nasıl geçebilirdi ki?
devamını gör...
ulusal kanalları tv olarak kabul ediyorsak ben de izlemiyorum. tv artık kamu otoritesinin yayın aracı halini aldı. temel tezlerini bildiğim için o kanaldan bana ulaşacak verilere ihtiyaç duymuyorum. bu nedenle tv izlemenin anlamı kalmıyor.

yeni nesil açısından ise hayatta görünür olmak demek sosyal medyada görünür olmak anlamına geliyor çoğunlukla. bu nedenle de kendine ait bir alt kültürü olan kendi dili ve kültürel kodları olan mecralarda bulunmayı tercih ediyor.

konvansiyonel medya reklam ile dönüyor. reklamı da çalışan kesimin satın alması için yayınlıyorlar. yani tv aslında maaşı olan yani yetişkin çalışanlar için aslında. bu nedenle de onların kültürel kodlarına referans veren işler dönüyor tv de.
devamını gör...
yeni neslin tv'lerde empoze edilen görüntülerle cahil kalmayacağını gösteren gerçek.
devamını gör...
gerçek olmayan durumdur. onlar izlemiyor, ötekiler izlemiyor.. peki bu fragmanları trendlere giren salak aşk dizilerini kim izliyor?

fragmanlara yorum yapan nicklere bakıyorsun "piremses_busra_2003" "crazyboy2001" falan.
devamını gör...
artık kendi kanalını kurmanın bile iki parmak ucunda olduğu günümüz şartlarında çok normal olandır.

televizyon artık, cd albüm çıkarmak gibi fonksiyonsuz ama "hadi elde de bulunsun" kıvamına doğru hızla gitmektedir.
devamını gör...
tamamen televizyonun suçudur, aynı hikayeleri aynı oyuncularla milyar kere çekerek dizi kavramının cazibesine sıçarak kuvvetli bir alışkanlığı olmayanları kendinden soğutmuştur.
devamını gör...
internet derya deniz televizyona gerek yok artık.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"yeni neslin televizyon izlememesi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim